To prawda , tylko czyja to wina , z czym problem? Może gra jest o wielką kasę i ktoś nas dyma, zaniżając kurs sztucznie . Giełda to nie amerykański film pełen wzniosłych frazesów gdzie każdy kieruje się zasadami ....tu nie ma żadnych zasad , a bogaci w świetle prawa ale i łamiąc je czy naginając jak tylko się da wykorzystują swoją pozycję żeby nas ograbić i tu nie ma sentymentów jak widać .
Spokojnie, porozumienie miało 1.1 mln akcji. Największy sygnatariusz ponad 600tys. Zakładając że to on wychodzi, to jeszcze trochę musi się przewalić. Ale już mniej niż więcej.
Za każdym ruchem w górę widać dużą podaż... Akcjonariat jest bardzo rozdrobniony. Przydałyby się jakieś nowe 'silne ręce' na pokładzie z pakietami powyzej 5%...
mam duży dystans do tego jak inwestorzy reagują na infa (już nawet nie pamiętam co doprowadziło do ATH w tym roku) Ale musze przyznać, że sprzedający mnie dziś zaskoczyli, że de facto niedużą ilością akcji, zepchnęli kurs tak w dół po takim ESPI. Jestem pod wrażeniem
Już tłumaczyłem kiedyś, że to fundusz rozgrywa. Wrzuć sobie minutowy wykres albo godzinny. Mnóstwo jest takich zrzutów na zamknięciach. Jest to robione po to by AT pokazywały złe świece i po to by straszyć drobnych. Akcje są akumulowane na sporych wolumenach, a zrzuty na kilku niskich dziennych procentach tej akumulacji. Od dawna to trwa. Widać to jak byk na wskaźnikach.
fundusz nie fundusz, na większości spółkach jak są dobre newsy nawet nie przekładające się od razu na cash (typu CLN) to wycena rośnie (tam dla przykładu 100%), bez względu na to czy jakieś fundy chciałyby sobie akumulować na sporych wolumenach w cenie sprzed infa czy nie. Może to dla ciebie oczywiste, że tu daje się kupić akcje wciąż po 25, dla mnie to jednak jest pewne zaskoczenie