• Do Futrzaka. Autor: ~drzemich [83.27.21.*]
    >>Teraz narzekaż, że pracownicy w nowych oddziałach to następne wynagrodzenia, amortyzacja itp<<
    Zwróciłem tylko na to uwagę, gdyż nowe oddziały są wciąż nierentowne.

>>tylko dlaczego kładziesz taki nacisk na kurs akcji Fast Finance i za każdym razem jak kurs spada<<
    Bo znajdzie to odbicie w wynikach za 2Q i 1 półrocze. Przez następne 3 miesiące nie będę pisać o FFI, bo nie ma to znaczenia dla BTG.

>>natomiast na dzien dzisiejszy BGT odnotowuje zysk na tej inwestycji<<
    No nie wiem - wynagrodzenie za swoje usługi BTG odebrało w przywileju nabycia akcji FFI po 28 groszy. Przy kursie 30 groszy, jakoś żadnego zysku dopatrzeć się nie mogę.

>>nikt nie wspomniał o umowie z West Real Estate. Dlaczego Ty o niej nie wspomniałeś to jest pytanie<<
    Nieprawda, pisałem o niej w swoim czasie.

>>Odnośnie umów franczyzowych, na razie nie ma komunikatów o następnych<<
    No właśnie, a pisałeś że wiesz o 15. umowach ( służę cytatem :))

>>No to w końcu jak to jest. Lepiej z franczyzami, czy bez nich<<
    Franczyzy są zdecydowanie lepsze od umów o współpracy.
    Jednak szczególnie cenne są franczyzy na obszarach, na których Spółka nie ma swoich oddziałów. To chyba oczywiste.

>>Co do kursu, to raz się zakladałeś się, że kurs nie przebije 20 groszy, potem już nie byłeś tego pewny, potem wieszczyłeś wybicie, za kilka tygodni spadek<<
    Nieprawda. Nie wieszczyłem wybicia ani spadku - po rzekomym wieszczeniu wybicia. Napisąłem tylko, że 8 groszy jest IMO idealnym momentem na wejście w akcje ( nie precyzowałem wtedy horyzontu dla tej inwestycji ).
    Zakład owszem, ciągle jest aktualny.

>>Jak to było z tym raportem, podobno był już gotowy w kwietniu, a teraz okazuje się , ze nie ma go jeszcze na koniec czerwca<<
    Umiesz czytać :
    "przyczyną nieprzekazania raportu jest opóźnienie w wydaniu opinii z badania rocznego sprawozdania finansowego Spółki przez biegłego rewidenta".
    Opinia to nie raport.

>>ale informacje, które otrzymujesz nie są jak widać zbyt sprawdzone <<
    Spoko. A tak z ciekawości - które się nie sprawdziły ?

>>a jednak w okresie miesiąca były bodajże 4 umowy franczyzowe<<
    Musiałem chyba coś przeoczyć. Szok !!

>>wystarczy porównać wynagrodzenia w innych spółkach New Connect, gdzie czasami stan osobowy jest niższy, a wynagrodzenia większe<<
    Zgoda. Btw. czy do wynagrodzeń zaliczasz także Usługi obce ?

>>Zastanawia mnie ta Twoja nagonka na spółkę BTG, bo jest ona aż zbyt intensywna, żeby tego nie zauważyć.
    To prawda, że raport rozczarował wszystkich<<
    Przeczysz sam sobie - czy tylko tak mi się wydaje ?

>>może dobrze że teraz już nie macha<<
    Może. Przekonamy się przy lekturze raportu za 2009 rok.

Ps. Po raz kolejny ferujesz opinie na mój temat, bez podania cytatów. Niestety, przeinaczasz czasem sens, kontekst a nieraz i same moje wypowiedzi.
  • Re: Do Futrzaka. Autor: ~atomek [84.10.203.*]
    pozwole sobie na małą dygresję:

Spółka z działalności gospodarczej odniosła stratę na którą składały się wysokie koszty usług obcych oraz w zasadzie wynagrodzeń które uplasowały się na nieco niższym poziomie do usług obcych. Zastanawiające jest to dlaczego spółka rozwijająca się ma tylko o 59682,54 zł więcej kosztów usług obcych a niżeli wynagrodzeń? I na czym polega rozwój? Jeżeli Spółka kupuje lokale które adaptuje pod oddziały itp. to usługi obce nie mają tutaj prawa bytu jeżeli chodzi o ich usprawiedliwienie. Tego typu inwestycje znajdą odzwierciedlenie w aktywach a nie w rachunku zysków i strat.
    Spółka odniosła zysk na działalności operacyjnej a więc prawdopodobnie dokonała sprzedaży posiadanych środków trwałych, wysoki koszt amortyzacji za 2008 rok mógł by być tutaj usprawiedliwieniem ale z drugiej strony gdzie rozwój?

