• Otchłań Autor: ~Pietro [37.248.170.*]
    Powiem tak, cale szczęście udało się ewakuować nawet z zyskiem po wynikach, próbowałem nawet wracać na korektach ale ostatecznie odpuściłem i to się okazał dobry wybór. Mimo wszystko nie spodziewałem się, że to aż tak źle będzie wyglądało. Short ma wszystko pod kontrolą ale zastanawiam się czy to wszystko nie ma szerszego wydźwięku. Biznes TEXT opiera się na mniejszych spółkach z USA i kto wie czy to nie jest już ewakucja najpierw z mniej płynnych papierów i wycenianie jakiejś recesji. Bo w przypadku spowolnienia w Stanach TEXT dostanie strasznie po dupie.
  • Re: Otchłań Autor: ~heh [89.64.88.*]
    topi sie gówno równo; współczuje tym co po 150 zł smiecia kupili i zostali z nim
  • Re: Otchłań Autor: ~ted [159.255.187.*]
    Ewidentnie widać że ktoś cały czas zasypuje pojawiający się popyt.
  • Re: Otchłań Autor: ~czujny [195.136.161.*]
    Stary, spod jakiego kamienia wylazłeś?
    Spowolnienie w USA trwa co najmniej od roku. Trąbią o tym już nie specjaliści ale jutuberzy, którzy często nie mają nawet zielonego pojęcia o tym o czym mówią.
    Fakt spowolnienia zauważyła sama spółka - od czterech czy pięciu kwartałów M. Droba informuje, że przyrost nowych abonentów, w zakresie flagowego produktu, jest dalece niesatysfakcjonujący.
    Największy churn nastąpił u drobnych przedsiębiorców z branż e-commerce i turystyka. Co także zauważyła sama spółka.
    Dlatego TEXT skupił się na podmiotach dużych i premium. Skutek znamy: uniemożliwienie korzystania z livechata w wersji wielostanowiskowej i rosnące ARPU na klienta czyli mniej klientów, ale za to płacących więcej.
  • Re: Otchłań Autor: ~spoko [89.64.88.*]
    czyli kerunek 48 zł
  • Re: Otchłań Autor: ~krzyssiek [89.64.16.*]
    Dokładnie. Podobna strategia jest w Zoom - nacisk na duzego klienta korporacyjnego, mali wpadają do innego worka...i Zoom trzyma się i nie spada dalej. Ta strategia działa, ale tutaj short zbija cenę. 3 razy zarobiłem na Text, ale teraz wyszedłem i suedze na 11bit. Do Text wrócę zapewne wkrótce. Pozdrawiam akcjonariuszy- ja już poza.
  • Re: Otchłań Autor: ~Kris [109.243.0.*]
    Ciekawa sytuacja na spółce, ja tam dokupuję i co dokupie wiekszy pakiecik to leci mocniej w dół, ciekawie znajoma zaleznosc :p...
  • Re: Otchłań Autor: ~Nowy [188.146.110.*]
    Wsparcie złamane kolejny opór 62 kolejny nie wiem gdzie może być
  • Re: Otchłań Autor: ~xyz [77.253.103.*]
    mowie 62 ....tam juz jest twarde wsparcie.... powinno wytrzymac...chodz 68 tez jakby cos bylo bo to szczyt kursu z maja 2020r. a dawne szczyty staja sie wsparciami w mysl tej logiki 68 tez moze robic za takie pseudo wsparcie...zobaczymy czy wytrzyma a jak nie 62 to jest mocarz moim zdaniem....
  • Re: Otchłań Autor: ~Dexter [79.184.244.*]
    Ty akurat lepiej zamilcz w kwestii przewidywania kursu xD
  • Re: Otchłań Autor: ~Zyx [83.29.149.*]
    Przecież ty matffojjje mówiłeś że według ciebie tam nie zejdzie xDDDD
  • Re: Otchłań Autor: ~xyz [77.253.103.*]
    Dnia 2024-09-25 o godz. 22:13 ~Zyx napisał(a):
    > Przecież ty matffojjje mówiłeś że według ciebie tam nie zejdzie xDDDD

JAK CI SIE PODOBA WZROST SUBSKRYPCJI MOJEGO KANALU NA YOUTUBE ? :)
  • Re: Otchłań Autor: ~Zyx [83.29.149.*]
    Zapłaciłeś zulom spod zabki żeby klikneli????
[x]
TEXT 0,88% 48,12 2025-11-10 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.