Obstawiałem CHP wsród gwiazd gamingu w 2023 r. Na 2024 r. nie podejmuje się obstawiania. Choć zakładam, że wyniki finansowe będą bardzo dobre, dlatego wciąż tu jestem.
Rynek przez cały rok 2023 wyceniał wartość spółki w taki sposób, jak społka komunikowala się z rynkiem. I jak spółka nie zmieni swojej komunikacji z rynkiem (inwestorami), to końcem roku 2024 kurs będzie na minimalnie wyższych poziomach lub podobnych.
Przykład.
8.05.2023 - zawarcie umowy wydawniczej.... I co wiemy po 7 miesiacach? Tyle co wiedzieliśmy w maju. Czyli NIC! Wie ktoś jakie tytuły gier? Widział ktoś jakieś screeny?
Zamiast konkretnego infa, towypuszczają jakieś pierdoły na fejsie, które sobie sami polubjaja..
Szanowny Erj 007, najpierw naucz się czytać bilans, a potem pisz , Cherry nie miało nigdy w bilansie 8 mln w gotówce, tyle w temacie
ps.
po kryzysie w 2022 nie ma już śladu, ale nie mają jeszcze tyle gotówki lub pomysłu na nową grę z rodzaju my hospital....
Szanowny AA. 8 baniek przepływów na badania rozwojowe nie starczy na produkcję gry na komórki? Czego tam programista potrzebuje, wozu NASA czy rakiety?
Dnia 2023-12-31 o godz. 12:38 ~Erj007 napisał(a): > Szanowny AA. 8 baniek przepływów na badania rozwojowe nie starczy na produkcję gry na komórki? Czego tam programista potrzebuje, wozu NASA czy rakiety? > > > > Z pozdrowieniami
"Jak mają już 8 baniek na koncie przy takim cap niech robią skup i zdejmują ścierwo z giełdy bo wstyd"
to twój cytat kolego , więc jednak zapraszam do nauki czytania bilansu , bo chyba do tej pory miałeś niesamowitego farta inwestując w akcje , ale to może się kiedyś skończyć .... :) bez urazy :) Szanowny 007
ciekawe ile wyjma z tych prawie 8 baniek na badania, a i raczkę położę pod kosę że z IV kwartalu ewentualny zysk wyladuje znowu na rozwoj. ciekawi mnie to niesamowicie bo co pochlania tyle gotowy zwlaszcza w pracy programisty i grafika. Proces tworczy tyle kosztuje? z tego co wiem pracuje tam ok 7-8 osob , zatrudniaja noblistów czy jak?
No nic niemniej trzymam gniotka bo nie lubie oddawac ze strata a sprzedaz tego po wartosci ksiegowej to bylaby glupota.
Dnia 2023-12-31 o godz. 13:25 ~Erj007 napisał(a): > ciekawe ile wyjma z tych prawie 8 baniek na badania, a i raczkę położę pod kosę że z IV kwartalu ewentualny zysk wyladuje znowu na rozwoj. ciekawi mnie to niesamowicie bo co pochlania tyle gotowy zwlaszcza w pracy programisty i grafika. Proces tworczy tyle kosztuje? z tego co wiem pracuje tam ok 7-8 osob , zatrudniaja noblistów czy jak? > > No nic niemniej trzymam gniotka bo nie lubie oddawac ze strata a sprzedaz tego po wartosci ksiegowej to bylaby glupota. > > Czekam wiec co wymysla w calym 2024
śmieszne, z tego co wiem to tam zawsze pracowało się po kosztach i nigdy nie doceniano pracowników, więc nawet te 7-8 osób pewnie dalej robi tam praktycznie za free :P
Jeszcze śmieszniejsze jest to jak przedstawiają w raporcie nad czym pracują
Projekt 1
Projekt 2
Projekt 3 i tak dalej, jakby nie mogli podpisać o jaką grę chodzi. Jeszcze rozumiem projekty z umow, niekoniecznie mogą to ujawniać ale własne projekty? Przecież kwaskaty mówił, że będą tworzyć coś swojego.
No. I co z tą premia motywacyjna dla pracowników że mają kupować akcje? Hahahaha. Panek kwaśnica by się Pan tu udzielił i napisał
Kto się boi uwolnić oświec nas? Ten co sprzedaje po 13.5 ten boi się uwolnić? I co mu ta Sprzedaz da? Że kurs nie poleci? Jak go wyskubia to w końcu poleci i zostanę i na peronie.
Więc powiedz mi jaka logika kieruję się ten co trzyma kurs?