Etykiety elektroniczne firmy Saule Technologies posiadające własne praktycznie niewyczerpane źródło zasilania, niewymagające kosztownej i czasochłonnej wymiany baterii. Są tańsze i wygodniejsze w obsłudze od tradycyjnych etykiet sklepowych, a także umożliwiają rezygnację z kosztownych baterii. Znacząco skracają czas etykietowania produktów. Perowskitowe ogniwa fotowoltaiczne Saule Technologies są znacznie wydajniejsze od np. ogniw fotowoltaicznych z amorficznego krzemu stosowanych w kalkulatorach, a co najważniejsze charakteryzują się dużą sprawnością także w świetle sztucznym. Oznacza to, że radzą sobie doskonale w sklepach gdzie dominuje światło z żarówek i diod. https://spidersweb.pl/2024/01/polski-nietypowy-przelom-w-fotowoltaice.html
Lidl już to ma z miesiąc i widać bdb, przy mnie kiedyś zgasły trzy wyświetlacze na raz a za chwilę pyk cena nowa. Dzieci mówią że cena była inna i się zmieniła myślałem że jaja sobie robią, oglądam to kabelków nie ma , dopiero obejrzałem duży wyświetlacz i wygląda jak tablet a to już to były te ogniwa z wyświetlaczem. Fajnie bo zdalnie mogą zmieniać ceny, pewnie centrala to robi. Każdy wyświetlacz z boku ma indywidualny kod.
Dużo sklepów ma takie etykiety
Od jakichś 10 lat. Żadna póki co nie korzysta z etykiety Saule. W sumie to i samo Saule juz zapomniało o swych etykietach. Ale zawsze miło widzieć nowych fachowców od wmawianoa ludziom rzeczy których nawet Saule nie wmawia.
I znowu wprowadzasz w błąd. Pierwsze etykiety ESL wprowadzono w Polsce wiosną 2023 (Lidl).
Etykiet PESL (perowskitowych) jeszcze nie ma, ale różne sklepy je testowały (Rossmann, Żabka, Spar, Komputronik). Żadna z firm, które testowały, nie wprowadziła etykiet ESL konkurencji. Piłka wciąż jest w grze. Może wszyscy czekali na ten oficjalny certyfikat, który niedawno Saule otrzymało na te etykiety?
Słuchaj pisałem coś o Lidlu??? To że ty poznałeś etykiety przez Saule nie znaczy, że inni ich nie znali dawno temu. Etykiety są od dawna. W PL chyba pierwsze były w media markt i nadal ram są. Etykiety lekko od 10 lat są w różnych sieciach sklepów, i na Polace świat Sue nie kończy. Zamykane lodówki na żarcie też przyszły fo nas jakieś 10 kat później po Francji. Tak że weź ty nie wprowadzaj w błąd i się doucz
Wyżej nie doczytałeś? Media markt. Choćby media markt. Oczywiście mijałeś i mijasz je nieświadomy tego. Idź i zapytaj ile czadu już to mają, pewnie nie pamiętają zwykłych cenowek. No i niestety nie od Saule.
Nie wiem co to za informację. Może w 22 coś zmienili. MM ma etykiety elektroniczne około 5-6 lat. Ale to tak z moich obserwacji. Nie szukaj w internecie tylko przy okazji jak będziesz to zapytaj kogoś ogarniętego. To nie zakazane ani zbrodnia. Wiem, że sieć co najmniej raz do tej pory wymienioa etykiety na nowe, w sensie z nową baterią. I tu nie chce Sue z tobą licytiwac tylko szczerze przekazuje wiedzę która mam. A ty zrob sobie z tym co chcesz. Pierwsze etykiety miały wstretny wyświetlacz jak w starych zegarkach elektronicznych a od dość długiego czadu to jest wyświetlanie jak w e bookach
A ktoś ci broni? A po drugie nie widzę związku między poboczna informacja o etykietach jako takich a dokupowaniem lub nie akcji. W zasadzie to nie widzę związku nawet z samym saule. Pisałem odnośnie etykiet jako sprostowanie, że to żadna nowość. Lidl się tym pochwalił i są wzmianki w sieci, inni tego nie robili to i nie ma.
Przecież w grudniu (na FB) jak Saule informowało o przyznaniu TUV pisało:
"To osiągnięcie to nie tylko zwycięstwo Saule'a, ale także całej branży fotowoltaicznej perowskite. Podkreśla rzetelność sprawdzonych przez nas obiektów produkcyjnych oraz pokazuje gotowość handlową fotowoltaiki perowskitowej do aplikacji IoT"
Czyli może rzeczywiście tak jak pisze AMA, może oni i potencjalni klienci czekali na te certyfikaty, żeby mieć pewność że nie kupią bajeczek tylko realny produkt. Ale jak będzie zobaczymy mam nadzieje w jak najbliższym czasie.
