Dopóki nie zostanie ogłoszone przymusowe wezwanie akcje NE będą uwględniane, bo nie niosą ryzyka dla akcjionariuszy
W ramach postępowania w sprawie pozwu o zakaz wykonywania przez Namsen głosów z akcji nowej emisji sąd nie bada dokładnie sprawy - patrzył na dwa elementy: (i) czy prawo zostało w rażący sposób naruszone - tutaj sędzia stwierdziła, że to może zostać rozstrzygnięte dopiero na etapie głównej sprawy; (ii) czy istnieje ryzyko nieuniknionej straty/szkody dla nas jako powodów - tutaj podnosiliśmy, że takie ryzyko istnieje, ponieważ Namsen może przeprowadzić squeeze-out i nas "wypchnąć" ze spółki"
Myślisz że szybko sprawy pójdą do przodu jak jednak będzie ogłaszany squezze ? Nie chce mi się wierzyć że sąd w krótkim czasie to zablokuje. Zostaną ci z pozwami tylko którzy będą dalej walczyć i zapewne nie będą na straconej pozycji ale z nimi dogadać się to już pikus
Dnia 2025-04-01 o godz. 10:38 ~Kolber napisał(a): > Wezwanie to miało być rozważane rok temu według wywiadu w parkiecie. A nagle teraz wyszedł z tego squezze
nie doceniasz Namsena, wyjdzie z tego sell-out , przekonamy się o tym już niebawem, tyle w temacie
Dnia 2025-04-01 o godz. 16:27 ~Kolber napisał(a): > Kolego AA mógłbyś przedstawić po krotce jak wygląda sell out ? Przyznam szczerze nie miałem jeszcze sytuacji takiej
sięgnij do komunikatu z 29.01 oraz artykułu na bankierze z tego samego dnia, komentarz dr. Rafała Rzeszotarskiego bezcenny tyle w temacie
Dnia 2025-04-01 o godz. 16:39 ~Kolber napisał(a): > Rozumiem już ale zapewne oferta sell outu będzie niska wtedy nie ma obowiązku sprzedaży swoich akcji
niekoniecznie niska, przeczytaj raz jeszcze artykuł , kto po proteście wyznaczy cenę .... tu aż taki wałek jak z "funduszem emerytalnym " nie przejdzie jeśli wiesz co mam na myśli , tyle w temacie...
Przyznam szczerze że zainspirowałes mnie tym sell outem. Chylę czoła. Może to przez to że do końca tamtego espi nie przestudiowałem. Rzadko się wypowiadasz że twoje wpisy mają sens.
Dnia 2025-04-01 o godz. 10:17 ~zenek napisał(a): > Dopóki nie zostanie ogłoszone przymusowe wezwanie akcje NE będą uwględniane, bo nie niosą ryzyka dla akcjionariuszy > > czy istnieje ryzyko nieuniknionej straty/szkody dla nas jako powodów - tutaj podnosiliśmy, że takie ryzyko istnieje, ponieważ Namsen może przeprowadzić squeeze-out i nas "wypchnąć" ze spółki"
Mam pytanie do prawnika Pana Rzeszotarskiego:
- dlaczego nie podnosiliście kwestię rozwodnienia kapitału, - spadek WK; - zminiejszenie ew. dywidendy, bo będzie dzielona przez wszystkie akcje
Nie rozumiem oburzenia Rafała, skoro jeszcze nie został ogłoszony squeeze-out. Namsen ogłosi squeeze-out, wtedy sąd może udzielić ZABEZPIECZENIA, a więc wtedy po ponownym wniosku zabezpieczenia udzieli i kurs wróci przynajmniej na 29zł.