jak to mówią: sen to zdrowie:)
Faktycznie jesteśmy wystawieni na niezłą próbę cierpliwości! Dobrze, że za oknami taka piękna pogoda i można pomyśleć o weekendzie! A na Polną pewnie "przyjdzie czas". Pytanie tylko kiedy?
Z Polną to jest tak, jest spokój, spokój (choć przyznać należy, że mimo wszystko w tym tygodniu się zrobiło trochę ciekawiej), a tu nagle kilkadziesiąt % w górę, zlatują się zewsząd zaciekawieni, co to się dzieje i podciągają kurs jeszcze wyżej;
we wtorek, to było pierwsze odpalenie rakiety, ktoś tylko odciął błyskawicznie dostęp do paliwa, wrzucając od razu całą wywrotkę piasku!
W końcu będzie moment, że albo piachu zabraknie, albo paliwa będzie więcej lub rakieta zostanie wyposażona w dodatkowe silniki, hi-hi:)
Nie można sobie jednak w tej sytuacji pozwolić na wahanie - a, może wejdę później; jak ruszy, to się traci od razu kilkadziesiąt %, albo i więcej na wejściu;
czyli bardzi się opłaca spokojnie czekać, niż gdzieś tam na rynku polować na okazje, bo nie łatwo jest sobie zagwarantować zarobienie killkudziesięciu % w rozsądnym czasie, a tu to będzie 1 dzień.
rozmawiałem przed chwilą z góralem i powiada, że Polna w maju przywita się z 70 zł;
skąd on to wie...
niby deszcz większego popytu na Polnej po Świętach przewidział;
jakaś błyskawica też się pojawiła (za mała jak na razie i wciągnął ją w całości piorunochron); a i tak góral twierdzi, że to ruszy...
nie pozostaje mi nic innego, jak wciąż mu wierzyć:)
on jest zahartowany i się nie boi ani wieprzowej, zwanej świńską, ani kurzej, zwaną ptasią, ani żadnej innej zarazy:)
jak też jesteś tak zdrowy, to nie patrz na bieżące okoliczności:)
Na wstępie zacytuję Koterskiego : Qrwa, ja pier.... le !
Z to Naszą kochana Polna jest jak z moją babą !
Dzisiaj nie mam ochoty, poszłabym do kina, na basen. Co to ma znaczyć się pytam ? Czy ja leże całymi dniami ??? Przychodzę do domu i mam ochotę na wzrosty !!! A tu cały czas stan przedmiesiączkowy !!!
Ja jestem cierpliwy, ba nawet bardzo ale takiej kobiety jaką jest POLNA jeszcze nie widziałem ( moja teściowa - przyszła, niedoszła - to anioł ! )
Ja nie jestem fanem drzemek ( co najwyżej podjadania przed obiadem ) ale w tym momencie chyba drzemka i relaks to jest najlepsze wyjście.
Mam to w du... - jadę odpocząć na słoneczne podkarpacie - może tam się do mnie ( do Nas ) słoneczko uśmiechnie.
AdamSP to jak uderzasz na podkarpacie to polecam Jeź. Solińskie, Polańczyk i doskonałe jadło w restauracji na górce http://www.nagorce.com/ Już za sam widok powinno się tam płacić.
Jeżeli po Świętach pójdzie druga TOOOOOOOOOOOOORPEDA, to prawdopodobnie będzie musiało się to wiązać z ogłoszeniem komunikatu o przekroczeniu progu 5%. Wiedziałem, że Góral nie odpuści. Jak już się za coś wziął, to doprowadzi spawę do końca. Swoją drogą ktoś zrobił mu niezły prezent, dając możliwość zakupu 12K akcji po taniości:-)
Do Bolo --- > podkarpaciu do gór jeszcze trochę brakuję, wszak to tylko Beskid Niski, ale i tak jest ładnie ----> oczywiście zapraszam jak znajdziesz trochę czasu na odpoczynek
Do Jethro ---> urodziłem się i 19 lat mieszkałem w Jaśle ( oczywiście woj. podkarpackie ) wiec Solina, Polańczyk i inne podobne rejony nie są mi obce. Wiem o czym mówisz.
Właśnie zapakowałem samochód i jaaazda !!! Pewnie jak znajdę trochę czasu w week to też się odezwe.
to jest jedna możliwość;
druga to zaangażowanie się na razie kumpla górala od dystrybucji oscypków, bo na ten przykład sam góral nie chciałby się jeszcze ujawniać:)
a fakt, te ukryte to w sumie wspaniała rzecz - hurtem zebrać prawie 5% tak mało płynnej spółki przy lekkim tylko wahnięciu kursu, to jest prawdziwa żyła złota:)
dla nas najważniejsze, żebyśmy osiągnęli założony, w pełni uzasadniony cel i odebrali za Polną, ile jest ona warta; skoro prawie za darmo udało nam się kupić niezły papier...
Skoro mowa o tych okolicach to popatrzcie co tam wyprawia się na Krośnie:
Uprawomocnienie się Postanowienia Sądu o ogłoszeniu upadłości Krośnieńskich Hut Szkła "KROSNO"SA
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Syndyk Krośnieńskich Hut Szkła "KROSNO"SA informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymał informację, że Sąd Okręgowy w Krośnie oddalił zażalenie Zarządu Spółki na Postanowienie Sądu Rejonowego w Krośnie o ogłoszeniu upadłości obejmującej likwidację majątku.
Tym samym Postanowienie Sądu Rejonowego w Krośnie z dnia 27 marca 2009 roku, sygnatura akt V GU 1/09 o ogłoszeniu upadłości Krośnieńskich Hut Szkła "KROSNO"SA w Krośnie obejmującej likwidację majątku jest prawomocne.
Raport stanowi uzupełnienie raportu bieżącego nr 22/2009 z 27 marca 2009 roku.
i to jest ta ruletka, której postanowiłem sobie mocno jakiś czas temu unikać ze wszech miar;
wolę skoncentrować się na jednym, bardzo dobrym temacie, przepraszam - rewelacyjnym, jakim jest wielokrotnie mniej w tej chwili wyceniany skarb polankowy - i doprowadzić temat do końca;
nie zejdę z Polnej, dopóki nie zrealizuję swoich zleceń sprzedaży; będę angażował w to kogo tylko będzie potrzeba, aż osiągnę swój cel;
sfinansuję wystawioną podaż i mnie tu nie ma i możemy wtedy zacząć poszukiwania innego takiego skarbika, choć mam obawy, że drugiego takiego łatwo się nie znajdzie...
Taaa, na Krośnie rzeźnia, nie wiem na co oni liczyli. W sumie kto miał zarobić zarobił, reszta płacze.
Ja dzisiaj zamykam pozycje na Forexie i też startuje w dlugi weekend :)
Zaczynam sezon i jade nad wode...