Będą jaja i to niw male , jeśli to prawda .... https://www.bankier.pl/wiadomosc/Zielonka-Lewiatan-RPP-obnizy-stopy-o-50-pb-ale-jeszcze-nie-teraz-8936567.html
Mam tutaj 46 tysi papieru od jesieni axwy ciągle psioczycie. Już to wyjaśniałem a jeśli staram się zadać jakieś pytanie które nie jest zgodne z tym co myślą inni tu zapakowani to jest wielkie halo. Co z wami ludzie? Ja kur... tylko pytam o możliwe scenariusze w krótkim okresie a wy już się pienicie .
To być może ktoś się za Ciebie podszywał i dumnie ogłaszał że sprzedał i przechodzi na Orlen . A co do Twojego pytania , jeśli nie w maju to w czerwcu . Wcześniej czy później będą
Jak nie obniżą teraz (chociaż inflacja poniżej prognoz NBP) to obniżą po wyborach... poza tym znowu podniosą argument przeciw Glapińskiemu i RPP, że jest pro-PiSowska, a nie pro-Polska.
A nie lepiej napisać, że jak nie obniżą to będzie kilkuprocentowa korekta . I jeśli by się tak stało ( czego nie zakładam) to zaraz vi madralinacy będą pisać, że to nie ma znaczenia bo oni siedzą tu na longu i za rok i tak będzie dużo wyżej i takie tanninnw złote myśli. Oczywiście, że tak będzie gdyż jest to bardzo prawdopodobne tylko, że nie wszyscy siedzą na longach. Są tacy którzy shortują i kręcą mniejsze-wieksze kółka, są też tacy którzy liczą na korektę i chcą wejść po niższej cenie. Cóż w tym dziwnego, że jest różna grupa inwestorów ( graczy) ? Ja nie nazywam się bzymbzyk i skoro jestem na forum to znaczy , że jestem tu zapakowany. Nie znaczy to jednocześnie, że mam być ślepy i widzieć wszystko w różowych okularach.
Ja mam CPS od roku i poczekam jeszcze troche, moze 6m, moze rok, moze dwa. Poki nie trafi sie jakas ciekawsza opcja. W mojej ocenie biznes CPS wydal mi sie perspektywiczny, kurs po duzej przecenie wiec wszedlem. Sytuacja finansowa sie poprawila i bez obizek stop. Teraz po prostu bedzie jeszcze lepiej. 6m temu analitycy mowili, ze obnizki w marcu, potem Glapinski ze dopiero w 2026r, kto byl blizej prawdy? CPS sie rozpedza, kurs reaguje, na razie powoli, ale koniec roku widze wyzej wiec czekam. Czekanie nic mnie nie kosztuje, gdybym krecil kolka to bym teraz od dawna siedzial i czekal na korekte z wejsciem, a tak sobie siedze i patrze, a to 3gr a to 30gr, kurs nawet nie chce sie przesadnie cofac, a tu jeszcze shorcik ma akcje do odkupienia. Powoli do celu. Pozdrawiam