• Spółdzielnia ostro na spadki Autor: ~Fryt [185.234.91.*]
    Trzeba codziennie podbierać akcję dzisiaj dużo stracili akcji żeby były spadki . jutro trzeba zbierać w końcu muszą odpuścić
  • Re: Spółdzielnia ostro na spadki Autor: ~Góru [77.87.7.*]
    Nie stracili tak dużo. Masa przewalona na 8,14 zł (tu poprawka bo sprawdziłem). Coś wisi w powietrzu bo za bardzo się śpieszą
  • Re: Spółdzielnia ostro na spadki Autor: ~Primo [31.61.188.*]
    Spojdzielnia spółdzielnią...ale dziwny ruch prezesa odebrany źle przez rynek...tylko że ktoś to zbierał. Pamiętajcie że ostatnio też sprzedawał po 8...ta ósemka i jej rejony ważne, rejony bo dziś koniec poniżej
  • Re: Spółdzielnia ostro na spadki Autor: ~Jarecki19790 [37.248.223.*]
    Też uważam, że coś jest na rzeczy. Trochę zaskoczyła mnie dzisiejsza determinacja w zbieraniu akcji.
  • Re: Spółdzielnia ostro na spadki Autor: ~Alfa [104.28.45.*]
    Je dziś dobrałem jak pisałem, oddałem cały Bioceltix w zamian wziąłem trochę Medinice, jak kurs będzie poniżej 8 będę skubał, kasa z Bioceltix wydana w 1/3.
    Naganiaczom na spadki życzę powodzenia!
  • Re: Spółdzielnia ostro na spadki Autor: ~Góru [5.173.74.*]
    Bawią się dalej. Reakcja rynku byla dobra na sobotnie espi. Po prostu gruby z siłą zawrócił. Akcje przewalane żeby strzasnac drzewo. Natomiast z tego co widzę to wygląda że próbują panicznie z rynku zebrać, jakby miało nie być emisji. Dziś dobrane z mojej strony. Czekam cierpliwie
  • Re: Spółdzielnia ostro na spadki Autor: ~Alfa [104.28.45.*]
    Emisji raczej nie będzie, z tego co mówili kasa jest do końca roku, po drodze komercjalizacja, granty lub pożyczka prezesa pewnie za te 400k akcji co to komuś sprzedał, ciekawe kiedy i czy ten ktoś się ujawni.
  • Re: Spółdzielnia ostro na spadki Autor: ~Piksel [46.204.8.*]
    Emisja nie musi być dla wszystkich. Po 30 też miało nie być emisji, ktoś zaprzeczy? Emisja może bycttlko dla tych co wcześniej po 30 brali. Ale nie dla drobnych.
  • Re: Spółdzielnia ostro na spadki Autor: ~Tytus [46.112.80.*]
    Niby jak?

Masz tylko dwie opcje albo z pozbawieniem prawa poboru dla obecnych albo nie.

Nie mogą sobie wybierać kogo chcą
  • Re: Spółdzielnia ostro na spadki Autor: ~GrubyCygan [89.64.101.*]
    Grubasy ostro trzymają ten kurs,
    Widać po dzisiejszym dniu że czekają na emisję akcji po 7 zł
    Chcą dużo nowych tanich akcji...
  • Re: Spółdzielnia ostro na spadki Autor: ~Góru [5.173.74.*]
    Prezes kilka lat temu narzekał strasznie że uplasował akcje po 12zl. Są na finiszu. Już widzę jak Prezes chętnie plasuje po 7zl widząc metę. Walka z czasem trwa. Jeśli ma być emisja powinno niedługo się to już wyjaśnić albo emisji jednak nie będzie, za to będzie sprzedaż któregoś z gadżetów
  • Re: Spółdzielnia ostro na spadki Autor: ~GrubyMarian [89.64.101.*]
    Sam sobie prezes winny, gdyby lepiej zarządzał firmą i projektami to nie musiałby obecnie szykować się do emisji akcji po 7 zł.
    Nikt mu bez powodu nie zrzucił kursu na te poziomy.
  • Re: Spółdzielnia ostro na spadki Autor: ~Tom [91.94.118.*]
    Emisja to ostateczność ostatni z opcji które są brane pod uwagę. Podzielam opinię że na finiszu nie bd emisji na takim poziomie. Czekamy na info dotyczące dotacji, panteringu lub komercjalizacji jednego z projektów. W grze może być też pożyczka od prezesa. Emisja na tym etapie to ostateczna ostateczność
  • Re: Spółdzielnia ostro na spadki Autor: ~Góru [77.87.7.*]
    Osobiście stawiam na partnering i płatność w kamieniach milowych za CC (proszę nie brać tego za pewnik. Nie wiem co planują). Urządzenie na tym etapie badań jest do tego przygotowane, a to jest optymalne rozwiązanie dla Spółki, które rozwiązuje wszystkie problemy finansowe.

