Mam taką prośbę, żebyście poniżej napisali, kto posiada ile akcji i czy planuje przystąpienie do wezwania. Oczywiście liczę się z tym, że będzie paru śmieszków, którzy będą wrzucać tu bajkowe info, ale może uda nam się przesiać z tych info sama prawdę, co pozwoli choć po trosze zerknąć na sytuację, z którą mamy do czynienia.
Ja posiadam ca 146k akcji i nie planuje przystąpić do wezwania, a planuje sprzedać akcje powyżej 5zl za sztukę.
Mam ok. 40 tys. akcji i teraz dokupuję. Póki co mam średnią grubo powyżej 3 złotych, tak że takie wezwanie to niech sobie wsadzą w buty. Żenujace z ich strony to dziadowanie, chociaż stać ich na uczciwą cenę. Zamiast zrobić sobie reklamę, że są uczciwą firmą, wolą człowiekowi napluć w twarz. To samo robią na Zamecie - też ciagłe zaniżanie kursu i brak informacji.
20000. To są jakieś żarty. Za te pieniądze nie skupią 45%. Tak czy inaczej powinno się nazywać zaproszenie do sprzedaży a nie wezwanie. Wzywać to można gdy ma się 95 %.
LP.tdj.pl w ogóle jakie kołki. Najpierw wykręcili kurs na niziny, spełnili warunki tzw dobrych praktyce o średnim wolumenie i teraz wciskają że to okazja. To jest dla tępych leszczy. Niech ujawnia kto robił ten wolumen najpierw. Takie walki pseudo inteligentów polskich.
Mozecie załozyc jakąś zamkniętą grupe na FB, żebyśmy mogli swobodnie rozmawiać ? Tutaj wiekszośc wpisów jest usuwana przez moderatora. Może jakies stowarzyszenie mniejszościowych udało by sie załaozyc ? Tak zrobili min. akcjonariusze Fasingu i zablokowali na wieki Karbon przed przejeciem i usunięciem z GPW Spółki.
mam 172k ze średnią 1,86zł, już jestem zarobiony, ale jestem cierpliwy, nie potrzebuję teraz tych środków, a tu się robi dość ciekawie, poczekamy zobaczymy.
Jakim tematem ? O co wam wszystkim chodzi ? Jest wezwanie , normalna standardowa procedura , wszystko jest w porządku tak przewiduje prawo ! ... Wam tak naprawdę chodzi o to że cena jest niska i nie odpowiada . To napiszcie wprost do Tuska Muska czy innego że chcielibyście więcej i że na pewno ktoś tu zaniżył cenę bo mi nie odpowiada to można po prostu z góry domniemać że szachraje coś zachachmecili. To jest wezwanie tylko z nazwy tak nazywa to prawo nikt akcji nie musi przecież sprzedawać. Co się ostatecznie nie stanie i tak będzie narzekanie , sprzeda jakiś fundusz to będzie kwestia że pod stołem się dogadali. Najlepiej to od razu napisać do KNF że GPW to banan szachraje , hochsztaplerzy , krętacze i wynz KNF też jesteście na ich posyłki i wogole wszyscy są złodzieje .
Czy większościowy akcjonariusz może handlować akcjami przy udziale osób trzecich wystawiając po niskiej cenie znaczne pakiety kupna i zrzucając na sprzedaż akcję, powodując obrót akcjami, które dalej są w posiadaniu tychże osób a zarazem opuszczając kurs spółki?
Eh, ze skrajności w skrajność. Z jednej strony wiara w czystą praworządność, a z drugiej teorie spiskowe rodem z oskarowych scenariuszy. Każdy ma wlasny rozum i postrzega świat tak jak mu jest najwygodniej. Fakty są takie że jeżeli na stole leżą grube setki (jak nie tysiące) milionów, to każdy kto ma możliwość będzie mniej lub bardziej czysto i legalnie próbował wycisnąć jak najwięcej się da. Niezależnie czy jest to prywaciarz czy instytucja rządowa, każdy orze jak może
Z tymże jak widać TDJ ma już duże w tym doświadczenie. Sądzę że w ciemno tego nie robią a zrobili już rozeznanie z podstawowymi fundami. Na pierwszym wezwaniu klasycznie nie oddadzą ale na drugim kto wie. Zapewne dogadane jest to. Pytanie co inne fundusze i ulica
Może chcą się zabezpieczyć na przyszłość, jak uda im się zebrać w ramach wezwania albo kolejnych wezwań dużo akcji powyżej 40%, czyli blisko tych 95% i jeśli mniejszościowi nie będą chcieli oddać akcji to Grenevia zrobi emisję akcji dla dogadanego z tdj inwestora żeby razem mogli mieć więcej niż 95%, ale trzeba już teraz zrobić zabezpieczenie żeby kiedyś ten dogadany inwestor się nagle nie odgadal i nie namieszał w tych zamysłach.
Dnia 2025-01-24 o godz. 11:37 grinnek napisał(a): > Mam taką prośbę, żebyście poniżej napisali, kto posiada ile akcji i czy planuje przystąpienie do wezwania. Oczywiście liczę się z tym, że będzie paru śmieszków, którzy będą wrzucać tu bajkowe info, ale może uda nam się przesiać z tych info sama prawdę, co pozwoli choć po trosze zerknąć na sytuację, z którą mamy do czynienia. > > Ja posiadam ca 146k akcji i nie planuje przystąpić do wezwania, a planuje sprzedać akcje powyżej 5zl za sztukę.
Ja mam ca 55k akcji póki co, po 2.12 na pewno nie odpowiem.
Rekomenduję rejestrować się na Walne i głosować przeciw zmianom w statucie, chyba jest możliwość zdalnego uczestnictwa
Proponuję złożenie zlecenia sprzedaży do dnia 30.06.2025 z limitem ceny 5,00zł.Wtedy będziemy mogli posiąść informację w miarę wiarygodną jaką ilością dysponujemy jako akcjonariusze mniejszościowi nie odpowiadający na wezwanie.
W tej chwli widzę na 5zł 13 zleceń (w tym moje). Nie mam podglądu na bieżąco (jakieś 15 opóźnienia). Widać, że jest to wpływ forum, ale niewiele się zebrało jak na razie.