• Reakcja rynku na raport Autor: maniek_74 [217.96.6.*]
    Wg wielu na tym forum, po ostatnim raporcie notowania powinny mocno wybic w górę.
    1) Wczoraj mocna sesja na WIGu a VOTUM urosło zaledwie +1% przy obrotach najwyższych od pół roku. (drugie co do wielkości w ostatnich 12mc)
    2) To pokazuje, ze wielu wykorzystało sytuację do zbycia akcji na porannym podbiciu - zachęcam do analizy wolumenu.
    3) Tak jak pisałem przed otwarciem, notowania miały przebić się przez poziom 48zł a następnie wrócić poniżej ten poziom.
    Kluczową sytuacją miało być zamknięcie sesji poniżej 48zł mimo (wielu forumowiczów) mocnego raportu.
    4) Realnie notowania pokazały wybitną słabość mimo silnej sesji na całym GPW.

Dziś o 13:30 notowania nadal nie rosną jak zapowiadało wielu. Symboliczne 10groszy. Część sesji nawet były na minusie.
    Giełda wycenia przyszłość, nie przeszłość. Przyszłość jest znana, skończą się sprawy frankowe ktore juz są w cenie a SKD to mała kasa i nie mozna ich porównywać do frankowych umów.
    Rynek wycenia wlasnie czas po tym okresie. Duzi, którzy weszli 2-3lata temu, wlasnie wychodzą. To nie może trwać miesiąc bo uwaliliby sobie notowania.

Hakowicze mogą minusować, tylko to wam pozostało :D
    Fałszywa Ola - ty pierwszy
  • Re: Reakcja rynku na raport Autor: ~Olek [149.156.213.*]
    2) To pokazuje też, ze wielu wykorzystało sytuację do kupna akcji
  • Re: Reakcja rynku na raport Autor: ~Ola [188.147.12.*]
    Ale dziadek maniek znalazł sobie dorywczą pracę - pisanie bzdur na forum hi hi

Jedz gdzieś do sanatorium, poszukaj jakieś babki, będzie ci łatwiej w życiu
  • Re: Reakcja rynku na raport Autor: ~Ola [188.147.12.*]
    A co do minusowania, robię to wtedy gdy chcę. Ty dziadek za krótki jesteś aby mi cokolwiek sugerować.
    Zapewniam.
  • Re: Reakcja rynku na raport Autor: ~swk1234 [185.245.194.*]
    Dużo racji jest w tym co piszesz.
    Też mam wrażenie że większy kapitał chce wyjść.
    Ale przypomina mi to kiedy akcje były po 18 zł, i potem SN który jeszcze skomplikował frankowiczom zamiast pomóc i wyjaśnić to zagmatwał o co chodziło bankom.
    I spadało do 13zl. Dopiero TSUE uporządkował i zrobił się rajd pod 60 zł.
    Teraz jakby Deja VU.
    Jutro uchwała SN.
    Nie wiadomo co znowu wymyślą.
    I dużo racji że SKD to może być raptem 30% ,do max 40 % ( optymistycznie )wartości franków.
    Ale jak słyszę że nie które rozprawy frankowe mają termin pierwszej rozprawy za 3 lata, i liczę ilość umów to spółka ma zyski grubo ponad 100mln przez jeszcze 4 lata.
    Potem się będą kurczyły ale jeszcze następne ,3 lata.
    A między czasie SKD plus kto wie czy nie WIBOR wejdzie w grę.
    Patrząc co banki wyprawią z klientami jestem co najmniej 100% pewien że tematów jest wiele do ogarnięcia.
    Przy 18 zł za akcję większy kapitał też chciał usilnie wychodzić i też pamiętam jak nie było komu tego odbierać
    Zobaczymy jak teraz będzie
  • Re: Reakcja rynku na raport Autor: ~Bruno [83.26.187.*]
    Ten większy kapitał ( nie licząc żelaznych właścicielskich akcji) to ma 3 proc. akcji zatem nie wiesz o czym piszesz lub specjalnie manipulujesz. Obstawiam to pierwsze.
  • Re: Reakcja rynku na raport Autor: ~Bruno [83.26.187.*]
    Dokładnie duzi mają 360 tys. akcji z 12 mln akcji. To faktycznie nakupowalu i aż przebierają nogami żeby wychodzić bo jak duzi to chyba z zyskiem powinni wychodzić bo mali tylko tracą. Co tu za pajace siedzą?
[x]
VOTUM 2,81% 47,55 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.