a to dopiero początek jazdy w dół,znowu będę zmuszony dokupować kaskadowo na spadkach...A jednak tutaj o wszystkim ktoś wiedział wcześniej i jeszcze pewnie zrobił kilka fajnych kółek,może sprzedał akcje pracownicze etc .Nie wierzę w sds optic ,ale wierzę w jej produkt(produkty).Od dziś żadnych wodolejskich webinarów oglądać nie będę,tylko suche espi mnie interesują.7 zł ,o których pisała Alicja jest w zasięgu... Dzień dobry jesteśmy sds optic sa ,pracujemy nad rewolucyjną technologią ,jesteśmy notowani na Ncalert (Ncalert to indeks najbardziej rzetelnych i godnych zaufania spółek na polskim parkiecie,każda spółka marzy o tym żeby znaleźć się w tym zacnym gronie)...
To obecnie najgorszy Med-Tech na polskiej giełdzie, żaden inny nie zaliczył takich spadków w ciągu ostatniego roku, a zarząd obwinia inwestorów za tak mocne spadki, nie mają wstydu ci ludzie
Wystarczy silna grupa z kapitałem 10mln zł i z SDS robią wszystko. Najpierw do góry, tam ubieranie a potem sukcesywne w dół. Brak odbioru z drugiej strony sprzyja takim ruchom. Do tego ten Alert im spadł z nieba. No ma pecha SDS lub działają wspólnie z tym inwestorem. Nie wiem. Wiem że na Scope było podobnie i zrzucili kurs tuż przed komercjalizacji 150 na ca 80zl by potem wystrzelić w kosmos. Ten co miał po 150 czyli był ubrany i tak zarobil ale mistrzem był ten kto kupował po 80, po tych spadkach. I teraz jak ten SDS tak dołuje to ktoś się obłowi i będę to ja tylko musi być jeszcze panika, chociaż dziś już byla porównując do Noctiluca. Liczę na zniechęcenie Cyganów rotua tą spółką. Niech tam walczy na innych M
jakbyś znał zasady NC to byś 15 sierpnia (dzień po publikacji raportu) wiedział, co się wydarzy, bo o żadnej emisji nie było mowy. kurs był wtedy po 15pln i nawet przejściowo powyżej 17 można było oddać... Ale Ty podobno na long-term tu jesteś. To co Cię tak stresuje?
Co mnie stresuje?To, że możemy z kursem polecieć naprawdę nisko a na zakupy w promocyjnych cenach mam tylko kilkadziesiąt tysięcy,za wcześnie zacząłem uśredniać...
Ale jak kupowałeś to do kiedy? To jakie ma znaczenie co się będzie działo po drodze? Jak obstawiasz wynik meczu to oglądanie go też nie ma sensu... Co Ci z tego, że wiesz że chwilowo Twoja drużyna przegrywa? Obstawiłeś i nic już nie zmienisz... Twoje aktywa przez jakiś czas będą Ci w Excelu pokazywały mniejszą wartość. I co z tego? Włącz komputer jak już będzie po komercjalizacji.
qw2 , to jest najlepszy Zamknąć notowania i czekać, kombinować na innych spółkach, Dino dało zarobić już dwa razy po 20proc, Polsat też po 15 proc itp. Ja mam 100k na tanie zakupy ale czekam
Ach te emocje, emocje...a co to za różnica czy notowanie ciągłe czy jednolite i tak ryzyko dalszego dołowania kursu by pozostało. Przy przejsćiu na jednolite jest jednak większa szansa, że kurs się w końcu ustabilizuje i nie będzie już tak nurkował. Ciekawe przy jakim kursie to się zatrzyma - jaka będzie jego mniej więcej, wycena tak do grudnia.:) W sumie takie przejściowe zamrożenie kursu nie jest złe zważywszy na te przesunięcia w badaniach - przynajmniej do końca roku będzie spokój, a później może być już tylko lepiej.
Haha a co ja napisałem? mówiłem o zamrożeniu kursu no to chyba nie tylko na 3 miesięcy :D. Dobrze wiem, że może być > 6 miesięcy.Ale jeśli dobrze pójdzie a z tego co mówili mają już chętnych na badania a to idzie dojść szybko to badania skończą w marcu czyli akurat, wszystko zgodnie z planem B lub C:) . Chcielibiście żeby tu się działo, ale niestety tutaj będą obroty gorzej niż we warzywniaku bo spółka nie będzie interesująca dla spekulantów, kółkowiczów i innych, nikt nie będzie miał ochoty tutaj tradować przy takich notowaniach i kurs się ustabilizuje.:)
Trailer ma rację, tak będzie. Kółka będą bardzo trudne, AT praktycznie niemożliwa. Ale czy to nie przeszkodzi wejściu na parkiet główny, to miało być jakoś do połowy roku 2025? I czy Sagan nie zrobi przyspieszonej emisji? W końcu znaleźć inwestora na 2 mln to chyba nie jest problem ?
Który rozsądny inwestor instytucjonalny wejdzie w spółkę z NCalert?Zwłaszcza po cenie o jakiej wspominał p.Sagan?Myślę,że w obecnej sytuacji będzie trudniej znaleźć "frajerów".