Poświęcanie swojego cennego czasu na pisanie wątków na forach zwłaszcza słabych spółek typu (SDS, GMT, ICE) powoduje utratę inwencji i energii, która mogłaby być wykorzystana do aktywności na forach spółek "solidnych", dających wręcz gwarancję solidnych zysków w hossie.
Zaprawdę jestem wdzięczny wszystkim altruistycznym edukatorom, którzy pojawiają się na forach zazwyczaj mocno zdołowanych spółek, nasilając swą oświatową działalność, krótko przed osiągnięciem dołków i odbiciem:))
Dawno, dawno temu, gdy kurs KGHM oscylował wokół 10 (dziesięciu) PLN sporo było takich co czkali, aż będzie po 5. Lata mijają, a oni i im podobni wciąż czekają na swoje wymarzone ceny. No ale co ja tam wiem, przecież nie szerzę darmowej edukacji na tym forum:)
Tak naprawdę o co chodzi z SDS to wiedzą tylko insider i pewnie Sagan. Bardzo dziwna sytuacja od NC Alert. Wg mnie to była akcja zorganizowana. Potem wypsnął się prezesowi delisting, teraz cisza informacyjna. Kupowanie dużych pakietów, potem straszenie sprzedażą dużych pakietów itd itp... będzie dobra nauka na przyszłość.
Tak, człowiek uczy się przez całe życie.W nawiązaniu do wypowiedzi tomka-kiedyś udało mi się kupić lotos blisko dołka (któryś dom maklerski wycenił lotos na ...0 zł.)-a potem był szalony rajd na północ.Piękne czasy,ogromne zyski...
Bez przesady. Technologia nie dziala wystarczy umiec czytac raporty ze zrozumieniem. Nie doszukujcie sie tu magii. Sagan dal dyla bo zrozumial wreszcie ze nic z tego nie bedzie.
Oj, cyganie,cyganie-umoczyłeś w startupie (firmie krzak)longterma Rokickiego a naśmiewasz się z innych...Nie porównuję lotosu z sds (nie ten rynek,nie ta branża,nie ta skala etc.).Pamiętajmy jednak,że sds jest spółką z NewConnect -tutaj wystarczy jedna bardzo pozytywna informacja żeby kurs wystrzelił o kilkadziesiąt procent na północ (i oczywiście odwrotnie -złe info i kolejne ATL).
Z Lotosem wtedy to był skandal ale rzeczywiście wiele osób zarobiło miliony. Ja teraz słyszałam na tzw korytarzu że chcą sprzedać KGHM, tam SSP ma 38proc a Balcerowicz zawsze mówił że on chętnie wszystko by prywatyzował, Tusk chyba też więc kto wie czy za chwilę nie dowiemy się o sprzedaży pakietu akcji. Ale może to tylko plotki. Na X ponoć Sagan napisał komuś, że trzyma kciuki by SDS był drugim SCPFL ale inni też tego muszą chcieć. Nie wiem jak to interpretować
No może KGHM po 10 to już prehistoria ale nie tak dawno na DAT jak był w przedziale 35-40 było drogo, a teraz to i po 50 można by kupować:)) (jakby spadło ale jakoś nie chce)
Zejście DAT na 35zl było wg mnie reżyserowane, aż tak duży spadek się nie należał, a widać było jak tankowali przy 32-35zl wtedy. Ktoś przełożył wówczas wajchę. Na korytarzach mówiło się że Prezes lubi też pokręcić coś tam na rynku akcji