• Drodzy .. inwestorzy.. Autor: ~Gas [141.0.12.*]
    Ludzie to jest giełda na której 10% zarabia dla tego że 80% traci.. nie będę nikogo obrażał ale mam wrażenie że to jakieś przedszkola a to są realne pieniądze tak wasze jak moje .. na GPW jestem od jej początku i juz parę razy dotykałem dna jak na UNIEERSALU i dla tego jestem przerażony bo można było nic nie wiedzieć na początku lat 90 ehhj do rzeczy .. prawami poboru się handluje tak jak akcjami i żeby objąć akcje na pp należy mieć dużo akcji lub nabyć tanio pp .. jeżeli chcesz kupić akcje pod prawa poboru a masz więcej kasy niż na rower to musisz podbić cenę akcji przed dniem nabycia wiec na NC mie masz na to szans więc jedyną opcją jest kupić PO a jeżeli kurs będzie wysoki to i pp też nie będą tanie.. inna sprawa że kupując pp to zakładasz ryzyko związane z czasem emisji w tym wypadku serii C ... więc ryzyko kursowe czas do emisji i jeszcze parę zmiennych... więc nabywając pp musisz mieć bufor sredno ,50% i tu matematyka z podstawówki, kurs emisji 9,1 pln plus ryzyko kursowe to 50groszy więc sens nabycia ro 0,15 pln więc ile muszą kosztować pp ? ... bezpieczny bufor 50% to max akcjami objęta prawem poboru 0,15 plus 50% to cena akcji 0,15 plus 50% ... pp to 4 akcje więc koszt akcji ma zrobić kurs pp .. i nikt pewnych prawideł nie zmieni ani Zenek ani Franek ani jakiś Pegaz... tak to działało zawsze od prawie 35 lat na GPW bo to nie jest ani pierwsza ani ostatnia emisja z PP ... Pomijam kwestię fundamentów espi jakiś bo akurat przez najbliższe 2 tygodnie to bez znaczenia.... co do kondycji spółki to wykładnikiem będzie cena pp i procent objęcia Pozdrawiam.Gas
  • Re: Drodzy .. inwestorzy.. Autor: ~Pegaz [83.29.104.*]
    Czy masz walor? ,Piszesz o uniwersalu 35 lat na rynku gratulacje że się utrzymałes zadam pytanie co przez te lata zaobserwowałeś.Rynek różnie reaguje na wszalakiego rodzaju spekulacje ja nie wieszczenie na lewo i prawo że będzie 100 pisze tylko o moich spostrzeżeniach a co do ceny to ani ty ani nie ustalimy ceny pp zobaczymy kto obejmie a co do Medtech to dla mnie spólka która mile zaskoczy pozdrawiam
  • Re: Drodzy .. inwestorzy.. Autor: ~Ja [5.173.24.*]
    To skoro jest tak dobrze jak piszess to czemu jest tak źle na kursie... przy tym kursie, ktore przez ostatnie 4 sesje spada, obejmowania akcji z praw poboru to dość odważne pasuniecie, szczególnie, ze uwalić kurs o 10% mozna sprzedając akcje za około 15 tys
    ..
  • Re: Drodzy .. inwestorzy.. Autor: dziubek291 [185.183.224.*]
    Witam cztery sesje to nie jest żaden wyznacznik tu się inwestuje w przyszłość która zakładam będzie w miarę wykazywania wyników coraz lepsza.
    Jest to wyznacznik jak akcjonariusze widzą ta przyszłość i jak wierzą w te wszystkie ESPI
  • Re: Drodzy .. inwestorzy.. Autor: ~Typ [5.173.248.*]
    Panie Gas zauważ że Prawa Poboru nie są notowane i nie ma jak ich kupić. Można najwyżej się zapisać na dodatkową emisje
    Gas taki znawca, ze nie zauważył, ze nie ma tu handlu prawami poboru na giełdzie...
