oj marzyciele marzyciele, od projektu do samej produkcji daleka droga....a na tym polu nic się nie dzieje od czasów nagrody w jakimś konkursie akademickim
Jest takie powiedzenie związane z giełdą ,, nie kupuj byłych bohaterów ''. A nasz bohater wzrósł kiedyś z 6 groszy do 8 złotych . Czyli 15 000% . Ale myślę że do 1 zł dojdzie z całym NC rynkiem . Trzymam kciuki , bez napalania .
W dniu 27 grudnia 2022 roku SUNDRAGON S.A. nabył 80 % udziałów w BIZGATE – AVIATION Sp. z o.o z
siedzibą we Wrocławiu. Spółka zajmuje się technologiami dronowymi z oblatanym prototypowym dronem o
bardzo lekkiej konstrukcji ślizgowej o większym zasięgu ( do 200 km ) w odróżnieniu do dronów o technologii
wirnikowej. Obecnie trwają pracę związane z uruchomieniem produkcji i komercjalizacją projektu
Ja dobrze wiem kiedy był projekt, zwróć uwagę że nic się do tej pory nie dzieje w tej kwestii. Pokop głębiej w necie to się doszukasz informacji o tym dronie jeszcze w 2018 roku. 7 lat to chyba wystarczający czas żeby pracę poszły do przodu nie uważasz ? W takim tempie inne firmy już dawno zajmą cały rynek dronowy w Polsce.
Oczywiście że tak. Cóż mieli czy mają produkt który staje się już przeterminowany. Żeby działali coś w tym kierunku nie wiem budowa hali czy kupno pod produkcję to jeszcze by to dało nadzieję że faktycznie coś z tego będzie ale póki co to tylko mokry aen
to mają być drony ślizgowe.
drony małe, jak quadocoptery tyle że niewykrywalne dla termowizji.
quadocopter ma zasięg maks 20-50 km i mogą latać do około 50 min.
Dron ślizgowy jest jak szybowiec , lata wiele godzin , moze robić zdjęcia, przesyłać informacje o wojskach i byc niewidoczny, bez dźwiękowy jako dron obserwacyjny . mają zasięg do okolo 200 km .
Mogą być wykorzystywane militarnie i cywilnie .
Spółka widać że coś robi. Mają umowy na remonty, mają bizgate, gdyby nie pgf i pozyczone akcje to kurs wyladowalby na 1zl nie wiecej