Wycena gdyby przyszło sprzedać firme Exc podmiotowi z rynku wedlug przychodów i zysków za 2023 to 68 mln . Jak to się ma do dzisiejszej sytuacji ? Te akcje z marszu są warte przynajmniej 2 razy tyle . Prezes dlatego tak cały czas kupuje . Kto wie co tam się dzieje , z kim rozmawiają bo rynek cały czas się konsoliduje .
Nie sądzę by chcieli się sprzedać choć trzeba przyznać że posprzedawali i odpisali wszystkie nierentowne swoje biznesy więc są czyści , klarowni i smaczni jak ich produkty.
Według mnie to jeszcze nie pora bo wycena rynkowa zbyt niska ale są ruchy na razie niemrawe jeszcze ale już się zaczęły i ta wartość będzie rosnąć bo jest potencjał ku temu.
Rg, widzę duże prawdopodobieństwo, że gra idzie pod ponowne wejście na rynek główny. Sprzedaż nierentownych spółek, duży nacisk na e-comerce, skup akcji i zwiększenie obrotów w ostatnich dniach może to potwierdzić. Jeżeli zredukują jeden wskaźnik to faktycznie kapitalizacja powinna zrównać się z liczbą akcji.
Jest rozważany taki wariant ale z informacji jakie otrzymałem wiem że koszty takiej operacji są dosyć wysokie . Jest też oczywiste że obecna kapitalizacja nie daje takiej możliwości ale wszystko jest na dobrej drodze by to uległo zmianie dlatego ja obrałem pewien cel i się tego celu trzymam. Ryzyko zawsze jest w firmach o małej płynności i kapitalizacji ale ja osobiście nie widzę tutaj zagrożenia dla działalności czy spadku zamówień a wręcz odwrotnie.
Dodać też należy drugą odnogę działalności tzn. suplementy diety pod marką własną i usługę kontraktową a wiadomo że lepiej stać na dwóch nogach niż na jednej.
Syropy.eu
Weszli grubo w sprzedaż internetowa.
Duża baza produktów.
Ta cena akcji to teraz śmiech na sali.
Skupuje dalej po cichu jak Elin Musk Twiterra
W biedrze braki syropów, zostały tylko puste kartony, znak, żeby zwiększyć sprzedaż i marże. Tak dzisiaj coś mnie tknęło, żeby zajrzeć. Jest okres zimy i wirusów więc produkować proszę prozdrowotne w tych ,,blaszakach” jak to trole spadkowe mają zwyczaj zaznaczać. Oni woleliby, żeby produkcja była w pałacu, ciekawe jaki wtedy byłby wskaźnik C/Z.