Jest w koncu moje info! Czy ja dobrze rozumuje za 1 akcje Space Fox 0,85 akcji Jujube? Ktoś mi to wytłumaczy na chłopski rozum? Ten Space Fox to ma milion akcji jak widze na bankierze i kapitalizacje ponad 2 miliony i oni za ten milion akcji dostana 850 tysiecy akcji Jujube czy jak to działa? Bo jak tak to oni ten Space Fox dostają o połowe taniej niż wycenił rynek? Dobrze rozumuje?
To nie znaczy że to jest tanio. Wycena bierze się z wyników a tam wyglądają duuużo gorzej niż słabe wyniki juju
Jedyne co pozytywne to fakt że prócz badziewia od space Fox przyszly nowy prezio obejmie emisję
Ale oni nie biora calej firmy tylko jak rozumiem to co ma wartosc a smiec zostaje i ma byc sprzedany? tam na tym Spacefox też mają komunikat poczytajcie
czyli jak rozumiem
1. Wchodza jakies skonczone i prawie skonczone gry do Jujube 2. prezes Spacefox wykłada kase i obejmuje w jujube 3. Ten Spacefox wkłada swoje wydane produkty i z nich przychody 4. maja jakieś dofinansowanie i kolejne w drodze?? 5. jacyś inwestorzy mogą objąć akcje za 1,25?
coś jeszcze?? Jeśli tylko biora to co wartościowe i ten nowy nie będzie się wtracał do produkcji to może być niezle ale musze rano się mocniej wczytać w to wszystko dobrze że jest weekend ide spać ale może byc ciekawie
Jakbyś nie podszywał się pod kogoś to brałbym Cię poważniej.Ale dakt na NC są same machloje.I duże zyski czasem pod nie.Warto zaryzykować.Widać że to szykowali od dawna.W RN Duch i Kuliński.Dotacje dostali równocześnie i tylko te dwie spółki.Z Hyperbookiem pewnie chcieli wywalić drożej akcje ale ryne ceny ale rynek był nieufny.Fak same dotacje dwóch spółek to prawie kap.obecna Juju plus gry tamtego gniota i jego kap to da 10 mln kap lekko.Akcji będzie około 6 mln to 2 Pln powinno być nawet bez premier.Tam w zespole jest 17 osób(wynika ze strony,raportu co do ilości osob nie doczytałem).Pani wspolniczka jak wyczytałem(pisze ktoś o tym na forum Space) jest od PR to może dobrze poprowadzi marketing.Czyli są wartości dodane.Dwie gry z dotacjami jako lektury w Polsce.Oby zrobili tje tak żeby za granicą ktoś he chciał kupić(jestem sceptyczny).Nowy Prezes dobrze się sprzedaje medialnie.Jeśli nie ma nosa jak Pinokio ro może i coś z tego wyjdzie.Skończył trzy uczelnie(niestety dwie prywatne a to wiadomo że za kasę ale zawsze się liczy)Cóz kurs na to nie zareaguje.Według mnie Filip go trzymał aby Prezes Space kupił akcje po cenie rynkowej i może wróci do godziwej wysokości bez wpływu infa.Pozdrawiam Was moi bracia dziady jujubowe