• debica - test twardego jaja Autor: ~gosc [77.112.105.*]
    Zacznie seiesypanie - nie ma juz komu sprzedawac, jesli cena wezwania bedzie niskia to bedzie straszna lipa. A skoro ma to być srednia cena z 3 ostatnich miesiecy, to nie spodziewam sie kokosow:
    link ze zleceniami kupna debicy:
    http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/notgpw/full/zlec_all?sp=25&zl=A

Nie ma kto kupowac, kurs stanowczo zawyzony.
    a wy co o tym sadzicie, czy teraz lecimy w dol?
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~czy to drogo ? [91.150.161.*]
    drogo to było jak kurs przez 4 lata 2004-2007 - chodził 120 za papier a i tak rekomendowali akumuluj po 130-140/
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~Slawek [145.237.69.*]
    Osobiscie myśle ze akcje Debicy sa relatywnie tanie w porównaniu do calego ranku.
    Tym bardziej ze spólka ta jest największą fabryką Goodyear w Europie i trzecią pod względem wielkości na świecie przynoszacą spore zyski w kazdym roku.
    Pozdrawiam cierpliwych i czekajacych na wezwanie.
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~gosc [77.112.105.*]
    no cena urosla o prawie o 100% od lutowego dolka. Wiec troche sie boje ja trzymac. Jakies mam zle przeczucie i zmiekly mi jajka sprzedalem . Od marca w sumie zarobilem 66 % na tym papierku wystarczy mi. A wole nie ryzykowac.
    Bo wsumie nie napisano ze bedzie wezwanie a ze planuja wezwanie to dwie rozne rzeczy.
    Obiecanki cacanki. Pozdrawiam tych z twardymi jajkami.
    Bo jesli sie okaze ze nie bedzie wezwania to szykuje sie zwalka.
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~mintaj [83.31.216.*]
    Witam,
    Na wstępie chciałbym pogratulować zysku :) 66% to naprawdę niezły wynik.
    To co piszesz (wzrost o 100% od lutowego) właściwie dotyczy każdej sensownej spółki na GPW i kierując się tą strategią trzeba by było uciekać prawie ze wszystkiego i kompletnie wychodzić z giełdy lub szukać maruderów.

Kiszenie kursu na Dębicy nie wynika raczej z tego że urosła tak bardzo i dostała zadyszki tylko z tego o czym tu wszyscy od dłuższego czasu dywagujemy czyli wezwania. Po obrotach widać że wszyscy czekają a takie zmiany 2 % w jedną czy w druga przy zleceniu na 50 akcji można sobie kompletnie odpuścić.

Co do samego wezwania nie będę już nic dodawał ponieważ chyba wszystko zostało powiedziane w poprzednich wątkach.

Warto natomiast zastanowić się dlaczego Dębica zrezygnowała z publikacji wyników za Q2 a przyśpieszyła publikacje raportu półrocznego...
    Identyczną sytuacje przerabiam na Jutrzence. Spółka zrezygnowała z wyników kwartalnych Q2 natomiast znacznie przyśpieszyła publikacje raportu półrocznego. Wygląda na to że chcą się pochwalić wynikami które mogą być bardzo dobre. Myślę że na Dębicy może być podobnie.

Nawet jak spółka nie ogłosi wezwania to wyniki za Q2 mogą zapobiec armagedonowi który niektórzy przewidują...

No ale nic, tak czy inaczej to będzie niezły test na twardość jaj bo ostatnio sprzedałem wszystko (JTZ niestety też) i po uszy wszedłem w Dębice.

powodzenia na innych spółkach

• Re: debica - test twardego jaja Autor: ~ad [91.150.161.*]
    +66% to niezły wynik - ale inna sprawa to od jakiej sumy bo w lutym na dębicy ciężko było kupić nawet 100 sztuk w dołku
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~gosc [77.112.105.*]
    Skoro mialo by byc tak pieknie dlaczego nie ma zainteresowanych spolką?
    Nikt juz nie chce jej kupic po tej cenie.
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~wit [91.150.177.*]
    Ciekawostka z wczoraj: http://motoryzacja.wnp.pl/goodyear-zalatwil-sobie-dotacje-z-efs,86071_1_0_0.html. Dbają o Dębice nie ma co powiedzieć nie było zwolnień teraz załatwili kadrze szkolenia. Długo chyba nie będą chcieli się dzielić wpływami w firmie. Taki kolos miałby sobie pozwolić na ciągłe przepychanki z PZU.
    obstawiam na 80-90%...........że gdyby wezwania nie było - chociaż wszystko wskazuje że będzie - ten papier i tak będzie notowany powyżej 100 !
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~kolos [145.237.126.*]
    Tez tak mysle Ad. Ale Gosc, ktory wyszedl z inwestycji bedzie mial miekkie jajka. jak zobaczy 100PLN. Mysle ze PZU nie sprzeda po kazdej cenie swojego pakietu a inwestor strategiczny nie chce placic duzo dlatego moze nie byc wezwania - ale to własnie bedzie swiadczylo o wartosci tych akcji.
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~kolos [145.237.1.*]
    Chyba inwestorom puszczaja nerwy? Mysle ze niepotrzebnie.
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~gosc [77.112.0.*]
    Na razie jestem zadowolony sprzedałem po 64 zł a widze ze powoli kurs spolki sie obsuwa . Ni tylko ja wymieklem widze ze i inni maja miekkie jajka. A jak widac skoro spolka miala by tak wysoko podskoczyc to byliby i chetni na nia. A narazie nikt jej nie chce kupic!
    Wiec za chwile Ci co chca sprzedac walor nie beda mieli komu.
    To nie wiele miales tych akcji jak sprzedales po 64 PLN. Na takim kapitale gratuluje 66% zysku. Zobaczysz co bedzie 24.08.2009r. HaHaHa
    Panowie inwestuje na giełdzie od ponad 10 lat - jest rzeczą niemożliwą aby największa firma oponiarska w Polsce Dębica - przy kursie 64 za papier była wyceniana porównywalnie do portalu internetowego interia który opuścił gieldę w 2008 - prędzej słonie zacznął latać niż goodyear skupi resztę 33% za 64 za papier.
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~gosc [77.112.0.*]
    zaczyna sie wyprzedaz, ktos wyprzedaje po 62 zł za miliony.
    a ja mialem 515 akcji nie pisalem ze jestem grubym graczem.
    ktoś się spłoszył po 62.........a fund zebrał
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~Ringo [213.17.179.*]
    masz rację tylko pamiętaj, że ktoś sprzedaje ale też ktoś kupuje za "te miliony" :)
    Chyba ktos dzisiaj robi porzadki podatkowe przed przejeciem akcji.
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~to nie porzadki [91.150.161.*]
    to jest ubijanie dna i odleszczanie
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~aaa [77.112.0.*]
    to wyglada jakby gosc nie chcial siac paniki i powolutku wyprzedaje wszystko co ma za 62zł, to jest jakis gruby gracz
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~mintaj [83.31.235.*]
    tylko kto od niego kupuje? Drobni inwestorzy tak ochoczo rzucili się na zakupy za kwotę 2,5 mln? a przecież podobno nie ma już chętnych na kupno... :)

