Po co to rośnie? Rosną spółki wojenne ale tu nie wiedzę chyba więcej jak 40 gr. Tu chyba nie ma perspektyw za mała firma bez hali produkcyjnej. Jakie jest wasze zdanie
Dnia 2025-03-07 o godz. 13:35 ~szef napisał(a): > piszesz o dniu dzisiejszym? obroty sa slabe, dystrybucja leci na tyle ile sie da, no ja nie widze tu potencjalu
Juz jest na ZERO , a jeszcze trochę do końca sesji
Ps, donald dziś w SEJMIE coś tam bredził ( w swoim stylu) o ,.... dronach
tu kapitalizacja 127 mln . ogolnie dochodzila srednio do 150-180 wiec ma jeszcze potencjal tym bardziej ze ma dobre wyniki i pracuja wlasnie nad komrecjalizacja i produkcja dronow . tak w espi napisane
no wlasnie-kapitalizacja 120mln- przyloz do tego przychody, warosc ksiegowa, zyski...ta kapitalizacja to jest szalenstwo. Dla porownaia lubawa 1mld- ale zobacz tam przychody, zyski, WK idt. Powtarzam juz poraz kolejny to spolka spekulacyjna, widac to wyraznie przy kazdej okazji kiedy sentyment rynkowy zahacza o tematy luzno powiazanie z sundragon-spolka spekulacyjnie rosnie, na obecna chwile jesli dali by jakies info ze wchodza w drony, albo chociaz jakis konkretny list, przy tej plynnosci waloru oczywiscie kurs tez by wywalil w gore, ale fundamenty nie stoja nawet za obecna cena.
Szef co Ty chrzanisz, Twoje słowa "ale fundamenty nie stoją nawet za obecną ceną" to ciekawe skąd ta cena się wzięła. Nie naganiaj na spadki. Spółka się nie podoba to idź na Lubawe.
skad sie biora ceny na gieldzie? hmm no na pewno rzadko są odzwierciedleniem wyceny ktora mozna by wykonac jedna z metod wycen finansowych- z zasady spolki sa niedowartosciowane albo przewartosciowane z roznych skomplikowanych wzgledow. W tym przypadku wycena na tak wysokim poziomie wynika z niskiej plynnosci waloru.
a co ma lubawa? 1 185 630 300 zł ilosc akcji 150 270 000 szt.
Według wstępnych szacunkowych danych w 2024 roku Lubawa miała 33,4 mln zł jednostkowego zysku netto .
33 mln zysku na kapitalizacje 1.1 mld zł ? ? ? ? nie rozsmieszaj mnie. lubawka 2023 7 mln zysku...
wiec sundragon z kapitalizacją 120 mln nawet jak do 300 mln skoczy to szału nie bedzie. szyją namioty i płachty ... wielka lubawa
smok gdyby nie odpisy mialby zysku netto 2 mln zł . zaraz drony i rozliczenie kontraktów remontów z IV kwartału 2024 i pierwszy kwartal smoka bedzie genialny
grałem ostatnio na L i S , S MI ZABLOKOWAŁ KASĘ , więc zarobiłem na LUBEJ mniej kasy, Ale także czekam na IV KWARTAŁ , no może zarobię 50% tego co mogłem dodatkowo zarobić na L -POZDRO !!! gonimy króliczka!!!!!
tu pokazales tez slabosc tej spolki, b niska plynnosc, sa pojedyncze dni w ciagu kilka miesiecy gdzie dzienne obroty sa kilkaset tys pln i wtedy przecietny inwestor jest w stanie kupic i sprzedac, ale wiekszosc dni to kilka k pln albo klikanscie i pozbyc sie tego ppaiera jest niebywale trudno.
wszytsko swietnie, jednak ja podrzymuje ze obecna wycena nie odzwierciedla wartosci godziwej waloru (w mojej ocenie blizej 20gr), gdzie na LBW ta wartosc nie jest jeszcze osiagnieta-10zł.