• Refleksje MDG Autor: ~Krzysztof [104.28.45.*]
    https://www.bankier.pl/amp/wiadomosc/Medicalgorithmics-zaklada-ze-rynki-amerykanski-i-OUS-moga-miec-podobny-udzial-w-przychodach-8655631

Dzisiejsza sesja była najlepszą od dawna zarówno pod względem wzrostów jak i obrotów - jeszcze tylko trochę ponad 200% i mamy 3 cyfry za akcje :) Oczywiście znajdą się tacy, którzy stwierdzą to niemożliwe lub bardzo trudne… ale przy tak małym free float uwzględniając potencjał spółki - jeśli wszystko będzie się rozwiać zgodnie ze strategią 2023-2026 to można być prawie pewnym, że kwestią czasu jest kiedy będzie 40-50-80-100 i oczywiście nie ma nic na pewno, na 100% ale w obecnej sytuacji 100 zł na akcje wydaje się być zdecydowanie bardziej niż mniej prawdopodobne - naturalnie potrzeba czasu - CE później FDA na VCAST bo to przy rozwoju zgodnie z planami będzie skala biznesu - która z kulki śniegowej zrobi prawdziwą kulę, a może i lawinę śniegową i spółka z sWIG80 może powstać spółka warta miliardy dolarów - w obecnej sytuacji mało kto stwierdzi, że jest to niemożliwe - co więcej staje się to coraz bardziej prawdopodobne. 1,5 roku temu jak akcje przez kilka chwil, dokładnie w czerwcu 2022 były poniżej 6 zł to z pewnością mało kto wierzył, że za nieco ponad rok od wtedy akcje będą blisko 50 zł czyli prawie 700-800% wyżej…a tak właśnie było w połowie sierpnia 2023. Nie mam zamiaru nikogo namawiać na zakup tych akcji czy na sprzedaż - niech każdy podejmuje decyzje jakie uznaje za najlepsze i według własnych potrzeb oraz możliwości. Natomiast ja znam tę spółkę od wielu lat, inwestuję w nią od niespełna 2 lat i zarówno jak kupowałem te akcje po 5,8 zł za sztukę jak i ostatnio trochę po ok 25 to nie miałem wątpliwości ani przez chwilę, że kupuję akcje spółki, która ma szansę na olbrzymi sukces i ma niesamowity potencjał oraz nie mam zamiaru sprzedawać tych akcji po 33, nie po 44, nie po 55 być może również nie po 111 zł za sztukę, chcę zobaczyć gdzie MDG będzie za 2-3 lata i wówczas rozważę jaką decyzję podjąć i w jakim zakresie sprzedać czy może trzymać dłużej te akcje. Tak długo jak będę wzorowo oceniał realizację strategii 2023-2026 oraz kolejne umowy, certyfikaty, wszelkie komunikaty będą potwierdzać rozwój spółki nie mam zamiaru sprzedawać akcji. Niewiele jest spółek na naszej GPW z takim potencjałem - oczywiście są różne, ciekawe spółki ale z takim potencjałem - byciem w swojej branży w gronie najlepszych na świecie jest bardzo niewiele. Duże obroty i wzrosty potwierdzają, że zainteresowanie wśród dużych inwestorów narasta - pozytywne komunikaty i raporty powinny utwardzać te fundamenty - ja monitoruję rozwój i póki co bardzo wysoko oceniam działania Zarządu i Rady Nadzorczej - ostatnio publikowany program motywacyjny to najlepsze tego potwierdzenie - trzeba dbać o kluczowych pracowników, a zarazem sprawić żeby ich sukces był również sukcesem akcjonariuszy czyli naszym!
  • Re: Refleksje MDG Autor: ~Marcinek [188.146.232.*]
    Brawo! Sama esencja !!!
  • Krzysztof brawo Autor: ~Obiektywny [172.252.89.*]
    W punkt. Sprzedawanie akcji przed 4q 2024 jest w ogóle abstrakcjia. Przecież certyfikat na europe i rejestracja w USA dopiero otworzy furtki do prawdziwych zarobków.
