w komunikacie z dnia 29250- 04-15 godzina 06,10 podano ,nieprawdziwo informacje .1 Kapitał własny to jest wszystkich właścicieli akcji wynosi 12584podzielić przez 414 mil ak to wartość księgowa na akcje wynosi 30,64zł ale w wynikach podano 28,40 jako wartość księgowo bo prawdopodobnie celowo się pomylono i podzielono kapitał należący do właściciela jednostki dominującej ktury wynosi11793 podzielić przez 414to wartość księgowa spada do 28,49zł i to jest nieuczciwa informacja i zadanie dla prawników chyba że ja od 40 lat prowadzący działalność gospodarczo jestem za głupi do kreatywnej księgowości to może mnie ktoś oświeci .
od przejęcia w 20' ~91% akcji Energi przez Orlen,wk grupy Energa jest tak liczona,dlaczego?może ktoś znający się na księgowości potrafi wyjaśnić? bo faktycznie,jest to zastanawiające, dlaczego do obliczenia wk grupy Energa 9% kapitału przypadajacego na pozostały ff jest pomijane?
licząc tak jak liczą,wk grupy Energa 'urywaja" Nam 2,15 zł z faktycznej wk grupy Energa,12 684(30,64)-11 793(28,49)=891 mln((2,15),dlaczego???-trzeba w RI zapytać
Dnia 2025-04-22 o godz. 13:18 ~Pepe napisał(a): > Nie wiesz ile ma akcji tor? Zero!! bo o tym że zaraz je sprzedaje to Nas nie informuje (z koszyka do koszyka) ale tępa propaganda działa
ciekawi mnie siła Taurona - czy fundusze zbierają pod zapowiadaną przez Tauron dywidendę od 28 roku bo jest zdecydowanie silniejszy niż pozostałe energetyki a tylko tauron na chwilę obecną zadeklarował termin powrotu do dywidendy i to w określonym roku na określonym poziomie i przez kolejne lata co mogło być argumentem dla różnego rodzaju funduszy
Dnia 2025-04-22 o godz. 14:52 ~openerem napisał(a): > ciekawi mnie siła Taurona - czy fundusze zbierają pod zapowiadaną przez Tauron dywidendę od 28 roku bo jest zdecydowanie silniejszy niż pozostałe energetyki a tylko tauron na chwilę obecną zadeklarował termin powrotu do dywidendy i to w określonym roku na określonym poziomie i przez kolejne lata co mogło być argumentem dla różnego rodzaju funduszy
jak dojdą do władzy szatniarze to znowu kasa będzie potrzebna na fundację narodową
zaraz zaraz,jakich 20-tu?przy 15-tu częśc z Nas potratuje się w kolejce do wyjścia,przecież Fąfarze o to chodzi,dlatego 27.II powiedział, co powiedział