Zarząd spółki był łaskaw poinformować iż w dniu 10.07.2024 zawarł umowę najmu lokalu handlowego który zostanie wydany spółce Moliera2 w czerwcu 2025 i która to umowa ma obowiązywać na okres 10 lat licząc od 1 grudnia 2025.
Koszty najmu lokalu mają wynieść 30 mln zł.
To teraz tak:
- kto podpisuje w lipcu 2024 umowę najmu lokalu który ma być użytkowany przez spółkę od czerwca 2025 i która to umowa ma obowiązywać przez 10 lat licząc od 1 grudnia 2025
za kwotę 30 mln zł ?
- za co Zarząd spółki opłaci koszty najmu w wysokości 30 mln zł skoro spółka co kwartał wykazuje milionowe straty ?
- czy do 1 grudnia 2025 spółka Moliera2 będzie istnieć na rynku ?
- czy Zarząd spółki wie co robi ?
Kwota za 10 lat wygląda drogo, ale nie znam stawek czynszowych. Gdzieś jednak muszą funkcjonować, chyba że jest to dodatkowa powierzchnia? Do biur wprowadzają się od lipca br. a za rok sklep pokazowy. Innym rozwiązaniem mogą być stanowiska handlowe w Tuszynie pod Łodzią, a biura w kontenerach nad Wisłą niedaleko Warszawy (z wentylatorami). Stawki byłyby znacznie niższe, a na sprzedaż chyba bez różnicy, ciągle spada. McGiver czy ty jesteś nadal inwestorem w Moliera2 ?
McGiver - na kursie giełdowym nie widać żadnej reakcji na mozliwość zmiany prezesa. Hmm, dziwne, bo w portalach biznesowych pisali, że to zawsze jakoś działa. Jak dobry prezes to i wzrost, a tu nic, cisza :(
Artur wróć, bo McGiver to już zmienił ksywkę i publikuje stare treści Z Tobą było wesoło! Prawie powstał zarząd! Napisz jak tam jagody, pewnie działasz teraz w sadach, bo są jabłka? Będzie lepiej! Wracaj szybko!
Co sie dzieje? Działam w owocach, nie jest źle, ale patrzeć na giełde nie mogę. Co sie dzieje z MacGiverem, jaki teraz przydomek nosi? Muszę się mu wytłumaczyć, bo może liczył na mnie. Dzisiaj nie rośnie.
Tylko sie pojawiłem i kurs skoczył +23%, raczej nie przypisuję sobie całego tego wzrostu, ale może jakąś część związaną z nadzieją, że nowi ludzie, że Mc Giver nie bedzie sam kierował? No nie wiem, nie wiem, sami oceńcie. Na razie to wracam do zbioru owoców.