Ale że zabawa w sensie 'czy liver, rekin i spółka zabrudzą tylko 7 par gaci przez tydzień czy może więcej ??' Bo tylko taka przychodzi mi do głowy a w taką grę nie chcemy się z Wami bawić
Dnia 2024-02-23 o godz. 15:25 ~Blebleble napisał(a): > Oj rekinka boli zawieszenie na haku z którego nie zejdzie bo nikt na te bzdury o wzrostach juz nie poleci
No gdzie tam. Na pewno kupił po 2,7 z hakiem i już jest zarobiony :)
Piszę przecież że zabawa się zacznie w przyszłym tygodniu. Mnie takie drobne nie interesują. Zamiast zarabiać bo po to tu siedzą, to kwiczą bez akcji udając speców od giełdy.
Dnia 2024-02-23 o godz. 15:44 rekintrader napisał(a): > Piszę przecież że zabawa się zacznie w przyszłym tygodniu. Mnie takie drobne nie interesują. Zamiast zarabiać bo po to tu siedzą, to kwiczą bez akcji udając speców od giełdy.
Jak na razie to widzę, że ty udajesz speca. W następnym tygodniu robię sprawdzam. Powodzenia. A czy ja mam akcje czy nie to nigdy nie będziesz wiedział.
Wpadło mi dzisiaj niewiele po 2,75 i 2,77 zł Reszta zleceń do 2,5 niezrealizowana.
A czasu tutaj co raz mniej moim zdaniem.Za 12 sesji poznamy najpóźniej wyrok w arbitrażu w sprawie rumuńskiej. Ona jest niezmiernie ważna dla Nas. Bo jesteśmy drugim arbitrażem z Rumunią. Jeśli Kanadyjczycy wygrają to u Nas na prawdę pojawi się full graczy giełdowych specjalizujących się w postępowaniach arbitrażowych.
Nie bardzo rozumiem zdziwienie i uzyskiwanie , że papier spadł 50 procent.Jedni zarobili,inni wyrzucili w panice.Dopoki nie będzie informacji papier będzie grany spekulacyjnie.Wielu marzycieli liczyło już grubą kasę i przyszło otrzeźwienie,pod co to ma rosnąć. Życzę zdrowego rozsądku i mniej pazerności co niektórym,to prowadzi do strat .
Zdrowy rozsądek? Na giełdzie? Hi hi hi chyba sam w to nie wierzysz. Spekulacja to podstawa. A wykres Plaza Center jasno pokazuje, że po górkach są dołki i na odwrót. Potrzeba tylko cierpliwości i kasy. Nic więcej.
Ale ja nie utyskuję. Urósł bez sensu pod kłamstwa Ragnara, to teraz wraca do bazy. Przez półtora roku nie ma pod co rosnąć. Jak otrze się o 4 zł, rekin i liver wywalą i będą pisać jaki to słaby papier i że spadnie do 1,5, czyli na swoje dno.
Jedynie zgoda z Rangarem, leszczem giełdowym. A reszta... to twoja fantazja, że przez półtora roku nie ma pod co rosnąć hi hi hi. Tacy jak ty pisali półtora roku temu, że nie ma na razie pod co rosnąć i wzrosło z 50 groszy do 3,32 zł momentami a obecnie kręci się między 2,5-3 zł. A teraz chłopcze przeczytaj sobie jeszcze to:
Premier Rumunii: Musimy zapłacić około 6 miliardów euro link Zgłoś do moderatora Premier Marcel Ciolacu powiedział w piątek w Târgu Mureș, że Rumunia zapłaci „około 6 miliardów euro” w ramach pozwu złożonego przez Gabriel Resources za złoża złota w Roșia Montană. „Musimy zapłacić około 6 miliardów euro za to, co Cioloș zrobił z Roșią Montană” – powiedział Ciolacu. Rumunia spodziewa się, że 10 lutego przegra pozew złożony przez Gabriel Resources przeciwko naszemu krajowi o złoto z Roșia Montană po skandalu, w wyniku którego miejscowość została wpisana na listę dziedzictwa UNESCO, napisał 1 lutego Digi24.ro. Spółka Gabriel Resources poinformowała w komunikacie prasowym, że trybunał arbitrażowy Międzynarodowego Centrum Rozstrzygania Sporów Inwestycyjnych Banku Światowego (ICSID) w dniu 14 września 2023 r. uznał postępowanie za zakończone. „Spółka wszczęła arbitraż przed ICSID w lipcu 2015 r. na mocy dwustronnych traktatów inwestycyjnych Kanada-Rumunia i Wielka Brytania-Rumunia w wyniku nielegalnej odmowy wydania przez Rumunię zezwolenia na projekt wydobywczy Roșia Montană w Rumunii” – stwierdziła spółka. Wyrok ma zapaść w tym miesiącu. W 2013 r. dziesiątki tysięcy ludzi wyszło na ulice i przez trzy tygodnie protestowało przeciwko wydobyciu złota w Roșia Montană, które ich zdaniem zniszczyłoby ten obszar. W czerwcu 2017 roku kanadyjska spółka, większościowy akcjonariusz Roșia Montană Gold Corporation, pozwała Rumunię przed Trybunałem Banku Światowego, gdzie zażądała wielomiliardowych strat w związku z decyzją rządu w Bukareszcie o niezatwierdzeniu eksploatacji kopalni złota Rosia Montana. W lipcu 2021 r. Komitet Dziedzictwa Kulturowego UNESCO podjął decyzję o zarejestrowaniu obiektu Roșia Montană na Liście Niematerialnego Dziedzictwa Kulturowego Ludzkości oraz na Liście Światowego Dziedzictwa w Zagrożeniu, co oznacza wstrzymanie wszelkich projektów wydobywczych.
Hmm, poniżej wykres. Plaza nigdy nie była po 50 gr. Ba, nigdy nie była poniżej 1 zł. Sprawdzaj dane jak coś piszesz.
https://stooq.pl/q/?s=plz&c=3y&t=c&a=lg&b=0
Czego nie rozumiesz w słowie spekulacja?,bo piszesz że nie ma pod co rosnąć.Bedzie rósł pod niepewność i potencjalną kasę z arbitrażu.Sam spekuluje od 1.8 ,ale nie naganiam,tylko informuję że słabi nie powinni tu wchodzić,albo nie czekać na kokosy,tylko zarobić i zapomnieć o mitycznym el Dorado. A co do zdrowego rozsądku,to kto ma rozum i zimną głowę ma rozsądek.
"Rósł pod niepewność" ??? Ciekawy powód.
A pod potencjalny wyrok to będzie rósł za rok. Na razie kolejni umoczeni, tak jak to było w 2021, kiedy wzrósł z 1 zł na ponad 9 zł. Po czym przez blisko 2 lata spadał. W ciągu ostatniego roku mieliśmy 4 podbitki i ubieranie naiwnych dzięki takim pseudoanalizom jakie robi Liver. Chociaż ostatnio wspomógł go Ragnar :-))). A nawet jeśli zapadnie wyrok pozytywny w najbliższym procesie, to wcale nie musi być przełożenia na wyrok w sprawie Plazy. To dwie zupełnie inne sprawy.