• W końcu coś się ruszyło Autor: ~Rolnik [145.224.101.*]
    W końcu drgnął ten wół. Analizując wykres wyszliśmy z trójkąta górą, co biorac pod uwage sytucje na szerokim sugeruje rozpoczęcie ruchu wzrostowego. Pytanie tylko co spowodowało ten gwałtowny ruch w górę?. I czy będzie on kontynuowany. Bo ulica tego nie zrobiła tylko jakiś insider, który wie o czymś o czym my przeciętni zjadacze chleba dowiemy się w bliżej nie określonej przyszłości.
  • Re: W końcu coś się ruszyło Autor: ~Hej [31.61.242.*]
    Żeby przebić ATH potrzebują ok.5% wzrostu. Dla mnie to dopiero będzie sygnał do wejścia.
  • Re: W końcu coś się ruszyło Autor: ~Rogo [62.122.118.*]
    Przecież te wzrosty przeczą prawą fizyki
  • Re: W końcu coś się ruszyło Autor: ~weteran [95.160.232.*]
    prawą ręką to uderz się w głowę, nie pomoże raczej, ale może coś przeskoczy na swoje miejsce :-)
    C/Z, ratio zadłużenia, dynamika przychodów, jak będzie 10 pln to można się zastanawiać co dalej :-)
  • Re: W końcu coś się ruszyło Autor: ~Hej [31.61.254.*]
    Zgadza się. Myślę, że najbardziej podobna spolka na głównym parkiecie jest paradoksalnie Dino s a. Tam widzimy od lat rosnące wyniki i stąd wskaźnik c/z nie spada poniżej 20. Nie chcę nawet posac co by to oznaczało dla Hortico, ale najpierw musieliby przedstawić przejrzystą strategię rozwoju , w szczególności otwierania kolejnych Mrówek i....przejść na główny rynek. Wtedy przy c/z 27 jak obecnie jest wyceniana Dino nawet przy zysku bieżącym mogkiby być wyceniani 4x wyżej. A wiemy , że Hortico ma dużo większe możliwości skalowania biznesu niż Dino. Myślę, że są w stanie dobić do 1mld przychodów rocznie w ciągu 3 najbliższych lat , a przy rentowności netto bliskiej 10% wiemy chyba wszyscy co by to oznaczało. :)) Kluczowe wg mnie będą plany otwierania nowych marketów budowlanych .
  • Re: W końcu coś się ruszyło Autor: ~aaaa [79.185.133.*]
    pamiętaj, że mrówki to tylko dodatek do głównej działalności, która wciąż jest bardzo rozproszona. pełno małych rodzinnych firm, które powoli odchodzą (emerytura/śmierć, a spadkobiercy wolą sprzedać niż dalej prowadzić biznes), hortico na tym korzysta, kupuje tanio firmy, konsoliduje rynek, tutaj jest też spore pole do rozwoju. markety oczywiście świetnie, że są, ale z otwieraniem nowych na spokojnie. jeszcze mają w planach rozwój na Niemcy - tam rynek ogromny, nawet jak skubną kawałek, to i tak dobrze. zasadniczo dalej mam wrażenie, że spółka przez rynek niezrozumiana, niedoceniona i jest spory potencjał wzrostowy. zagrożenia to emisje, które niestety lubili robić w ostatnich latach. chyba że robili wtedy, gdy wiedzieli, że jest tanio, a spółka się świetnie rozwija i teraz przystopują. problemem w kontekście przejścia na gpw dość niski ff.
  • Re: W końcu coś się ruszyło Autor: ~MuMMiN [5.173.202.*]
    Jeżeli dobrze pamiętam to w wynikach za IQ zeszłego roku jest sprzedaż działki ujęta. Jeżeli tak, to wyniki za IQ tego roku są kosmiczne
[x]
HORTICO -1,27% 6,22 2025-11-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.