    Zabrzmi to może banalnie ale cierpliwi beda sowicie wynagrodzeni. Oczywiscie bedzie bujać jak to bylo w tym roku ale nie az tak bo tu juz nie bedzie złych info. Ewentualnie moze powtórzyć sie w przyszlosci zerwanie umowy na Europę i Azje wyłączności ze wzglegu na zmianę modelu sprzedaży ale to bedzie zapewne wczesniej dobrze przeanalizowane.
  • Re: Refleksje MDG Autor: ~Edek [176.221.126.*]
    Na bumechu był i pisał podobnie optymistycznie zwal się bumech Silesia przewidywał 1000 a czasem i więcej dużo pisał oj dużo wydawało się modrze wyskoczyłem po 82z hakiem a ile teraz kosztuje ciekawe jest to że jedna sesja na dużym plusie i taki optymizm zastanawiające ale na GPW jak widać wszystko dozwolone
  • Edwardzie Autor: ~Piracik33 [45.134.212.*]
    Czasem lepiej milczec niz pisać glupoty.
    Niepodoba sie wyprawka nie komentuj. Widać ze nie ogladales wczoraj weibara i masz mala wiedzę o spolce.
    Nie znam Krzysztofa i lata mi gdzie i co pisze.
    Ale w powyzszym poscie dokladnie napisał to co ja pisalem jak spolka byla na 12zl a Sandman76 jak spolka byla przy 6zl
    I twierdzisz ze jestesmy naganiaczami.
    Nikt nie karze ci kupowac tej spolki.
    Szkoda nerwów znajdź sobie inna perelke.
  • Re: Refleksje MDG Autor: ~AdrianMaliniak [91.236.137.*]
    Kompletnie inny styl, składnia, słownictwo, a nawet interpunkcja. Idź i poczytaj raz jeszcze BumechSilesię, a potem wróć tu i przeproś Krzysztofa.
  • Re: Refleksje MDG Autor: ~Krzysztof [104.28.131.*]
    Edek - nie pisz bzdur - nigdy nie zwałem się żaden ,,Silesia”! Chcesz konkretów to ci dam konkretny - na forum Bumecha nie pisałem od lat - z prostego powodu - kiedyś tam miałem owszem dosyć dużo akcji jeszcze przed scaleniem dokładnie jak zerknąłem na print screena to w lato 2017 miałem 155 155 akcji Bumech po cenie zakupu 0,59 zł - później na nich dobrze zarobiłem, a ostatnia akcje sprzedałem w późnym latem 2022 po ok 80 zł i od tamtego czasu nie mam ani jednej akcji BMC. Natomiast jak wspomniałem na forum tam nie pisałem od bardzo dawna - kiedyś jak pisałem w 2017 na forum Bumech to pod moim pseudonimem El_Presidente - którego wtedy najczęściej używałem. I mam ten komfort, że piszę prawdę i mogę to w dowolnym momencie potwierdzić - ktoś z Forumowiczów, którzy podobnie jak ja są na forum MDG jak Piracik czy AdrianMaliniak może mi podać maila i mogę wysłać print screena z liczbą akcji Bumech z 2017 roku - będzie widoczna liczba akcji, cena nabycia w koncie maklerskim wtedy jeszcze Deutsche Banku, a później zmienionym na Santander po przejęciu polskiej części DB Polska. Może mnie z kimś pomyliłeś lub coś źle ci się wydaje Edwardzie :) Nikogo do niczego nie namawiam, inwestuję na giełdzie od lat i jakoś sobie radzę, o MDG mam swoje zdanie i piszę na tym forum od ok 2 lat i mam akcje MDG ze średnią ceną ok 10 zł - takie są fakty, podobnie jak z Bumechem wtedy w 2017 roku - natomiast zawsze podkreślam - niech każdy inwestuje w co chce i jak chce - nie twierdzę, że na 100% akcje