Dokładnie za tydzień prawdopodobnie poznamy wyniki za Q1 2025 r. - o ile będzie się im chciało je opublikować lub będą mieli co pokazać. Nie będzie tam wielkich inwestycji, nie zobaczymy morza gotówki ani żadnych aktywów. CO będzie oprócz podpisu Prezesa??? Warto poczekać i uzbroić się w cierpliwość, bo będzie można zobaczyć na własne oczy jak wygląda wzorcowy raport upadającej firmy. Zegar tyka....
..................................., a tuż przed końcem maja dłuuuuuuuuuuuuuuuuuugo wyczekiwany raport roczny za cały 2024 r.
Nooooooo...., tam to dopiero będą czary: - jak wytłumaczyć inwestorom dlaczego 2 projekty na które Spółka dostała ponad 9 mln dotacji okazały się totalną klapą i to co z nich pozostało nic nie jest warte? - czy mają plan "B" na wypadek decyzji Sądu o nakazie zwrotu powyższych dotacji? - gdzie podziały się pieniądze z tytułu sprzedaży majątku firmy w postacji całego zakładu produkcyjnego? - dlaczego firma ukrywa kary jakie są na nią nakładane? - dlaczego inwestycja pod Warszawą była realizowana przy pomocy pieniędzy Spółki ale przez inny podmiot? - ile inwestycji budowlanych Spółka zrealizowała w całym 2024 r.? - ile samemu Prezesowi pozostało jeszcze akcji Spółki?
Na większość z tych pytań znam odpowiedź ale czy obecni inwestorzy mają choć blade pojęcie co się "tam" wyprawia, jakie palny ma Zarząd oraz pseudo Rada Nadzorcza? Za 3 tygodnie powinno się wam trochę wyjaśnić, a końcówką czerwca powinni już wiedzieć wszystko wyłącznie Ci, którzy pofatygują się na Walne - o ile Pan Prezes będzie miał na tyle odwagi, by stanąć f2f przed udziałowcami.
Zegar tyka, a czasu na ewentualne ratowanie ynwestycji coraz mniej............
Pojechał bym ale mam trochę daleko. Dzwoniłem do tej firmy i nawet odebrała miła pani. Zapytałem czy "wygaszają" interes bo z raportów sytuacja spółki nie jest "rewelacyjna". Pani stwierdziła że wszystko jest OK, przyjmują zamówienia i je realizują a co do tych dwóch projektów to odsyła do Prezesa. Ja jestem trochę nerwowy i wolałem nie skorzystać z rozmowy z Prezesem. No cóż jestem pod kreską -20% ale nie zamierzam zamykać tej pozycji. Czekam cierpliwie na jakiś cud. Wczoraj wybrali nowego Papieża tak że kto wie....... Pozdrawiam
Pospekulujmy, OK?
Projekty unijne - może do zabawy wejdzie Dream Factory Solutions, jego szef robił je w Apisie.
Apis sprzeda mu wyniki, zaksiegują przychód. A Pan Hubert zbuduje na tym swoją firmę?