Mi to wygląda na przetasowanie w ramach grupy...

• Re: debica - test twardego jaja Autor: ~tom [193.138.241.*]
    widac ze ktos zaczyna spadac z akcji -niedobrze
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~mintaj [83.31.235.*]
    ktoś sprzedał, ktoś kupił. nie jest zasadniczo fundamentalne wydarzenie.
    może to ostatnie przetasowania...

Ale w końcu coś zaczyna się dziać!
    Zaczynają latać większe pakiety niż 50 akcji, dlatego coraz częściej zaglądam na GPW Infostrefe w oczekiwaniu jakiś informacji :)

pzdr
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~wezwanie na bph [91.150.161.*]
    Dnia 2009-08-04 o godz. 12:23 ~gosc napisał(a):
    > Zacznie seiesypanie - nie ma juz komu sprzedawac, jesli
    > cena wezwania bedzie niskia to bedzie straszna lipa. A
    > skoro ma to być srednia cena z 3 ostatnich miesiecy, to
    > nie spodziewam sie kokosow:
    link ze zleceniami kupna
    > debicy:
    > http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/notgpw/full/zlec_all?s
    > p=25&zl=A

Nie ma kto kupowac, kurs stanowczo
    > zawyzony.
    a wy co o tym sadzicie, czy teraz lecimy w dol?
    ......................zobacz na wezwanie na BPH - po 42 za papier a kurs + 50%....na ponad 60 zł
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~mintaj [83.31.231.*]
    i znów mamy wyczekiwanie po wczorajszym przetasowaniu... Obroty jak na spółce z rynku New Connect i kompletnie nic się nie dzieje a do 25 sierpnia zostało jeszcze 19 dni...

Ehhh chyba trzeba o jakimś tygodniowym wyjeździe pomyśleć bo się człowiek zanudzi :)

pozdrawiam
    a już myślałem że się skorekci do 60 do kupna a tu proszę - 64
    tylko jeszcze żeby obrót na tym poziomie był większy niż 1 akcja :)

Panowie jak przewidujecie? czeka nas jeszcze 19 dni takiej sennej atmosfery zanim coś się wyjaśni?
    Jest szansa że Goodyear zrobi wcześniej wezwanie a nie 25 sierpnia o godzinie 23.59...?
    myślę że pzu czeka tak jak i mniejszościowi akcjonariusze - jęśli nie będzie wezwania zacznie się pompowanie kursu przez fundy
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~wit [91.150.177.*]
    A może później? Deklarował nie mniej niż połowę zysku na dywidende i dał ile?
    hmm no właśnie nie pamiętam czy ten scenariusz (wezwanie przesunięte w czasie) był już analizowany.

Chyba gdzieś we wcześniejszych wątkach waldi poruszył ten temat. Trzeba poszukać w archiwum...
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~gosc [77.114.244.*]
    jak nie bedzie wezwania to bedzie obsuwka, do 45-47zł i wtedy znow odkupie ;-)
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~Slawek [145.237.92.*]
    Myśle że nawet jeżeli nie bedzie wezwania to takich poziomow ta spólka nie złapie. No ale mogę sie mylić wszystko jest możliwe.
    Pozdrawiam cierpliwych akcjonariuszy Debicy.
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~tom [193.138.241.*]
    I jak nie bylo wezwania tak nie ma.
    A wszystkie marzenia osob o wezwaniu po 140 /200 zl leza w gruzach.

I predzej 50 zł zobaczymy niz 140 na wezwaniu .
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~gosc [77.114.43.*]
    tez tak sadze,
    To tylko plany to wezwanie. Poczytajcie uwaznie.
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~gosc [95.41.168.*]
    A widzicie dobrze zroblem sprzedałem po około 64 zł to na samej gorce, mowilem ze jest ryzyko duze. Teraz poczekam az kurs spadnie do 48zł i znow kupie, udalo mi sie sprzedac na szczycie,a zadko mi sie to udaje.
    a ile tego sprzedałeś 10 czy 20 sztuk
  • Re: debica - test twardego jaja Autor: ~gosc [95.41.168.*]
    jak pisalem 515 akcji nie jestem grubym graczem. Ale dalo mi to ładnie zarobic
    czesc poszło po 63zł z hakiem reszta 64zł
[x]
DEBICA -0,22% 89,20 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.