czy ktoś wie co się dzieje z tą spółeczką i czy zarząd robi coś aby wróciła do notowań ciągłych . Bez tego na pewno kurs będzie się kisił na tych poziomach 3-4 zeta. proszę o opinie .
I nie ma zamiaru robic-bo po co ? Sprzedać po 12.pln. i po kilku latach odkupic po 2-3.pln. po ch........... myślec? Kto ma kasę i czas to może kiedyś wygra? SYF totalny.
jack, olej to, ja od czasu wycofania robie ladne wyniki na plynnych spolkach, dzisiaj wlasnie odrobilem strate na sprzedazy, zostala mi jeszcze koncowka to postawilem na 3,3 i stoi, knisznery nie beda odkupywac wlasnych akcji, taka kupiona przez nich akcja faktycznie wypada z rynku, bo musieliby zakomunikowac ze sprzedaja wlasne akcje, a tego nie zrobia, pomysl kto kupi te papiery na 2fixingach skoro moze robic 10% zyski tygodniowo na plynnych papierach? czy na wzrostach czy na krotkiej sprzedazy
k............na wszystkim zarabiam tylko nie na tym badziewiu.Mam W-20. i inne male sp. wszystko rośnie i zarabiam!!! a tu ni ch......olewam i czekam do skutku.Pozdrawiam
... jak te 4k bedzie jeszcze stało do 5 maja to ja coś jeszcze kupie :)
W porównaniu ze spółkami o podobnym profilu Unima jest niedowartościowana (C/WK 0.5, C/Z 8) np:
Qumak Sekom: C/WK 1.7 C/Z 8 ( wzrost ok. 50% od dołka)
Wolainfo: C/WK 0.6 C/Z 19 (wzrost ok. 100% od dołka)
Pewnie, że Qumak wypłaca dywidendę, ale Wolainfo ma podobno mieć stratę za 1Q...
Perspektywy dla branży podobno b. pozytywne. Zastanawia mnie tylko dlaczego p. Kniszner mówi o spadku zamównień w segmencie niskich prądów podczas, gdy inne firmy podpisują ich więcej Qumak(duże kontrakty), Wolainfo, Verbicom...
...cytat za interia.pl do przemyślenia przez p. Knisznera:
"W październiku ubiegłego roku ministrowie finansów "27" postanowili zainterweniować w tej sprawie, zdając sobie sprawę, że w dobie kryzysu finansowego kwestia zarobków i odpraw wypłacanych menedżerom stała się jeszcze bardziej drażliwa. Zażądali we wspólnej deklaracji większej kontroli akcjonariuszy nad zarobkami menedżerów najwyższego szczebla, przejrzystości tych zarobków oraz ich większego uzależnienia od długoterminowych wyników finansowych przedsiębiorstw, co zostało odzwierciedlone w wytycznych KE."
bylem widzialem w krakowie jest taki budyneczek w dole
jak jedziesz kolo reala i obi na komorowskiego to trzeba sie wpatrzec i szukac aby zobaczc dach i reklama ponizej trasy jak jedziesz zrobili jak na lcc sprzedali po 6 zł a unima po 12 zł i ile kosztuja teraz na lcc chociaz jest obrót wycyckali nas
K.....................wszystko rośnie tylko nie to G.................. chyba chcą nas wykrwawić ? trzeba czekać-długo! Kiedyś musi drgnąć-pytanie KIEDY ????
1. Bo może przejąć kontrolę nad spółką, zmienić RN i Zarząd. może?
2. Bo spółka ma ładne wyniki i wypłaca dywidendę. wypłaca?
3. Bo akcję są płynne i może zarabiać na wahaniach kursu. są?
4. Bo jest kolekcjonerem akcji unimy.