1. cyt.: "Ogniwa perowskitowe Saule Technologies uzyskały certyfikat IEC63163, będący gwarancją żywotności paneli fotowoltaicznych do elektroniki użytkowej, bo na tym się skupiliśmy w ostatnich latach. Gdybyśmy chcieli wejść na rynek z panelami typu outdoor, jako alternatywą dla krzemu, potrzebowalibyśmy – tak jak ogniwa krzemowe – innego certyfikatu, potwierdzającego długą żywotność ogniw użytkowanych na zewnątrz: IEC61215." - to są słowa "Bogini"
2. cyt.:"Widzimy ogromny potencjał w technologii perowskitowej, w szczególności tej rozwijanej przez należącą do naszej grupy spółkę Saule, ale na pełną komercjalizację perowskitów na pewno poczekamy dłużej niż do 2024 r. – ocenia Zieliński."
czyli 2024 roku nadal kicha w perowskitach powiedział prezes Columbusa największego udziałowca Saule,
Fajnie widać po czeskim trolu kiedy ma akcje - wtedy siedzi cicho jak mysz pod miotłą , ale kiedy rośnie bez niego to od razu setka negatywnych wpisów.
Przeciez jak będzie juz końcowa komercjalizacja czyli sprzedaż w tym po 2024 to juz będzie po ptakach bo bedzie to dawno w cenie. Na giełdzie kupuje się przyszlosc przypominam
Człowieku. CD projekt przed Cyberpunkiem miało serię Wiedzmina który zrobił robotę. Nie było gdybania tylko obsuwy z premierą. To nie jest trafione porównanie.
Ale gdyby nie sulces wiedzmina to wywalone by mieli na cyberpunka. Teraz to saule nawet do artgames nie można porównać bo póki co nie mają NIC prócz planów, które zresztą zmieniają się jak w kalejdoskopie. O obrożach do śledzenia zwierząt pewnie nawet ty już nie pamietasz. Widać że albo udajesz głupiego albo faktycznie taki Jasiek Fasola. Kedna fabryka produkuje nic. O drugiej w Japoni coś ucichlo ale gdyby pracowała na takich obrotach jak ta pod którą się spuszczałem nie raz to będzie 2 X Nic. A ty wtedy będziesz to nic dwa razy bardziej zachwalał. Boś Fasola.
ależ kurs CDprojektu urusł do 450 dlatego, ze ktoś się przeniósł z przyszłosci i powiedział ludkom, że w 2024 jakiś Janek porówna ich firmę do SAULE :) perły giełdy Ziemskiej prowadzonej przez a jakz Bóstwo.
gościu, ośmieszasz się. wybierasz sobie informacje, omijasz inne. Pewnie dowiedziałeś się o cd projekcie z giedły właśnie i do dzisiaj piszesz głupoty. Po za tym cyberpunk okazał się jak by nei było klapą. NIe powtórzył sukcesu Wiedźmina i dlatego kapitalizacja o której piszesz potrwałą tryle ile potrwała. to raz, a dwa, ze gdyby nie Wiedżmin nie było by Keanu Revsa, nie było by oczekiwania na Cyberpunka i Twoich głupichj komentarzy dziś tez by nie było. Co takiego ma Saule co skupiało by ogólnoświatowych inwestorów do zainwestowania w ich kolejny projekt? Oni póki co to wyprodukowali sporo akcji oraz wizerunkowe klapy. Ale oczywiście TY wiesz lepiej i na wszystkim nasz się wyśmienicie. Zapewne Twój wynik na Saule /finansowy/ jest tego dowodem.
Jaśko jest wkurzony bo Elon wyjechał a tu ani zdjęcia z boginią, ani espi, że Elon szuka pracy w Saule. Pewnie w tajemnicy coś tam knują. Aby kurs nie wystrzelił na 200zł nagle, taka no smycz
dc trolu poziom zestresowania mega, lepiej zapodaj kiedy zaczynasz akcje kupować, pociąg ci odjeżdża i za chwilę tylko beczenie na peronie ci zostanie.
Ty i ten twój pociąg od 3 lat odjeżdżający. Nie przecze, że gdyby saule zależało od twej fantazji to było by jak.... jak kapitalizacja Tesli. No ale nie jest. Tobie się marzy tennperon czy tam stacja 14 na której wsiadłeś? Czy jednak idziesz geubiej i obstawiasz 500? Kiedy? Za rok czy za 3?
Ale dlaczego miałbym chcieć kupić coś co traci na wartości od dawna i z uporem? Po za tym gdybym.nawet chciał to niby dlaczego miałbym to tobie pisać? Jak zwykle piszesz bzdury. Tak wiem plus 20 potem plus 30 tylko ze jest jak było, magia czy może giełda na której przecież tak dobrze się znasz.
Aha. Zapomniałem się i dlatego kiedy kupiłem I sprzedalem to napisałem. Ty jesteś bez kitu mistrz dedukcji. No i inna fraza "kupowanie cichaczem akcji" a co to handel dragami czy dawanie d..y? Ty im głupiej coś napiszesz tym bardziej mądry się sam sobie wydajesz? Lepiej ppbrendzluj się pod wczorajsze wzrosty ..... napisz coś o peronie. Chyba że cichaczem wyskakujesz za tych kilku akcji co kupiłeś po 10zl a myślałeś, że przebija kurs LPP. Nie Ty kiedyś pisałeś, że akcje Saule będą najdroższe z całej giełdy? Może nie Ty ale ktoś z podobna tobie mądrością urojoną. A teraz wybacz, idę wyć że nie mam akcji perły NC i że nie zarobię milion procent