Myślę, że skoro w Pl można kpić z akcjonariuszy w legalny sposób to spróbujmy się jednak bronić. Pan Cholewa jako prezes doprowadził spółkę do upadku, a za to jest odpowiedzialność majątkowa. Czy ktoś byłby zainteresowany pozwem zbiorowym ? Jak nie chce brać odpowiedzialności to niech jego smród poznają inni ku przestrodze.
Porozmawiam z prawnikiem. Takich ludzi trzeba karać dla przykładu, bo inaczej wydaje im się ze mogą robić co chcą. To zawsze trochę trwa, nie zawsze jest wygrana, ale przynajmniej musi się stawiać w sądzie lub wysyłać pełnomocnika, a to kosztuje. No i będzie na tapecie sławy
Ja również jestem zdania że należy karać takie sytuacje, ludzie stracili sporo kasy a większość to "POZOSTALI" a nie firmy inwestycyjne... Ciekawe jakie stanowisko przyjęła spółka "Capeman Investments Ltd." która jako jedyna ma większą ilość akcji. Dziwne jest to, że nie interesuje się tym nikt z nadzoru finansowego .... Nie ma żadnej informacji o losach spółki. Czy KNF nie powinno zażądać wyjaśnień od .... kogoś :D
Panowie też mam trochę tego gówna i powiem wam że KNF stoi po stronie oszustów. Przecież zawieszając spółkę kk stają nas a nie cwaniaków którzy zabrali nasze pieniądze i świetnie się bawią. Ta spółka na Cyprze to pewnie zwykły słup plw bo musieli gdzieś upchnąć niewygodne guano
Tak tylko w spółkach do odpowiedzialności pociągany jest zarzad jeśli działał na jej szkodę. Niech wyjaśni szanowny Cholewa jaki cel mu przyświecał i dlaczego takie a inne decyzje podejmował. Tu zawsze chodzi o to żeby nie dawać takim draniom swobodnie bawić się cudzymi pieniędzmi. Raz pozwolisz to taki Cholewa założy kolejna spółkę i znowu wyciągnie od ludzi pieniądze.
No tak, tylko czy ktokolwiek jest w stanie coś zrobić w takiej sytuacji. I dlaczego nie ma żadnej informacji o ewentualnej upadłości - dziwny jest ten świat :D
Ja jestem zainteresowany , taka akcja powinna być prowadzona na każdej spółce gdzie są kombinatorzy i złodzieje. KNF też można zaskarżyć jak PZU czy ZUS.
Cholewa sie staral ale slaba sprzedaz Tribe pozamiatala spolke. T\ak bywa gdy wszystko zalezy od 1 gry. Sprawa nie do wygrania. Moze kiedys bedzie odwrocone przejecie, jedyna szansa.
Tutaj nawet nie chodzi czy pozamiatal spolke czy nie, ale samo zapadniecie sie pod ziemie i totalny brak kontaktu z akcjonariuszami... Inaczej sprawa wygladalaby gdybysmy mieli jakiekolwiek informacje. Czekamy!
Firma nie jest w stanie upadłości z tego co mi wiadomo więc z racji że nie ma żadnych komunikatów ze strony firmy działa w taki czy inny sposób. Ludzie typu Cholewa ponoszą odpowiedzialność za działanie spółki, więc informacje wypadałoby zamieścić co dalej. Pan Cholewa przyjął formę przeczekania, może się uda. Osobiście znam przypadki dobrania się do d… ludziom co to myśleli: no chciałem nie wyszło, ale i tak mi się należało. Te cwaniaki ze spółek digital mają porejestrowane słupy na Cyprze więc warto zacząć się tej procedurze przyglądać szerzej.