Emitent Ecnology Group Spółka Akcyjna (dawniej ACARTUS S.A.) informuje, że dnia 14 lutego 2024 roku doszło do podpisania umowy przekazania praw w ramach procesu konsolidacji pomiędzy Ecnology sp. z o.o. a Ecnology Group Spółka Akcyjna. Umowa ta stanowi realizację ustaleń zawartych w umowie inwestycyjnej z dnia 4 października 2023 oraz umowie dystrybucyjnej na zasadach wyłączności z dnia 14 lutego 2024 i obejmuje przekazanie umów z klientami, instytucjami naukowo-badawczymi oraz know-how w zakresie dystrybucji i rozwoju produktów, co jest istotnym krokiem w procesie konsolidacji grupy Ecnology.
Przedmiotem transferu są umowy na dystrybucję urządzeń z ogólnokrajowymi dystrybutorami energii elektrycznej, dystrybutorami technologii odnawialnych źródeł energii, umowy na testy przedsprzedażowe z liderami polskiego rynku FMCG oraz HoReCa, umowy agencyjne z firmami pośredniczącymi oraz dystrybutorami indywidualnymi, a także umowy dotyczące współpracy z instytucjami naukowymi w zakresie rozwoju produktu, w tym przekazanie kompletnych opracowań, umów oraz wniosków na pozyskanie środków europejskich w ramach programów Smart Feng - konsorcjum (NCBR) oraz Horyzont Europa 2021-2027.
Proces przekazywania praw z umów będzie realizowany etapami i zakończy się w ciągu 60 dni od daty podpisania niniejszej umowy. Szczegółowe procedury dotyczące transferu umów są zgodne z postanowieniami zawartymi w pierwotnych umowach zawieranych przez Ecnology sp. z o.o. W ramach umowy zostanie przekazane know-how dotyczące procedur i systematyki przeprowadzania testów przedsprzedażowych oraz analizy ich wyników.
Ecnology sp. z o.o. przekazuje Ecnology Group Spółka Akcyjna opracowania produktów finansowych oraz modele ich wdrożenia na rynek polski w zakresie leasingu producenckiego, wynajmu długoterminowego oraz modeli dystrybucyjnych w formule ESCO.
Zarząd uznał powyższą informacją za poufną, ze względu na skalę planowanej działalności na jednym z najbardziej lukratywnych rynków technologicznych i jej wpływ na sytuację finansową spółki. Szacunkowa wartość transferowanych umów na rok 2024 wyniesie co najmniej 40 000 000 PLN.
W tym espi jest wszystko co definiuje nasze nadzieję względem spółki.
Gościu, możesz obżydzać forumowiczom tą spółkę ile chcesz ale przytoczone espi jest podstawą do naszych oczekiwań.
Wróć lepiej do odliczania 60 dni i daruj sobie swoje mądrości bo cała sytuacja wyjaśni się w ciągu tych 60dni nie zależnie od twoich pseudo mądrości które tu napiszesz.
Mądrali spadziowych spółki na bankierze przerobiły setki, w większości znikali po swojej porażce i rozrabiali na innych forach.
Odliczaj dalej 60 dni bo tylko to ci dobrze wychodzi.
Kończę z tobą przepychanki bo to nie ma sensu. 60 dni synku.
Kolego to nie ja pisałem. A ja odliczał będę nadal.Spółka jako nowa na giełdzie a minęło już tyle dni i nie chcieli się pochwalić żadną umową? Piszę to bo większą część akcji sprzedałem z zyskiem i czekam co dalej. Produkcja w Tajlandii i te filmiki ze wschodu „ takie sobie „