Trole spadziowe sobie dalej nawzajem odpisują, a tymczasem spółka dziś wygrała kolejny przetarg: „Dostawa robota chirurgicznego z wyposażeniem – 1 kpl oraz narzędzi i materiałów zużywalnych do chirurgii robotycznej w okresie 24 miesięcy od daty zawarcia umowy w lokalizacji pl. Hirszfelda 12 we Wrocławiu ” Kwota netto: 9,5 mln zł.
To tak jakbyś sie cieszył ze Orlen sprzedal cysternę paliwa.
Spółka jest warta 2mld zatem musi rocznie zarobić chociaż 50-80mln dla swojej wyceny.
Czekamy na cos ekstra a tego na dziś nie ma.
Jak widzisz rynek ma gdzieś te 2 czy 5 mln, kurs na giełdzie ustanawiajacej rekordy nawet nie jest w stanie utrzymać poziomów ath. Codziennie gdy spadki 2x gorzej od rynku gdy wzrosty ledwo na +.
Też wierzę w kardioznacznik i dlatego mam akcje ale widząc jak to sie przedłuża, jak główny udziałowiec zmniejsza zaangazowanie tuż przed największym sukcesem firmy też zmniejszyłem a moja wiara w sukces słabnie.
Należy się akcjonariuszom jakieś wyjaśnienie, nawet choćby z powodu minięcia sie z prawda po deklaracjach z ostatniej konferencji, można krytykować trolli ale faktem jest że deklarowano złożenie wniosku do FDA do końca 1kwartalu.