~emeryt - będzie albo nie będzie. Każdy może tu pisać co ślina na język przyniesie co będzie za kilkanaście czy kilkadziesiąt lat... Niedługo minie rok jak rozpoczęliśmy pewien challenge - przypomnę się tutaj i porównamy wyniki i zobaczymy jak wyglądają te "ponadprzeciętne" zyski, które tak przepowiadasz tutaj któryś rok :)
Zarzad powiedział ze bedzie miła niespodzianka no to i jest Wiadomo ze zbyt bardzo uwierzylismy tym notablom ale miedzy wiara a niewiarą /ateizmem / jest bardzo blisko Jesli jest 4000 religii to prawdziwie wierzący nie wierzy w 3999 a ateista w 4000
Oko- nigdy nie bedziesz bogaty jak przy takiej promocji nie bedziesz brał Jasne ze dalej bedą kupowac oze potem robic odpisy i krzyczec nie damy sprywatyzowac Niemcowi tego co polskie Ja szukam na jutro kasy Heheee
już za tydzień wyniki roczne i konferencja Orlenu - zobaczymy co prezes powie o operacjonalizacji - i co miał na myśli mówiąc o naszym zadowoleniu - z jakim komunikatem przyjdą
Niestety duze zaufanie akcjonariuszy całkowicie roztrwonił Nikt juz nie uwierzy w konferencje i strategie Jesli ma choc troche szacunku do swoich słow to powinien przejsc do działania i oglosic dywidende - to jego ostatnia szansa
oby,bo już tych bredni czytać się nie da,oczkoś z 1000 akcji(w optymistycznym scenariuszu)dla tora z setkami tys akcji Energi,strategię inwestycyjną chce układać,to dopiero cudak;-)
Oko badz facetem i nie rób tu kółek jak notable Zgadzaam sie z Tobą ze nowi jak tak dalej beda cwaniaczyć to znow oze hurtowo zaczną kupowac -cel wiadomy Pokaz nam ze jestes z nami choć zapewne wstydząc sie dzialan 'nowych ' reagujesz wstydem ze wszedles w posiadanie tych papierow Pokaz na arkuszu co posiadaz i wszyscy od.....lą sie
~tor - ja się nie wstydzę działań żadnych polityków czy wskazanych przez nich menadżerów-kolegów na tej spółce - czy to starych czy nowych. Po pierwsze nie ja ich tu umościłem, po drugie niczego wyjątkowego w przeciwieństwie do was się po nich nie spodziewałem. Pisałem to już tutaj półtora roku temu odkąd tu dołączyłem. To wy się ekscytowaliście nową władzą z Gdańska :) Dawno temu jak ta spółka wchodziła na gpw to zarząd zdecydowanie bardziej dbał o akcjonariuszy jak teraz. Ale też przez te 10 lat, w tym 8 rządów PiS, bardzo się zmienił ten kraj. Teraz to jest państwo socjalne, w którym rozdawnictwo jest na pierwszym miejscu, bo tylko tak można wygrać wybory i utrzymać władzę. Mniejszości akcjonariusze są bez znaczenia. Państwo ma jak najwięcej ściągnąć ze spółek giełdowych (zwłaszcza swoich - państwowych) czy to po prostu gotówkę (patrz JSW i podatek solidarnościowy czy KGHM i podatek od kopalin) albo sprzedając taniej prąd kosztem firm energetycznych. I taka firma jak Energa zawsze będzie przez państwo i polityków dojona - dla celów stricte politycznych i społecznych. Pamiętam jak tu pisaliście ponad rok temu - m.in. Ketchup - że jest ileś wariantów co dalej z Energą - wszystkie pozytywne (m.in. wykup, wymiana, zwiększenie ff) i tylko jeden negatywny, że nic, ani Orlen, ani rząd nie zrobi. Więc na pewno tu się zarobi. I zobacz traf chciał, że realizuje się ten jeden negatywny :)
bezwzglednie zbyt duzo im zaufalismy ale tak jest przy kazdej zmianie wladzy Nie to jest teraz najwazniejsze a bardziej kto wywala jak spanikowany te akcje bo przeciez na mało plynnej społce nie moze co dzien ok 100 k obrotu i spadek ceny o 4 zl,Czy to jest stary uklad ? jesli tak to jeszcze moze miec do 10ml akcji Czy wszystko musi wywalic ? A moze PKN schodzi ponizej 90% tylko dlaczego robi to na giełdzie Jesli pkn to tylko max 2ml zostało do wyrzucenia Same pytania lecz my gramy dalej i kupujemy -to nasze ryzyko
Dnia 2025-04-15 o godz. 13:38 ~Oko napisał(a): > ~tor - powiem Ci, że po słowach Pana Premiera już nie jestem pewien czy aby na pewno akcje Energii są tanie :) Może być wręcz przeciwnie...
droga do ponadprzeciętnych zyskow z inwestycji w akcje ENERGA SA prowadzi przez notowania GPW a decyzje polityczne moga tylko przyspieszyc lub opóznic osiągnięcie celu ponadprzecietnych zysków ale decyzje polityczne nie sa wymagane do osiągnięcia celu jakim są przyszłe ponadprzecietne zyski z inwestycji w akcje ENERGA SA ...
Pracownicy prywatyzowanych spółek poprzez gpw mieli pulę darmowych akcji - zabrać im inprzekazac mpozostałym mniejszościowym
KONIEC z tym rozdawnictwem i pasożytniczym życie !!