Ceny energii są niebotycznie wysokie. Spółka produkuje coraz więcej energii i sprzedaje ją po gigantycznie wysokich cenach. Koszty spadają, a zyski z energii będą rosnąć.
Ja cały czas piszę że jestem minimum do 24 zł . No chyba że coś właśnie w tym czasie wyda mi się bardzo atrakcyjne. Ale rzeczywiście spółką za jakiś czas będzie warta minimum 37 zł . Biorąc pod uwagę uruchomienie poniesionych nakładów + spłacenie zadłużenia to może ty być grubo. Dlatego zębaty chciał to zdjąć z rynku po to by całą kasa zostawała w spółce . Prędzej czy później na 100 % będzie kolejna próba wezwania .
Nigdzie nie pisalem ze bede sprzedawal w tej cenie.
Wg. Mnie 17-18 pln to poziom jaki osiagniemy po raporcie za Q4 jesli utrzymamy obecna dynamike.
Potem mamy raport za Q1 i walne. Na walnym bedzie glosowanie o podziale zysku za 2024. Na 99% bedzie to przeksiegowanie na kapital zapasowy i uzycie na splate kredytow - dalsze delewarowanie.
Do tego obnizki stop. Jesli zacznie sie powazna dyskusja o obnizkach to do polowy roku mozliwe jest wg. Mnie 20 pln.
Ja sprzedaje od wartosci ksiegowej czyli ok. 25 pln. Ale to juz raczej nie w tym roku...