Chyba nie wiesz o czym piszesz??? Muszę się z Toba nie zgodzić. Długi to dopiero się zaczną, nie wspomnę o przejmowaniu resztek polskich firm.
Zapamiętaj moje słowa Trabant...
Dnia 2024-09-21 o godz. 10:02 ~R3mihio napisał(a): > Chyba nie wiesz o czym piszesz??? Muszę się z Toba nie zgodzić. Długi to dopiero się zaczną, nie wspomnę o przejmowaniu resztek polskich firm. > > Zapamiętaj moje słowa Trabant...
Jeśli chodzi o dług to miałem na myśli zadłużenie budżetu państwa. Jest na granicy 60% PKB i to koniec zadłużania. Mogą być tylko przesunięcia w wydatkach. Do budżetu wpisano dziwaczne fundusze jakie wymyślił PIS czyli fundusz covid i PFR co najmniej. I to wystarczyło żeby dojechać do granicy 60% PKB. Są jeszcze inne fundusze i UE rozpoczęła procedury nadmiernego deficytu względem Polski bo oni inaczej niż PIS klasyfikują wydatki. PIS myślał że tak jak czarnecki na kilometrówkach będzie robić w jajo urzędników UE. Natomiast zadłużenie Taurona to inna sprawa. A przejmowanie polskich firm tych państwowych czy prywatnych? Ja bym bardzo chciał, żeby zarządzaniem Tauronem zajął się ktoś inny, no może poza Chińczykami.
Juz dawno pisałem z Trabantem że to będzie spadać. Bo ja tej spółce nic nie jest oczywiste.
Tylko kmioto załamywał rzeczywistość, choć z drugiej strony mu się nie dziwę, w końcu też chce zarobić?