spółka, póki co, jest niedoszacowana, jednocześnie po bardzo długiej konsolidacji, z której właśnie się wybijamy Aktualnie mamy super set-up, ponieważ małe obroty (ale rosnące) pokazują, że walor jest zapomniany, więc dołączenie się choćby niewielkiej grupy spekulantow, pozwoli szybko wejść na poziom >5 zł
Nie należy frustrować się tym, że wciąż nie rośnie, tylko cieszyć się że nie spada. Zwłaszcza w kontekście wyników podanych w ostatnim raporcie. Przyznam, że to mnie zaskakuje. Moim zdaniem to nie są efekty spekulacyjne a to już dużo. Obecnych tu forumowiczów można policzyć na palcach jednej ręki. Ci co mają doświadczenie, grają pod coś lub coś wiedzą, nie siedzą tu i nie tracą czasu. Radę mam taką: olej jakiegoś tam Rtr J23 czy Jadzię. Polemika z nimi i wzajemne skakanie do oczu to dziecinada. Szkoda czasu. Tak na marginesie, to czasem mi się wydaje, że chciałbyś żeby wciąż spadało tylko po to żeby coś komuś na forum udowodnić. Nie warto. To nie z powodu takiej Jadźki jest nadzieja na poprawę. Ona pisze tu androny od lat. A zepsuty zegar, jak wiadomo, dwa razy na dobę wskazuje właściwą godzinę. Szkoda czasu, ale rób jak chcesz. Powodzenia!
To taka rozrywka tylko. Raczej wchodzę tu aby się pośmiać i prawie zawsze jest ku temu okazja. Oczywiście, że bym chciał aby kurs rósł, bo mam tego papieru sporo. Jednak dziecinna argumentacja tych ludzi, bezpodstawne mrzonki, przeinaczanie faktów jest tak groteskowe, że wyśmiewanie tego stało się moją rozrywką. Głos rozsądku to ja.
Ostatnia wycena Noble to 4,52. Moim zdaniem sporo potrwa zanim kurs się do tego zbliży. Oczywiście przy założeniu, że nie będzie jakichś extra informacji. Fakt jest jednak taki, że na początku roku kurs był w okolicach 3 zł a w ostatnim miesiącu średni obrót wzrósł ok. 10X. To cieszy.
O tak Misiu - guru GPW- twój rozsądek i wiedza giełdowa powala innych- każdego dnia o mój guru czekam z wypiekami na twarzy na twoje merytoryczne komentarze giełdowe.
Dnia 2025-05-20 o godz. 16:47 ~Misiu napisał(a): > To taka rozrywka tylko. Raczej wchodzę tu aby się pośmiać i prawie zawsze jest ku temu okazja. Oczywiście, że bym chciał aby kurs rósł, bo mam tego papieru sporo. Jednak dziecinna argumentacja tych ludzi, bezpodstawne mrzonki, przeinaczanie faktów jest tak groteskowe, że wyśmiewanie tego stało się moją rozrywką. Głos rozsądku to ja.
Aaaaa to ty masz taką misję jako ten głos rozsądku. Jednym słowem czujesz się misjonarzem i chcesz nawracać zbłąkane owieczki? Dobrze że mnie to nie dotknęło. Jest mi zuuuupełnie obojętne co myśli i czego nie myśli, co zrobi i czego nie zrobi tych paru świrów na forum, którzy posiadają po parę kilo akcji a Bioton jest całym ich światem. Jak im się powinie noga, to pozostanie im jeno torba i kij. Wiedz, że pisząc z nimi, uwiarygadniasz tę menażerię i oni czują się przez to ważni. Walą do ciebie z coraz większego działa i są zachwyceni sobą. Powinni zostać sami w swoim klubie a wkrótce znudziło by się im wzajemne lizanie po jajach. Nie wiem czy ci współczuję, ale życzę powodzenia w nadstawianiu co rusz drugiego policzka.
Ja się nimi nie przejmuje. To tak jakby obrazić się na psa, że ci obsikał nogawkę. Chodziło mi o to na początku, żeby ktoś nowy czytając to forum nie wtopił tu kasy, jak ja.
Tu nie ma nowych od miesięcy albo lat. I nie będzie. Jest coraz mniej rycerzy, którzy, jak to ująłeś, stanowią towarzystwo wzajemnej adoracji. A lepiej klub miłośników miłości wzajemnej i bezinteresownej:D Osobiście nie interesuje mnie co się z nimi stanie, ani co się stanie z ewentualnymi przybyszami. Nikt kto inwestowanie robi choć trochę bardziej serio i się trochę na tym zna, tutaj nie zagląda. Na tym forum niczego się o spółce nie dowiesz ani nikogo do niczego nie przekonasz. Ciekawiej spędza się czas podczas picia piwa w plenerze, albo nawet stojąc na przystanku. Pisanie tu jest dla niektórych uzależnieniem. Jak papieros albo seta przed obiadem. Nie mogą się uwolnić od tego "forum". Szczególnie tacy co maja dużo wolnego czasu (np. Jb czy Vlad). W dzisiejszym świecie to rzadkość. Oni tu byli, są i będą. ZAWSZE. Tylko oni, niestety. To napisawszy, kończę swoją obecność na tym ścieku.
w innym wątku pisałem, że Elon, Jeff, Mark chcą przylecieć do PL i kupić w najbliższym biurze maklerskim akcje Bio. Niestety są perturbacje - promki na bilety szybko zniknęły ... czekają na nowe.
Jb - to ty...!!! Jeff Bezos? Miałeś lecieć z Elonem, Markiem, Warren też chciał, ale stoi po emeryturę, bo nie doszła.... Super! Kupujecie akcje Biotonu, jak coś to my z Misiem ;))) i podeprzemy dobrym słowem
to oczywiste ... ;) Jeff, dzieki, że z nami jesteś, czy przypadkiem wiesz coś nt. przylotu Marka, Elona i innych? Złapali jakieś okazyjne bilety na samolot, czy płyną okazją przez Atlantyk?