Na czym dokładnie polega jego "lepszość"? Niższy zysk? Niższe przychody ze sprzedaży? Na pewno masz przed sobą dobry raport? Btw nie twierdzę że raport za q1 był jakiś tragiczny ale chyba nie trzeba od razu kłamać? :)
Nie mam powodu by kłamać . Raport trzeba czytać całościowo . Tak to prawda przychody i zysk to prawie najważniejsza sprawa lecz co ci po wysokich przychodach i zyskach jak musisz je oddać w większości obcym co dla ciebie to wypracowali . Teraz sprawdz koszt dzialalnosci operacyjnej i tam jest wiecej niż Twoj przychod . amortyzacja . zużycie materiałow i energi oraz usługi obce teraz patrz stosunek tych wydatkow i investycji do przychodów! Tak uważam że raport jest lepszy
XD pamiętam jak się zysk nie liczył i trzeba było patrzeć na przychód, teraz jak i on spada to trzeba patrzeć na koszt. Co z tego że spółka mniej zarabia przecież nie o to w tym chodzi.
Dnia 2024-05-16 o godz. 21:09 ~Ps napisał(a): > XD pamiętam jak się zysk nie liczył i trzeba było patrzeć na przychód, teraz jak i on spada to trzeba patrzeć na koszt. Co z tego że spółka mniej zarabia przecież nie o to w tym chodzi.
Myślę kolego ze nie zrozumiałeś do konca co napisałem . Zysk i przychód to podstawa ! i jest bardzo ważna lecz co ci po zysku i przychodzie jak nic nie wytwarzasz i całość przekazujesz tz uslugi obce! Ten raport pokazał ze to for najwięcej wytworzył zarobił i zainvestował w nowe gry względem roku 2023 .Po raporcie widzisz kondycje rozwoju i restrukturyzacje firmy . Czasami puste zyski i przychody przeksięgowane mogą zmylić inwestorów . W przypadku for raport pokazuje dobry kierunek
Oszukujcie się dalej, klepcie po pleckach. Tyle "wytworzyli" że dalej nie ma żadnych istotnych premier. Każdy kolejny raport Waszym zdaniem rewelacja zdaniem wszystkich innych uczestników rynku nic specjalnego co pokazuje kurs no ale oczywiście to wszyscy inny "nie rozumieją" czegoś pomimo że rynek weryfikuje ich opinie pozytywnie a Wasz od lat negatywnie... Zapraszam do minusowania lepiej Wasz rachunek maklerski nie będzie od tego wyglądał ale zawsze to jakieś pocieszenie w ramach grupy wsparcia