• kurs leci a miało rosnąć Autor: ~rppio [31.60.135.*]
    mi się wydaje czy to w nowej uśmiechniętej Polsce miało wystrzelić do góry a na wykresach tylko spada?
  • Re: kurs leci a miało rosnąć Autor: ~trabant_de-mucha [185.216.35.*]
    A dlaczego miało wystrzelić do góry? Przecież pisałem, że te "opinie ekspertów" od 6 zł i od 8 zł to kupa bzdur.
  • Re: kurs leci a miało rosnąć Autor: ~Rppio [5.173.198.*]
    Miało rosnąć bo w uśmiechniętej rudej Polsce maiał zapanować dobrobyt
    Dopiero zaczynają, a jest jeszcze sporo długów do spłacenia po poprzednikach. Długi same się nie spłacają.
  • Re: kurs leci a miało rosnąć Autor: ~R3mihio [37.248.168.*]
    Chyba nie wiesz o czym piszesz??? Muszę się z Toba nie zgodzić. Długi to dopiero się zaczną, nie wspomnę o przejmowaniu resztek polskich firm.
    Zapamiętaj moje słowa Trabant...
    Dnia 2024-09-21 o godz. 10:02 ~R3mihio napisał(a):
    > Chyba nie wiesz o czym piszesz??? Muszę się z Toba nie zgodzić. Długi to dopiero się zaczną, nie wspomnę o przejmowaniu resztek polskich firm.
    > > Zapamiętaj moje słowa Trabant...

Jeśli chodzi o dług to miałem na myśli zadłużenie budżetu państwa. Jest na granicy 60% PKB i to koniec zadłużania. Mogą być tylko przesunięcia w wydatkach. Do budżetu wpisano dziwaczne fundusze jakie wymyślił PIS czyli fundusz covid i PFR co najmniej. I to wystarczyło żeby dojechać do granicy 60% PKB. Są jeszcze inne fundusze i UE rozpoczęła procedury nadmiernego deficytu względem Polski bo oni inaczej niż PIS klasyfikują wydatki. PIS myślał że tak jak czarnecki na kilometrówkach będzie robić w jajo urzędników UE. Natomiast zadłużenie Taurona to inna sprawa.
    A przejmowanie polskich firm tych państwowych czy prywatnych? Ja bym bardzo chciał, żeby zarządzaniem Tauronem zajął się ktoś inny, no może poza Chińczykami.
  • Re: kurs leci a miało rosnąć Autor: ~stodar3 [83.27.20.*]
    Na prawdę poza chińczykami a jakby rudy sprzedał energetykę np. Niemcom to co? dobrze by było i ceny by spadły?
  • Re: kurs leci a miało rosnąć Autor: ~R3mihio [37.248.223.*]
    Juz dawno pisałem z Trabantem że to będzie spadać. Bo ja tej spółce nic nie jest oczywiste.
    Tylko kmioto załamywał rzeczywistość, choć z drugiej strony mu się nie dziwę, w końcu też chce zarobić?
[x]
TAURONPE 1,94% 10,50 2025-11-10 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.