Zdziwiony,tym że kurs tak nisko. Podobno godzą słychy na rynku że komuś zależy żeby kurs był nisko,to są jego słowa. Tymczasem parę dni robi machlojke i sprzedaje 440 000 tyś akcji bez żadnego konkretnego komunikatu. Czy tak zachowuje się ktoś kto wierzy w powodzenie projektu ? Odpowiedzcie sobie sami.
To akurat zrozumiałe, na 400k akcji może nie mieć kasy. Mnie tylko interesuje dlaczego Stec swój pakiet akcji sprzedał przez prezesa i potem prezes komuś opylił.
Zwracam honor, faktycznie 5 kwietnia było info, że Prezes kupił 444102 akcje po .... 0,1 zł. Po dwóch tygodniach opchnął je po 8 zł. Nie wiem kto mu sprzedał po takiej cenie, kiedy na rynku chodziły wtedy 9,5-10 zł. I nie był to Stec, bo musiałby ogłosić tę sprzedaż. O co tu chodzi ???
Jak nie wierzysz że Stec to twój problem. Liczba akcji się zgadza nikt więcej nie miał takiego pakietu To są akcje założyciela więc oddał prezesowi za grosze, nic nie stracił bo tyle za nie zapłacił. A brak komunikatu wynika wyłącznie z braku wiedzy że ma taki obowiązek.
Hmm, jeśli tak to bardzo dobry człowiek z tego Steca. Mógł dostać ponad 3,5 mln zł, a oddał "ukochanemu" Prezesowi za 44 tys. zł. A przez niewiedzę o obowiązku informacyjnym karę zapłaci, tylko nie wiem kto Stec czy spółka.
Zastanów się co Stec wniósł do spółki? Jako współzałożyciel Widziałeś go na jakiejś konferencji ze spółki? Wymyślił MiniMax i projekt się nie udał. Zachował się po prostu przyzwoicie nic nie zrobił dla spółki więc ją opuścił a akcje oddał prezesowi. To jest lekarz i kasy mu nie brakuje. Tak wiemy ty na jego miejscu walnął byś tymi akcjami PKC w rynek :)
Aha i wybacz. Ostatni występ Prezesa na konferencji, gdzie roztacza w sumie piękne wizje, a kilka dni potem sprzedaje własne akcje po najniższej cenie w historii ??? Przecież to żenada. Czyli sam nie wierzy w to co mówi. To już lepiej nic nie mówić.
Ma kasie 3.5 mlnzł i będzie robił ratunkową emisję akcji co za bzdura jest odwrotnie środki finansowe są po to żeby tacy jak i tobie podobni nie naganiali że będzie emisja akcji jeszcze raz nie będzie żadnej emisji akcji