Z drugiej strony przyjmijmy teorie Cygana że Prezes zrobi emisje, dajmy po 7zł, czyli "7mln zł - koszty". Niewiele to zmieni w kontekście sytuacji finansowej Spółki, a Prezes mocno rozwadnia swój potencjalny zysk (przyjmując sprzedaż CC za wskazywane, znowu przez Cygana, 100mln dolarów, to samej dywidendy jest ok 40zł. Dlatego emisja do fundów po 7, czy nawet wskazywane przez Cygana 5zł, jest rabunkiem na tym etapie).

Dlatego obstawiam 60% na partnering na CC, 30% na sprzedaż jakiejś licencji dot. PP bądź całego patentu na PP (też przecież bardzo zaawansowane prace) i 10% na inne finansowanie np. dotacja, która też sporo by załatwiła (zwracam uwagę na to co kiedyś Prezes powiedział - chodzi o utrzymanie inżynierów, żeby mieli co robić. Taki inżynier będzie opłacony z dotacji na np. AC a będzie również dłubał przy MM czy EB).

Zachowanie na kursie w sensie nerwowość i przewalanie dużych ilości akcji - wczoraj z prawej na lewo, też świadczyłoby że emisji może nie być. Ale o tym że emisji może nie być świadczy przede wszystkim coś innego - chodzi o sprzedaż akcji po 8zł, prawdopodobnie do kilku mniejszych, bo brak komunikatu o przekroczeniu progu (czyli nie jeden obejmował). Środki stanowić mają zabezpieczenie na finansowanie Spółki. Inaczej mówiąc (i pomijając kwestie dlaczego Stec sprzedał akcje) - Prezes gdyby planował emisje to po prostu by ją ogłosił i zebrał pieniądze, a nie sprzedawał jakiekolwiek akcje celem zabezpieczenia środków dla Spółki.

I reasumując - wszystkie powyższe, tak na logikę, bo pewności nie mam, świadczyć mogą że Prezes ma inne plany i chce przynajmniej spróbować znaleźć inaczej środki niż z emisji akcji dla funduszy. Najbardziej prawdopodobny i rozsądny wydaje mi się scenariusz z partneringiem. Jeśli urządzenie jest faktycznie tak dobre jak mówią, to nie powinni mieć problemu ze znalezieniem chętnego. I jeśli tak by było to wyjaśniałoby z kolei skąd ta nerwowość na akcjach. Po prostu fundusze zaczynają się denerwować że zostały bez akcji, a plan napewno taki mieli że odkupią dużo i tanio w ramach nowej emisji, stąd między innymi zejście pod próg (wystraszenie ulicy, rozpoczęcie fali spadków). Dlatego będą rzucać kursem i wyciskać na wymęczenie po czasie. I tyle. Wczoraj też mieliście potwierdzenie że "duży" tu siedzi i bardzo mu zależy na akcjach.

Powodzenia i wytrwałości. Już raczej bliżej niż dalej do rozstrzygnięć i wszystko będzie wiadomo. Z emisją czy bez, kurs powinien ostro ruszyć. W przypadku emisji na zasadzie sprzedaży faktów. W przypadku innym - na zasadzie odcięcia od akcji, osób i instytucji które czekały na emisję!
  • Re: Spółdzielnia ostro na spadki Autor: ~Tom [91.94.118.*]
    Bardzo rzetelny i merytoryczny przekaz
    Ja obstawiam dodruk 2 miliony nowych akcji po 7 zł
    Starczy na rok / do komercjalizacji :)
  • Re: Spółdzielnia ostro na spadki Autor: ~Góru [94.254.153.*]
    Zapominasz że opaska będzie wcześniej skończona. W sumie ArtiClamp też może pójść bo jest po klinice. Ale tu inna historia
    Prezes weźmie udział w emisji i udział mu się nie rozwodni.
    A kase na to ma ze sprzedaży akcji Steca :)
  • Re: Spółdzielnia ostro na spadki Autor: ~Góru [94.254.153.*]
    Czyli sprzedał po 8zl żeby objąć ta samą ilość po 7zl? Naprawdę?
  • Re: Spółdzielnia ostro na spadki Autor: ~Rysio [89.171.112.*]
    Ale ten Prezes ma łeb do biznesu!
    Jak zrobi DEAL gdzie zarobi 1 zł na akcji x 400 tyś akcji = niebagatelny hajs!
    VS.
    Ma do zrobienia komercjalizację 5 projektów po 100 mln usd = nie ma co się bawić.

[x]
MEDINICE 2,20% 11,14 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.