Całkiem fajny wynik Anonymous hacker sim dzisiaj. Gdyby porównać followers, WL steamlikes to Aztecs wypada dużo lepiej, no ale wiadomo różnie to w gamingu bywa. Linki z porównaniem poniżej
Rzeczywiście podobne nastawy startowe FL 5k z groszem, WL blisko 400) co obecnie Aztec, ale...
Aztec poprawi zdecydowanie parametry startowe i jeszcze rynek chiński. Na dziś oceniam Azteca na ok. 3k+ w peaku.
Może nawet niedoszacowane in plus. Rynek chiński jest kluczem. Bez Chin szacunek wynosiłby ok. 1.5-2k.
Ps. Trzeba wziąć pod uwagę to o czym pisze Invest (wzorzec liczenia WL, przekładalność WL na sprzedaż) plus modyfikator rynek chiński (wyliczenia dla tego rynku).
Devlog 9 ok, ale powoli nadchodzi czas pokazania nowych ficzersów w Aztecu: aspektu strategicznego w szerszym kontekście, czyli co tam czycha, gdy opadnie mgła (inne ludy, konkwistadorzy?, system podboju i obrony, budowle obronne, rodzaje wojowników, itp.). Rozumiem, ze napięcie trzeba stopniować, ale już czas na szerszy stream...
To raczej nie możliwe, samo demo to trochę grania a od steam fest minęło pół roku. Zakładam, że prace zbliżają się do końca ale w przypadku gamingu to może być „tylko rok”
Powrócił stream Azteka. Mam nadzieję, że premiera będzie na prawdę niedlugo, bo inaczej graczom te streamy sie znudzą i jak będzie premiera to nikt nowego stream nie będzie oglądał, bo pomyślą, że dalej demo streamuja
Do zakładanego poziomu 350 w pierwszej turze juz bliksko. II etap - 200. Jeszcze sie niektórzy nie zorientowali jaką mają perłę. Dziś premierę miał Lotus Lantern naszego chińskiego przyjaciela. Rzut okiem na statsy i widać, co się święci z ALS :). Powiem krótko. Peak 1380 przy bardzo słabych statsach wyjściowych powinien komuś zapalić żarówę.
Zakładałem, ze po rozpoczeciu promocji Azteca przy okazji obchodów Roku Księżycowego w Chinach WL będzie rosło. 380 na WL trafiłem niemal w punkt. Docelowo na tym streamie co zwykle stawiałem 350. Niebawem.
Czas miejsce i rynek promocji Azteca to przede wszystkim Chiny. Stąd wysokie peaki nawet powiedzmy mało spektakularnych gier, jak Lotos Lantern. :)
Wczoraj miał też premierę infection zone, patrz jaki piękny wynik, a rynek sprzedaje akcje. Masakra co się z tym gamedev dzieje. Oczywiście, ze gameops ma cap 200 mln, a tutaj jest 15mln, ale gameops będzie mial kilkanascie milionów zysku w jednym kwartale z tej gry, a reakcja rynku niezrozumiała.
Mi się wydaje że z tym Gameops to były wyższe oczekiwania. Tam było 100k followers, wishlista 1 milion. A w momencie premiery peak 10k, aktualnie 17k. W sumie to przez weekend może nawet wyjść obronną ręką. Z drugiej strony po premierze, nawet z sukcesem. Jaki jest sens kiszenia dalej pieniędzy? Myślę, że w takich spółkach to jest nastawienie na szybki zysk pod premierę i potem sprzedaż. U nas może być podobnie niestety :(
No wg mnie jest sens kiszenia, bo jeżeli spolka dojedzie do pewnego pułapu zysku, to zacznie wypłacać dywidendy. Tak tu też pewnie będzie rajd pod premierę i później realizacja zysków w okolicach premiery, ale tam ta premiera dobrze wyszła, dlatego się dziwię ze tak spada
Obecny peak na LLant. 2566. WL w chwili premiery 1600 miejsce, FL coś koło 800. To jest ten bonus, który daje rynek chiński. To teraz porównajcie z Aztekiem.
Niezły wynik InfecZone, ale rzeczywiście na GameOper. oczekiwania były wyższe... Moim zdaniem odbije. Troche spekuła dołuje pod wzrost. Jakoe są oczekiwania dot. Azteca? Lepoej niż MMS... 1,6k, 2k peaku. Po dzisiejszej premierze LotLan. Aztec ma ostrożnie 6-8k peaku..