  • Re: Drodzy .. inwestorzy.. Autor: ~Gas [141.0.12.*]
    Do Ja ... masz tu informację.. Tak, prawa poboru w emisji akcji serii C spółki MedTech Solutions SA będą miały charakter handlowy. Oznacza to, że akcjonariusze, którzy posiadają prawa poboru, będą mogli je sprzedać innym inwestorom na rynku. ....niestety niewiele osób rozumie co napisałem.. padło pytanie czy mam akcjie..już nie mam sprzedałem , czy odkupię? Akcje w tej cenie pewnie nie jeżeli będą notowane pp a powinny być to tak ale w cenie nie grozszej niż 20gr ... tutaj parę osób płacze że akcje spadają ja zajladan poziom poniżej 0,23 w najbliższym czasie i nawet za taką cenę nie kupię i dla wiadomości niektórych nie jestem ani trolem spadkowym ani wzrostowym, zresztą trolami zasłaniają się ci co tracą i muszą zwalić za to winę na innych bo trudno się przyznać do swoich błędów
  • Re: Drodzy .. inwestorzy.. Autor: ~Typ [5.173.248.*]
    Człowieku nie manipuluj tutaj, koniec zapisów jest 23 czerwca a handlu PP nie ma i już NIE BEDZIE.
  • Re: Drodzy .. inwestorzy.. Autor: ~Ja [5.173.176.*]
    Gdzie masz informacje, ze "prawa poboru w emisji akcji serii C spółki MedTech Solutions SA będą miały charakter handlowy" ? To jest Twój wymysł czy znajduję sie w jakimś opublikowanym dokumencie ?
  • Re: Drodzy .. inwestorzy.. Autor: ~Pegaz [83.29.104.*]
    Zobaczymy powiedz mi gdzie jest napisane charakter handlowy?Jak dowiozą a dowiozą to będziesz miał niedługo konkrety nie masz akcji każdy podejmuje decyzje sam ja mam i taki poziom mnie nie interesuje wieze że za jakiś czas spolka będzie już na parkiecie znana o jak wylejdzie duży gracz to będziemy inaczej gadac a nie wiesz kto obejmie pp i w dogrywce można się nie dopchac cóż zobaczymy
  • Re: Drodzy .. inwestorzy.. Autor: ~Gas [141.0.13.*]
    Co do handlu pp info z netu czy prawdziwe czas pokaże tak czy inaczej moje szacunki zejście poniżej 0,23 czy trafne też czas pokaże obecnie w moim interesie jest wzrost ale doświadczenie podpowiada że jeszcze spore spadki przed nami .. a piszę przed nami bo chociaż akcje sprzedałem ro pp obejmę
  • Re: Drodzy .. inwestorzy.. Autor: ~Ja [5.173.176.*]
    Jak Ty wiedzę i informacje opierasz na tym co wyczytasz w necie czy min na forum bankiera to gratuluje...
  • Re: Drodzy .. inwestorzy.. Autor: ~Pegaz [188.146.152.*]
    Szkoda gadać
  • Re: Drodzy .. inwestorzy.. Autor: ~Tttt [5.173.248.*]
    Czyli chcesz nam tu powiedzieć że w internecie gdzieś se przeczytałeś że PP można handlować i przyszedłeś tu nam mówić co się w spółce dzieje haha
  • Re: Drodzy .. inwestorzy.. Autor: ~Ja [5.173.174.*]
    I do tego kreuje sie na wielkiego znawcę giełdy, brak słów co za specjaliści sie tu wypowiadają.
  • Re: Drodzy .. inwestorzy.. Autor: ~Gas [141.0.12.*]
    Za parę dni wrócimy do tematu czas zweryfikuje kto miał rację
  • Re: Drodzy .. inwestorzy.. Autor: ~Ja [5.173.28.*]
    Do jakiego tematu, do wróżenia z fusów ? A po za tym Ty już zostałeś zweryfikowany.
  • Re: Drodzy .. inwestorzy.. Autor: ~Ja [5.173.30.*]
    Już mozna handlowac pp czy jeszcze nie ? Podpowiedz
[x]
MEDTECH 15,03% 0,88 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.