tu idzie gra o poziomy conajmniej kilkukrotnie wyższe !
same aktywa spółki w postaci działki za 5-6 mln, Centrum Badań i Rozwoju ok 50 mln oraz dotacji na dwa projekty gdzie zostało do rozliczenia jeszcze ok 17-18 mln zł a dodając do tego wewnątrz CBR, udziały w Sofblue, nawet ta śmieszna fotowoltaika na dachu, dodając 5 letnią umową z bankiem który wynajmuje część komercyjną parteru 320 m2, plus 180m2 szuka kolejnego najemcy to wszystko jest warte między 50-60 groszy na akcję ! I to tak lekko licząc nie uwzględniając wzrostu wartości nieruchomości!
a porównując do wyceny podobnych spółek z branży Medtech pokazuje, że obecnie kurs jest śmiesznie niski.
ostatno widziałem jak ktoś naganiał na spółę GARIN i tak sobie teraz sprawdziłem, kapitał własny 127 tys. zł, wartość księgowa nawet nie 1 grosz a kurs...3,8 zł za akcje. Spółka bez majątku ma kapitalizacje prawie 70 mln zł.
To tylko pokazuje jak w porównaniu do 99% spółek na NewConnect INVENTION jest niedowartościowany.
INM ma majątek wart ponad ok 100 mln zł a porównując wycenę do np, tego GARINA powinien dziś kosztować, nawet licząc połowę wartości majątku tj. 50 mln zł ok...150 zł za akcję
samo to jest warte z działką i dotacjami 50-60 groszy na akcje ale o tym się przekonacie jak przerzucą to z rozliczeń międzyokresowych do kapitałów własnych
możecie sobie minusować moje wpisu bo nic mi do tego ja i tak będę robił to co mam robić i NIE MACIE ŻADNEGO WPŁYWU na moje decyzje tak naprawdę to wy tracicie tylko tu swój czas a ja i tak zrobię to co planuję :)
Dalej sprzedają akcje w swoje zlecenia by sprawić wrażenie podaży :) Obrót 9 tysięcy złotych...bez znaczenia, wystarczy wrzucić na kupno 50-60 tys.i znów będą kupować powyżej 20 groszy
Jak ktoś nie weźmie tego po 0,1745 to jeszcze ja pociągnę z prawej ale jeszcze czekam bo swoje akcje mam a nie chce też kupować za dużo bo mi średnia zakupu rośnie :).
I rozebrali ale pewnie ci wzięli znów wystawili na 0,175 zawsze to zarobią 0,175 - 0,1745...to ładne kółko dla technika, w zasadzie po rozliczeniu prowizji wyjdzie nawet na mały minus :)
Dzisiaj muszę pochwalić nasze trolle nawet się postarały o wyższe miejsce w rankingu, cena nie chce spadać to wiadomo będzie rosnąć, słychać wycie?? znakomicie !! Na darmo tutaj nie siedzą nasi wolontariusze xD
Oczywiście, że na darmo nie siedzą. Ja się trochę czaję bo z jednej strony pozbierał bym i pod 20 groszy na już z samych zysków dzisiejszych ale z drugiej strony obecny wolumen i obroty to nie wiem czy mi się chce samotnie walczyć z podażą bo niewiele to może zmienić jak nie pójdzie za tym inne kupno po za mną.
Jak wróci popyt i akcje do 35-40-45-50 będą zebrane to ci sami co dziś udają, że INVENTION ich ABSOLUTNIE nie interesuje, ci sami co od rana do nocy pilnują forum, ci sami co pluja na spółkę, ci sami będą gonić kurs powyzej 1 zł
1,5-2 zł to poziom który mnie tu interesuje ! A inni nich sobie czekają i na 3-4 zł bo też by mnie taki kurs wcale nie zdziwił pamiętając to co było na 4Mass gdzie w szybkim czasie kurs urósł prawie 3000% z 0,15 zł na 4,24 zł
Zobaczymy czy od jutra czy od czwartku a może od wtorku 1 lipca? Czy na koniec każdego kwartały będą zerować koszyki zleceń? To wtedy byłoby łatwiej i szybciej:))
Przez weekend „poreklamować”, w poniedziałek delikatnie skubnąć a od wtorku zrobić w tutaj +40%?
Dobry plan?
Mam akcje i będę ich miał jeszcze więcej, żadne wpisy trolli i „bezinteresowne ostrzeżenia” mnie nie interesują a tylko uświadamiają, że akcje trzeba mieć!
W porównaniu do większości spółek na newconnect, bo są nieliczne wyjątki również niedowartościowane jak np. SOFTBLUE który ma kurs 0,22 a wartość księgową 0,64, to INVENTION jest niedowartościowali lekko licząc conajmniej kilkukrotnie.