• Martwię się o stan psychiczny Jacka, Patałacha i Uśmianego po pachy Autor: ~Hans [62.21.7.*]
    Kupili Warimpex na górce ( powyżej 50 złotych) , teraz stoi na 8 a oni .... patrzą jak wszystko rośnie oprócz ich '' perły'' . Ale najlepsze jest to że wszyscy trzej zgodnie twierdzą że ....... zarobili 60 % buhahaha.

Ponadto uważają że wartość spółki to ...... koszty które poniosła, buhahaha. No to mam dla nich dobrą informację o wusokich kosztach budowy hotelu w Katowicach :

Mimo atrakcyjnego położenia działki, okazała się ona bardzo trudnym miejscem do budowy. Chodzi o warunki geologiczne - parcela jest położona blisko koryta rzeki Rawy, grunt jest też osłabiony przez eksploatację przemysłową. Aby zapewnić hotelowi stabilność, wokół całego budynku zastosowano tzw. ściany szczelinowe, sięgające ponad 30 m pod ziemię. "Pod ziemią jest tyle samo betonu ile nad, to oczywiście kosztowało bardzo dużo pieniędzy (...)
  • Re: Martwię się o stan psychiczny Jacka, Patałacha i Uśmianego po pachy Autor: ~xyz [77.91.63.*]
    i co uważasz ze ta masa betonu wpłynie na kurs spółki na giełdach ? nie żartuj sobie bo to nie jest jakiś lokalny deweloper budujący 1 hotel na 5 lat lub 50 mieszkań rocznie
  • Re: Martwię się o stan psychiczny Jacka, Patałacha i Uśmianego po pachy Autor: ~Hans [62.21.7.*]
    Wartość budynku ustalona przez rzeczoznawcę minus koszty budowy to ZYSK LUB STRATA( mam tu na myśli wartość NAV). Skoro tutaj koszty są tak duże to może być KOLEJNA STRATA. czy Jack, Patałach i Uśmiany to wytrzymają ? Wątpię w to , myślę że się załamią.
  • jednak nie dosc ze psychol to nieuk Autor: ~polatach [83.7.163.*]
    Matole wiekszosc budynkow wielokondygnacyjnych w aglomeracji śląskiej jest posadowiona na palach ( tobie nic to nie mowi ) lub na skrzyni fundamentowej (jeszcze wieksza niewiadoma ) ze wzgledu na obciazenia , grunt (wyrobiska , tapniecia )
    dodam jeszcze ze hotel o ktorym piszesz ma dwie kondygnacje podziemne (garaze)

na Śląsku nie ma innej mozliwosci budowy nawet budynki parterowe posiadaja plyte fund specjalnie zbrojoną

Nie osmieszaj sie wiecej !!!!!!!!!!!!
    25-30 PLN
  • Re: jednak nie dosc ze psychol to nieuk Autor: ~dario [80.48.33.*]
    Każdy chciałby kupić bardzo tanio, ale to już nie ten czas.
  • Re: jednak nie dosc ze psychol to nieuk Autor: ~Hans [62.21.7.*]
    Patałach już na skraju załamania nerwowego. Niedobrze, kulturalny , sympatyczny człek ( buhahahaha), ale podjął złe decyzje inwestycyjne i nie potrafi przyznać się do błędu. Twierdzi że największym aktywem Warimpexu jest beton pod hotelem w Katowicach, buhahaha.
  • moja branża Autor: ~polatach [83.7.163.*]
    najpierw inwestujesz potem masz zyski
    19 hoteli + biurowce
[x]
WARIMPEX 0,00% 2,50 2025-11-13 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.