Suma sumarum Spółka Bluetax jest rentowna a jej zysk globalny brutto to 275753,89. Nie mniej jednak doszukałem się błędu przy podaniu przez Spółkę zysku z działalności gospodarczej in minus. Prawidłowy zysk powinien wynosić 408 669,66 zł.

Jakie mam odczucia? Strata z głównej działalności Spółki została pokryta zyskiem z działalności gospodarczej ale nie widze tutaj powodów do zachwytów. Z drugiej strony brak zwyżki akcji jest powodem postępowania przeciwko Panu W. i z tego tytułu istniejącą możliwością zbycia kolejnych pakietów akcji przez tego Pana.

Ja się wstrzymuję z zakupem. Pozdrawiam
  • Re: Do Futrzaka. Autor: ~drzemich [83.27.21.*]
    >>Jeżeli Spółka kupuje lokale<<
    Wynajmuje ( czynsz w euro ).

>> istniejącą możliwością zbycia kolejnych pakietów akcji przez tego Pana.<<
    Powiedziałbym raczej, że było to powodem zniżki.
    Gdyby nie wydarzenia z lutego, kurs prawdopodobnie oscylowałby w przedziale 10-15 groszy, przy śladowych obrotach.
    wynajmuje to dlaczego koszty amortyzacji są tak wysokie????

zatem koszty usług obcych są związane z kupnem usług najmu, dzierżawy... a więc jeżeli nic się nie zmieni i w ocenie spółki są to koszty zapadłe więc należy je uznać za koszty stałe które jak wiadomo można zmniejszać... tylko co z rozwojem Spółki? albo inaczej w którym kierunku podąża rozwój Spółki?

Drzemich..wynik finansowy jest tutaj nie istotny... Rozmawiajmy o toczącej się sprawie przeciwko Panu X skoro to jest kością niezgody...
    Amortyzacja - wyposażenie biur, samochody, placówka modelowa w BD.

Wesołowski - a o czym tu gadać ?
    Prezes podpisał, akcjonariusze zapłacą. W czym problem ?
    :))

Ps. To nie są duże kwoty.
    Ps2. Wynik finansowy to właśnie podstawa. Wszystkie problemy można rozwiązać, gdy przyszłość rysuje się optymistycznie.
    nie zapominaj że rozmawiamy o 5 295 995 sztuk akcji. Skoro dla ciebie to nie znacząca ilość to nie mam pytań bo z tego co mi się wydaje ta rozmowa będzie krążyła do okoła bez porozumienia.... chyba nie zdajesz sobie sprawy z działania efektu barykady przy dodatkowym wsparciu informacji o toczącej się sprawie w przedmiocie szkoda na rzecz Spółki...

w tym przypadku zyski nie mają znaczenia, a jeżeli nie jesteś do tego przekonany to zobacz dzisiejsze notowania.... zero absolutne obrotów!!!!!

Paradoks...
    >>nie zapominaj że rozmawiamy o 5 295 995 sztuk akcji<<
    Chyba o 5 295 995 + 12 700 000 = 17 995 995 :))
    witaj w domu
  • Re: Do Futrzaka. Autor: ~Futrzak [86.111.96.*]
    Bez przesady, ale nie trzeba było poświęcać mi aż osobnego tematu. Robisz ze mnie idiotę, odpisując ironiczne odpowiedzi, brawo. Ja jestem taki głupi, a spodziewałem się akurat takiej odpowiedzi z Twojej strony a mianowicie lektury raportu za 2009 rok. Nie przeinaczam szanowny kolego Twoich wypowiedzi. Co Ty w tym czasie myślisz, pisząc, to niestety ja już nie wiem, a widocznie co innego myślisz, a co innego piszesz. Tak franczyzobiorców jest 15, sprawdż sobie komunikaty BTG. Tak jak widzę, to wiesz więcej o BTG niż oni sami o sobie wiedzą. To że nowe oddziały nie będą rentowne przez pewien czas trzeba się było spodziewać. Według Ciebie jednak i nigdy nie będą rentowne , skoro ten rok ma być jeszcze gorszy. Wybacz, że nie cytuję Twoich wypowiedzi, ale mam jeszcze inne życie, niż siedzenie całymi dniami i jak się okazuje nocami na forum BTG i uświadamianie innym jaką to beznadziejną spółką jest BTG. Powinni Ci dać medal za taką działalność. Zastanawiam się skąd się biorą tacy ludzie, tak oddani jednej sprawie, musisz naprawdę odczuwać przyjemność w tym co robisz, bo innego wytłumaczenia nie widzę. Obsesja na punkcie BTG, ale czym spowodowana, tylko Ty to wiesz. I jeszcze raz napiszę, że nie jestem aż tak głupi, żebym nie rozumiał sensu Twoich wypowiedzi, mimo że akurat Ty masz o mnie takie zdanie, ale masz do tego zupełne prawo.
    Cóż, chciałem Ci godnie odpisać.
    I popolemizować troszkę ( ale nie na swój temat :))
  • Re: Do Futrzaka. Autor: ~domorosły psycholog [93.179.192.*]
    a może powód odpisania tutaj jest inny?
    mam teorię spiskową...
    mianowicie:

