Schładzanie wskaźników idzie niezgodnie z planem. Moąło być szybko jak najszybciej. Fąfara się wije bo akcji dla Orlenowi nie chcecie oddawać. Trzeba będzie galopować do góry na rozgrzanych ale to chyba nie problem dla Orlenu.
Jak zwykle, Ktoś cos wie wcześniej
Tak jak kilka dni temu na Orlenie, na dogrywce duży spadek.Nastepnego dnia komunikat o wstrzymaniu inwestycji. Bananowa !!
Nowy prezes Orlenu zapowiedział publikację nowej strategii koncernu, którą poznamy na początku stycznia 2025. Na pytanie, czy zajrzał już do wszystkich szaf i powyciągał wszystkie trupy, mówi: Nie. Ale wiemy, że w niektórych szafach mogą być rzeczy, które będą zmuszały nas do radykalnych ruchów, ale będzie mniejszy wymiar finansowy niż Olefiny. https://www.money.pl/gospodarka/daniel-obajtek-to-projekt-pr-owy-prezes-orlenu-to-nie-koniec-radykalnych-ruchow-7102774454192768a.html -mam nadzieję,że to szafa z napisem"godziwa wycena Energi"
Takie pytanie zadałem sobie kilka lat temu. Po slabych wynikach. I zmieniłem calkowicie sposob inwestowania. Przede wszystkim gram na instrumentach pochodnych. Glownie gram na spadki. Osiągam zdecydowanie lepsze wyniki. Gram tez na indeksy na innych giełdach. Kupuje spólki tylko dobrze przemyślane. Na przyklad Energa