to nie wiem co z nią robią. Tyle gier w bestsellerach w nitendo że kasa powinna płynąć do spółki strumieniami. Jeśli QUbic nic nie zarobi to dla mnie jedyna opcja to pozbyć się tego gniota
"Skoro gniot to nie czekaj. Wysyp się jutro" wysypię gniota tylko gdy dojdzie do ceny za jaką kupiłem tego trupa - przychody urosły 4x , koszty 6x zysk? Na minusie
Spółka po prostu prowadzi nierentowny biznes. W ciągu kilku lat i owszem przychody rosną, ale koszty rosną w takim samym stopniu. Oczywiście zarabiają na swoje utrzymanie, wypłaty itd. Ale poza tym nie ma dodatkowego zysku. Zatem te liczne porty i wydawnictwa są nierentowne. Równie dobrze mogą dojść do 20mln przychody na kwartał. Ale jeśli będzie również 20mln po stronie kosztów, to wychodzi na to samo.
Biznes jest rentowny ale tylko dla prezesa i jego koleszków pewnie ciągną kase generując lewe koszty albo zawyżone usługi. Wystarczy zoboczyć pozycje usług obcych w bilansie i widać że coś jest nie tak. Firma która dział wiele lat i koszty ma równe z przychodami to typowa ustawka jest żeby pewnie dużych podatków nie płacić.
Zbieramy informacje nt Qubica, interesuje nas wszystko, czego nie podają w raportach. Będzie prawdopodobnie zawiadomienie do prokuratury oraz pozwy cywilne. Fundusz, który wprowadzał Qubica na NC ma sprawę karną z powodu Arrinery ale temat jest rozwojowy. Czy jest tu ktoś, kto dał się nabrać przy IPO? Stay Tuned.
Nie musi mieć dobrej premiery bo na promkach gry jak bang on balls sprzedają się bardzo fajnie a to jest czysty zysk z gier które się dawno zwróciły. Na steam a
Na switch w top 100 masz aktualnie
8 gierek
Od UT bee Simulator 51, arise 63, tools up 79, metamorhosis 86
A od qubic hole io 16, Skyline bowling 24, paper io 38, brigde 95
Tu się nikt normalny nie spodziewa jakiegoś niesamowitego zysku. Tu trwa ciągła budowa. Brać póki tanio bo za rok dwa te ceny to będzie historia:)
Ja tu od premiery everdream valley więc niecałe dwa lata. Spokojnie poczekam drugie tyle.
Giełda i oszczędności które tu wrzucam to taka moja druga emerytura a jestem jeszcze przed 40 więc czas mam
Ta spólka jest cały czas po niżej dołka covidowego. Niby pełno gier, porty, wydawnictwa, a wycena taka, jakby nikt się nią nie interesował. Jak ktoś skupił dużą ilość akcji, to nawet nie ma jak z tego wyjść.