• rodzina na swoim Autor: oktawek [93.105.220.*]
    witam
    moje pytanie dotyczy takiej sytuacji ,a mianowicie :
    pracuję w grupie PKP i od kilkunastu już lat starałem się o mieszkanie zakładowe które na którejś tam z koleii komisji zostało mi przyznane w bardzo atrakcyjnym miejscu w samym centrum b.dużego miasta a które będę mógł wykupić na własność na bardzo preferencyjnych warunkach i właśnie przypuszczam że jak już będę właścicielem takiego mieszkania to nie będę już mógł się starać od kredyt na zakup domu bo taki by mnie interesował,ewentualnie co zrobić żeby dostać taki kredyt , czy wystarczy tylko tylko jeżeli będę lokatorem takiego mieszkania a po ewentualnym otrzymaniu kredyty zdanie mieszkania zakładowego ?
    pozdrawiam
  • Re: rodzina na swoim Autor: bogus [83.3.9.*]
    Dzień dobry. W przypadku posiadania umowy najmu po przyznaniu kredytu z dopłatą należy ją rozwiązać. Posiadanie prawa własności do lokalu mieszkalnego wyklucza możliwość skorzystania z dopłat. Pozdrawiam
  • Re: rodzina na swoim Autor: oktawek [93.105.220.*]
    a czy jest możliwość aby taki kredyt żona wzięła na siebie jeżeli ja będę najemcą tego mieszkania zakładowego ? i czy również będę musiał rozwiązać umowę najmu jeżeli żonie taki kredyt zostałby przyznany ?
  • Re: rodzina na swoim Autor: bogus [83.3.9.*]
    Dzień dobry. Nie ma takiej możliwości, gdyż musicie być Państwo współkredytobiorcami. Program jest przeznaczony dla osób nie posiadajacych własnego lokalu i z chwilą nabycia muszą zrezygnować z umowy najmu. Pozdrawiam.