Lol... Znasz powiedzenie: kupuj gdy krew się leje???... wróć po podstaw, a potem się bierz za giełdę: na dużych podbitkach, wspartych solidnymi obrotami, to akcje się sprzedaje, a nie kupuje. Kupuje się wtedy kiedy nawet pies z kulawą nogą ich nie chce. Nie bez powodu mawiają za Warrenem Buffettem: "bądź chciwy gdy inni się boją i bój się gdy inni są chciwi". Za twoje wtopy i stracony hajs nie jest odpowiedzialna spółka, mityczna spółdzielnia, ani tym bardziej użytkownicy tego forum, a tylko i wyłącznie ty sam.
Spółki z dużymi stratami lepiej się zachowują a gdzie siedzą spekulanci czyli spółdzielnia to tak jest .podbiją pare groszy a potem dwa razy tyle do dołu. Wstrętna spółka
Skoro właśnie cię oswieciło i rzekomo rozgryzłeś cały mechanizm działania, to dlaczego stękasz na forum zamiast na tym zarabiać razem z mityczną spółdzielnią?XD
To już nie zaniżają po to żeby odebrać i potem zrobić podbitkę o 20-30% i opchnąć takim jak ty, tylko po to żeby spadało? Wiecznie będzie spadać, czy do kolejnej spektakularnej podbitki? Sam wiesz co się tutaj działo 16 sierpnia i że ten schemat się powtarza raz na jakiś czas. Chyba "jakiś czas" to słowo klucz. Potrzebujesz cierpliwości, bo nie zarobisz z nastawieniem, że w tydzień wyciągniesz kilkadziesiąt %. Nikt nie trafi idealnie w dołek i czasem się stresuje, że dalej spada, ale cierpliwość potrafi wiele wynagrodzić.
A że codziennie niżej? No cóż, tacy którzy kupują akcje, które codziennie są wyżej też są na giełdzie potrzebni, żeby ci co kupowali akcje gdy codziennie spadało mogli im opchnąć papier. Nazywam ich dawcami kapitału.
Jarasz się spadkami przy takich obrotach? To mi wiele mówi o umiejętnościach giełdowych. Ja kupuję przy spadkach na małych obrotach, sprzedaję przy wzrostach na dużych obrotach. Na tej spółce już od blisko półtora roku to się pięknie sprawdza:)
Kurs jest pilnowany, dzisiaj robiłem zakupy i "małe" cuda robiono z kursem. Wszystkie większe transakcje są umawiane i automatycznie realizowane. I tak już od dłuższego czasu. Wg mnie to spółdzielnia tu siedzi bo nie jest to normalny handel. I niech siedzi. Poczekamy razem .
Patrząc co się dzieje z papierem jak spekula "szaleje" By pozyskać walor to przewiduję tu mega wzrosty. Tylko cierpliwości. Nie mają już skąd pozyskać akcje. Swoimi handlują. Podbierać im ile się da .
A po co się wystawia takie straszaki? Przecież nie po to żeby sprzedać. Przestraszyłeś się już? Pieluszka pełna? To wiesz co możesz zrobić z akcjami, jeśli masz:P
Dzisiaj już dają popis manipulacji kursem. Przecież to nie są ludzie którym brakuje inteligencji a zachowują się jak dzieci w piaskownicy trzymając sztucznie kurs z próbą odbioru jeszcze taniej. Tylko kto niby ma im oddać w tych cenach ? Więc mielą swoimi nie pozwalając na dalsze wzrosty. Powodzenia życzę w nowych zakupach. 99% to są wasze akcje w obrocie dziennym panowie ze spółdzielni .
A słyszałeś o kimś takim jak animator obrotu? DM BDM pełni tutaj tę funkcję i jest nawet zobowiązany do dokonywania transakcji. Ale przyjmijmy, że istnieje ta mityczna spółdzielnia: to jaki jest problem kupić, zakopać, uzbroić się w cierpliwość i sprzedać wtedy gdy będą oddawać, a nie odbierać? Tylko tyle i aż tyle, wystarczy poczekać. Może w związku ze zbliżającą się publikacją wyników 16 września karuzela się porządniej zakręci?:)
Nie ucz ojca pacierza. Na giełdzie od 2005r jak coś. I widzę co widzę. Śmiech mnie tylko ogarnia jak widzę co tu wyprawiają. I jestem cierpliwy i to baaaardzo.tylko i aż tyle.
~Gość. Witam wszystkich akcjonariuszy i akcjonariuszki. Przyznam że też jestem zdziwiony co tu się wyprawia ... posiadając kilka kg akcji tez czekam cierpliwie na zysk ... Mam pytanie do kolegi gdysz jego doświadczenie na tej bananowej giełdzie robi wrażenie , jakiej ceny spodziewasz się za akcje ? W krótkim terminie i długim.
Nie podejmuję się tego zadania z uwagi na obecność spółdzielni na spółce. Ja inwestuję długoterminowo i docelowo okolice 3 Zeta mnie zadowalają, kiedy ? Myślę że w ciągu roku jest to możliwe. To moje gdybanie oczywiście. Jak widać spółka obecnie jest czysto spekulacyjna i różne cuda się mogą wydarzyć.