Można dać pełnomocnictwo do głosowania podczas walnego. Zachęcam wszystkich akcjonariuszy! Weźmy sprawy w swoje ręce i nie zniechęcajmy się działaniami spółki. Trzeba walczyć do końca! Tym bardziej o swoje ciężko zarobione pieniądze.
O co chcesz włączyć wniosek o układ nr. 1 wycofany wniosek o układ 60 coś tam coś tam umorzony. Teraz to każdy składa wniosek do komornika bo można i roszczarpuja Vistal z tego co się da. Ja jutro składam na ponad 3 mln.
Na takich podstawach, że Vistal wisi kupę kasy kontrahenom. Dopóki był układ procedowany, nie mogli nic zrobić. Teraz mogą domagać się spłaty z majątku firmy. Prezesi swoje udziały sprzedali, zgarnęli pieniądze do siebie, przy okazji wyrolowali drobnych inwestorów, którzy potracili swoje majątki. Oni swoim majątkiem nie odpowiadają za długi spółki, a ta nie ma nawet kasy na rewidenta. Więc ogłoszą upadłość i problem z głowy. Zapewne zdążyli wyzbyć się większości aktywów.
Zobaczymy czy się odwołają od postanowień okaże się czy zajmie w ciągu 3 tygodni obyś się mylił :) bo zamierzam być pierwszy u komornika z wnioskiem i dopilnować aby odzyskać należne mi środki. Tutaj zdecyduje los :) oby był po mojej stronie nie waszej :)
Los o niczym tu nie będzie decydował. Po pierwsze : trwają postępowania i jakieś kiedyś się zakończy. Po drugie : majątek do tego czasu jest zabezpieczony. Finalnie : o majątku będzie decydował syndyk lub "restrukturyzator" a nie komornik.
Jesteś w błędzie jeśli zakończą się postępowania restrukturyzacyjne. Nie będzie otwartej upadłość to komornik może działać. Zabezpieczenie majątku jest po to żeby Vistal nie zaczął wyprzedawać bez kontroli-czyli zabezpieczają majtek bo wiedzą co Vistal nawywijal.
Niczego nie "wynieśli" tylko sprzedali za zgodą nadzorcy i pieniądze trafiły na konto spółki.
Jeżeli wszystkie postępowania zakończą się klapą to co niby ma licytować komornik jak tam już wszystko jest zajęte. Trzeba też pamiętać o kolejności ewentualnych egzekucji.