Że wielu inwestorów już z nami nie ma tutaj. Po wyrzucali przy 14 PLN po spadkach :( ten papier już nie ma życia praktycznie. Spekuła również już tutaj podejrzewam że nie chce się dołączyć. Zostały tylko takie dinozaury jak ja i kilku innych którzy zapewne oddadzą na samym końcu papier. Nawet wczorajsze +30% nie zrobiło tutaj wielkiego wrażenia ale o to V zapewne chodzilo
Wielu osób które tutaj zabierało głos w czasie rozpoczecia wojny nie ma już. Każdy już kernelem jest zmęczony ale nie można się poddać na ostatniej prostej
Twoje komentarze Kolber są tutaj jedne z najlepszych i najbardziej wyważonych. Nie ma mowy o jakimkolwiek poddawaniu się. Ja jestem na kernelu już chyba z 5 lat i tak kupuje i sprzedaję. Zobaczymy co będzie dalej.
Nie jesteście sami. Brałem dywidendy z Kernela pierwsze zakupy były po 30 , 40 . Dlatego nie robią na mnie wrażenia obecne ruchy na kursie. Był czas na uśrednianie i to zrobiłem. Teraz tylko korzystam z okazji gdy się pojawiają!Nie muszę dobierać aby cokolwiek uśredniać. Ani kroku w tył panowie jedziemy z przebiegłym AV po godziwa cenę!
A kto z was koledzy był tutaj w 2014 roku jak najechali Ługańsk i Krym . Wtedy Kernel spadał z 70 zł . Kupywałem po 24-25 zł. Wtedy tez była jazda ale nie aż taka jak dzisiaj.
Pamiętam jak puszczało się do sprzedaży pakiety po 79 zł zakupione po 24 zł. Na dziś to może 100 szt. zostało mi z okresu 24 zł. Także strata choć niewielka. Reszta portfela to już teraźniejsze zakupy. Ale jest co wspominać
Ogólnie to szkoda że historia Kernela kończy się na GPW jestem pewny jakby to wszystko normalnie się odbywało to Kernel po wojnie byłby swietna spółka płacąca regularnie dywidendy.
Po prostu, szkoda czasu na to forum i infantylne wpisy spamerów. Ten kto ma mieć akcje to je dalej ma i czeka spokojnie. Prędzej czy trochę puźniej otrzyma nagrodę... Akcje leżą sobie i czekają jak ukraińskie słońce wstanie i zaśpiewa...