13:40 wypowiedź Futrzaka

14:15 atomek pisze:
    "Futrzak, wyluzuj Drzemich gra na spadek:)) do czego się przyznał. Jeżeli Drzemich nie potrafi zauważyć zysku, znaczących umów itp. to przemawia przez niego albo pesymizm albo gra na zniżkę... "

14:43 odpowiedź w nowym wątku Drzemicha

było dość czasu, aby zauważyć wypowiedź atomka, dojść do wniosku, że "cholercia, przynałem się i teraz będą mi wypominać", założyć nowy wątek i tam odpisać.
    Atomek przypomniał o grze na spadki, więc niby już "po ptokach"; ale zawsze można założyć nowy wątek, a nuż ktoś nie doczyta tamtego...

teoria, choć nieco dziwna, IMHO ma rację bytu

na pewno to lepsze wytłumaczenie niż:
    "CHCIAŁEM CI GODNIE ODPISAĆ"

Pozdrawiam
    dla uważnych...
    w zasadzie dzisiaj dałem dwie wykluczające się wypowiedzi. Z jednej strony mówiłem o zyskach jako o znaczących informacjach a z drugiej strony (w dalszych minutach) o nieznaczących informacjach o zyskach z powodu toczącego się sporu sądowego...

podtrzymuję drugą wersje jako aktualną a Drzemich czy tak czy siak gra na strate...
  • Re: Do Futrzaka. Autor: ~Futrzak [86.111.96.*]
    Tak, i odpisałeś godnie, tak jak potrafisz, ale jesteś w błędzie, że nie na swój temat, bo tu jest sedno sprawy i Twoje zaangażowanie na tym forum. Już wiem dlaczego siedzisz na tym forum cały czas, bo BTG to całe Twoje życie, innego nie masz, i zawsze musisz postawić na swoim, Ty się nigdy nie mylisz i wszystko wiesz najlepiej, dlatego polemizowanie z Tobą nie ma najmniejszego sensu. Znam takich ludzi jak Ty, życie z nimi jest niezbyt łatwe, dlatego przeważnie muszą sobie znależdż inne zajęcie. Ty jak widzę znalazłeś. Dlatego tu jest sedno sprawy, i nie piszę tego żeby Ci dopiec, ale raczej udzielać się na tym forum nie będę, bo nie widzę najmniejszego sensu. A dlaczego, uzasadniłem to powyżej. Uciekam, i naprawdę są czasami ciekawsze zajęcia niż siedzenie na tym forum i udowadnianie na siłę swoich racji.
    Trudno.
    Widzę że mocno się zmęczyłeś bessą na BTG.
    Problemem nie jestem ja - napiszę chętnie o jakiś pozytywach, gdy tylko się o nich dowiem.
  • Re: Do Futrzaka. Autor: ~mamłot [83.25.203.*]
    Ile akcyjek już skupiłeś? Moje też skupowałeś przez ostatni miesiąc? Trzeba przyznać ze nie nudzi ci się. Ciekawe czy jak zacznie rosnąć kurs zmienisz nica i zmienisz płyte czy zamilkniesz? Stoje na boku i się przygladam może zaczne kupować jak się 6 gr pojawi. Ty a może na zlecenie za kase tak ci się chce siedzieć wypisywać, strasznie aktywny jesteś, chwał ci za troske nad tymi biednymi akcjonariuszami. Zapewne robisz to, bo martwisz się o biednych leszczy.
    Jedno jest pewne - ci, których przekonały moje posty na tym forum - nie stracili do tej pory ani złotówki.
  • Re: Do Futrzaka. Autor: ~posejdon [83.4.210.*]
    i nie zarobili
    Fakt :))

[x]
BELEAF 1,42% 2,86 2026-05-21 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.