• Oni to tak tanio biora? Autor: ~Fred [5.180.61.*]
    Jest w koncu moje info! Czy ja dobrze rozumuje za 1 akcje Space Fox 0,85 akcji Jujube? Ktoś mi to wytłumaczy na chłopski rozum? Ten Space Fox to ma milion akcji jak widze na bankierze i kapitalizacje ponad 2 miliony i oni za ten milion akcji dostana 850 tysiecy akcji Jujube czy jak to działa? Bo jak tak to oni ten Space Fox dostają o połowe taniej niż wycenił rynek? Dobrze rozumuje?
  • Re: Oni to tak tanio biora? Autor: ~src [46.134.107.*]
    To nie znaczy że to jest tanio. Wycena bierze się z wyników a tam wyglądają duuużo gorzej niż słabe wyniki juju
    Jedyne co pozytywne to fakt że prócz badziewia od space Fox przyszly nowy prezio obejmie emisję
  • Re: Oni to tak tanio biora? Autor: ~Fred [5.180.61.*]
    Ale oni nie biora calej firmy tylko jak rozumiem to co ma wartosc a smiec zostaje i ma byc sprzedany? tam na tym Spacefox też mają komunikat poczytajcie

czyli jak rozumiem

1. Wchodza jakies skonczone i prawie skonczone gry do Jujube
    2. prezes Spacefox wykłada kase i obejmuje w jujube
    3. Ten Spacefox wkłada swoje wydane produkty i z nich przychody
    4. maja jakieś dofinansowanie i kolejne w drodze??
    5. jacyś inwestorzy mogą objąć akcje za 1,25?

coś jeszcze??
    Jeśli tylko biora to co wartościowe i ten nowy nie będzie się wtracał do produkcji to może być niezle ale musze rano się mocniej wczytać w to wszystko dobrze że jest weekend ide spać ale może byc ciekawie
  • Re: Oni to tak tanio biora? Autor: -dareczek- [109.169.52.*]
    Space przeniesie tylko gry.Reszta czyli nic to wartość Spółki akcyjnej którą prawdopodobnie oddadzą przez odwrotne przejęcie
  • Re: Oni to tak tanio biora? Autor: ~vacarius [31.61.190.*]
    Machlojki ja zwykle prezes zarobi, drobni w plecy...
  • Re: Oni to tak tanio biora? Autor: -dareczek- [109.169.52.*]
    Jakbyś nie podszywał się pod kogoś to brałbym Cię poważniej.Ale dakt na NC są same machloje.I duże zyski czasem pod nie.Warto zaryzykować.Widać że to szykowali od dawna.W RN Duch i Kuliński.Dotacje dostali równocześnie i tylko te dwie spółki.Z Hyperbookiem pewnie chcieli wywalić drożej akcje ale ryne ceny ale rynek był nieufny.Fak same dotacje dwóch spółek to prawie kap.obecna Juju plus gry tamtego gniota i jego kap to da 10 mln kap lekko.Akcji będzie około 6 mln to 2 Pln powinno być nawet bez premier.Tam w zespole jest 17 osób(wynika ze strony,raportu co do ilości osob nie doczytałem).Pani wspolniczka jak wyczytałem(pisze ktoś o tym na forum Space) jest od PR to może dobrze poprowadzi marketing.Czyli są wartości dodane.Dwie gry z dotacjami jako lektury w Polsce.Oby zrobili tje tak żeby za granicą ktoś he chciał kupić(jestem sceptyczny).Nowy Prezes dobrze się sprzedaje medialnie.Jeśli nie ma nosa jak Pinokio ro może i coś z tego wyjdzie.Skończył trzy uczelnie(niestety dwie prywatne a to wiadomo że za kasę ale zawsze się liczy)Cóz kurs na to nie zareaguje.Według mnie Filip go trzymał aby Prezes Space kupił akcje po cenie rynkowej i może wróci do godziwej wysokości bez wpływu infa.Pozdrawiam Was moi bracia dziady jujubowe
  • Re: Oni to tak tanio biora? Autor: ~Minifund [37.47.85.*]
    Dziady Jujubowe XD
  • Re: Oni to tak tanio biora? Autor: perdi [188.146.97.*]
    Tu idzie kolejny jawny wałek tak jak z przejęciem SF a wy dalej szukajcie miodu
  • Re: Oni to tak tanio biora? Autor: ~src [5.184.213.*]
    Wytłumacz na czym ten wałek polega.
  • Re: Oni to tak tanio biora? Autor: ~Pedro [89.25.153.*]
    Nie wytłumaczy przyszedł siać zamęt pewnie już ma zlecenia kupna ustawione na otwarcie.
[x]
JUJUBEE 0,00% 0,77 2025-11-28 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.