Budowa rafinerii metali ziem rzadkich na terenie puławskich Azotów potrwa 18 miesięcy w latach 2027-2028 - poinformowały we wtorek Grupa Azoty i spółka Mkango. Dodały, że na obecnym etapie Mkango zamierza dokończyć wykonanie pełnego studium wykonalności.
Skoro to taki biznes to dlaczego Puławy nie robią tego jako udziałowiec? Czy ta umowa ma jakiekolwiek korzyści. Coś tu śmierdzi na kilometr jakimś lewym rozegraniem Puław lub co gorsza żerowaniem na ich majątku. Bardzo niepokojący komunikat i całkowity brak szczegółów.
Tu jeszcze kiedyś będziemy tykać 200 zeta. Ile oni historycznie regularnie płacili dywidendy? 8-10 zeta? Nie obrażę się za rok - dwa jak tyle będzie wpadać. Jestem cierpliwy. Akumulacja następiła.
Dnia 2025-03-28 o godz. 02:28 ~mpost napisał(a): > Tu jeszcze kiedyś będziemy tykać 200 zeta. > Ile oni historycznie regularnie płacili dywidendy? 8-10 zeta? > Nie obrażę się za rok - dwa jak tyle będzie wpadać. > Jestem cierpliwy. > Akumulacja następiła.
Za rok dwa to ta kasa bedzie szla w inwestycje, dywidendy to zobaczymy pewnie kolo 2028 jak wszystko bedzie w rozruchu. Tez cos zbieram, ale takim super optymista nie jestem. Jeszcze zjedziemy znacznie ponizej 50 zl.
Rynek to jednak wielka niewiadoma i niepewność. Gwarancji nigdy nie ma. Ale inwestowanie w spółki przecenione, mocne fundamentalnie, które po okresie słabości mogą wyjść z dołka, zazwyczaj przynosi ponadstandardowe efekty. Jak wszystkie karty będą na stole i pozytywne wyniki - a trend się odwróci... każdy będzie chciał kupić - tyle, że sprzedających nie będzie. Zawsze tak jest. Wystarczy wg mnie poczekać i wszystko do 60 zł to jest wg mojej opinii - okazja.
Dodatnie wyniki 4Q. Ta trza bracie handlować nie pulseptować. Mina zrzednie niebawem. Hi. Ile to był dołek 40? ile tera 52? Idziem bracie na 70 dyszek tera.