Nadchodzi czas zakończenia wojny a przynajmniej jej zamrożenia na kilka lat. Salivan położył na stół Rosjanom ultimatum jakie ma zakończyć wojnę. Zbliżają się wybory i wojna w Ukrainie będzie grana politycznie. Wizyta głowy rosyjskiego MSW w Waszyngtonie może odegrać decydującą rolę. Jeśli Rosja nie zgodzi się na propozycje, to USA pozwolą bić swoimi rakietami po całej RF. Chyba warto jeszcze troszkę potrzymać akcje...
Gorzej będzie jak Rosja też zacznie bić swoimi rakietami po USA.
Myślisz że mało ich mają ? USA nie odważą się na taki krok.
Nie tak łatwo ich ( Rosji)zaszantażować.
Gdyby się nie bali Rosji jak zareaguje to już od początku dali by Ukrainie nowoczesną broń, rakiety, czołgi czy samoloty.
A oni ( zachód) tak cykali po trochu i patrzyli jak Rosja zareaguje.
To co mówią i piszą ma się daleko od tego co robią.
Też mam akcje i chciałbym aby to się zakończyło jak najszybciej ale patrzę realnie na to co się dzieje.
Jeszcze przyjdzie nam poczekać z rok czasu i myślę że wtedy będą się dogadywać.
Myślę że będzie zamrożenie wojny i to do wyborów prezydenckich. Jest jeszcze czas. A Ameryka obawia się raczej nie Rosji jako takiej tylko Chin i jako całości BRICS i utraty wpływu dolara jako waluty rezerwowej.
Na razie to wygląda tak ze to Ruskie zaczynają żebrać o pokój. Atak na szpital jest ma być taka presją na zachód żeby już kończył wojnę bo przez to giną dzieci. Do tego próba zrzucenia odpowiedzialności na Norwegię za atak..Powinno się te wojnę prowadzić jeszcze jakiś czas zanim Ruskie nie będą błagać na kolanach o koniec.