MDG będą po 100 zł czy więcej ale twierdzę, że jest to wysoce prawdopodobne jeżeli strategia będzie realizowana jak do tej pory. Jeżeli ktoś chce sprzedać po 33-36 czy 44 niech sobie sprzedaje - mnie na ten moment nie interesuje cena ani 40 ani 50 - ponieważ uważam, że potencjał jest znacznie większy. Jeżeli strategia będzie realizowana zgodnie z planem i będzie CE, później FDA dla VCAST to kurs akcji będzie znacznie wyżej - reasumując tak długo jak firma będzie się ładnie rozwijać i potwierdzać to w raportach nie mam potrzeby sprzedaży akcji i zmiany swojego nastawienia. Natomiast to co zawsze podkreślam jak komuś się nie podoba MDG lub zgarnął 10-30-50% i uznaje to już za maksymalne możliwości to niech sprzedaje akcje i inwestuje w co tam sobie życzy. Moje wpisy to wyłącznie mój punkt widzenia - oparty o moje analizy ale nie muszę podkreślać oczywistości, że każda inwestycja to ryzyko i niech każdy robi co uważa, a jak się boi inwestować w akcje to niech sobie założy lokatę lub kupi obligacje, tylko wtedy w kilka lat będzie miał stopę zwrotu jaką miało MDG na ostatniej sesji - ale na tym polega każdy biznes - chcesz mieć szansę zarobić więcej to licz się z ryzykiem. Tyle w temacie wyjaśnienia - naprawdę lepiej wiedzieć co się pisze niż pisać co się wie - a jeśli ktoś pisze prawdę i absolutnie nie nagania tylko wyraża swoją opinię to każdy myślący człowiek zrobi z tym co będzie chciał. Uprzedzam, że nie mam zamiaru tracić czasu i energii na dramy, namawianie kogokolwiek, licytowanie się kto ma więcej czy mniej akcji, kto kiedy kupił - jestem ponad to - w tym wpisie jedynie wyprostowałem jakieś zupełnie absurdalne insynuacje jakobym gdziekolwiek pisał, że Bumech będzie po 1000 zł za sztukę, skoro ja miałem te akcje po 0,59 zł (przed scaleniem - łączeniem) i na forum BMC nie pisałem bardzo dawno, a żeby pisać o 1000 zł w 2017 mając akcje po 0,59 zł to już naprawdę 100 000%to ewentualnie w bukmacherce dla funu mogę wykręcić :))) Dobrej nocy!
  • Re: Refleksje MDG Autor: kolastyna [83.26.195.*]
    Podzielam twoje spostrzeżenia ,rozważam nawet czy nie wziąć kredytu.

• Re: Refleksje MDG Autor: ~Niki [145.14.241.*]
    A ja się nie zgadzam żeby akcje były po 100… piracik pisał że będą po 300 więc czekam na 300. Sto to cena dla leszczyny. Ale widzę że piracik się zgadza na 100, chyba zmienił zdanie w kwestii 300.. acha, 100 miało być do końca roku jak kiedyś piracik wieszczył, ale coś mu chyba nie pyklo. Zatem 300, nie 100, reasumując. Wszyscy będziemy bogaci i kupimy sobie po nowym BMW
  • Re: Refleksje MDG Autor: ~Cichy [188.146.125.*]
    Tutaj już 300 kiedyś było, może jeszcze kiedyś ...
  • Re: Refleksje MDG Autor: ~Andrzej [185.242.6.*]
    NIKI-Czlowieku napisz ile jestes w plecy przez tego piracika bo widac masz obsesję. Tego ju, sie nie da czytać!Powinieneś sie leczyć, kazdy post odnosi sie do piracika. Zastanawiam sie czy bardziej cie boli ze ma kilkadziesiat tysiecy akcji czy ze zebrał pietnascie tysiecy poniżej 30zl. Nie rozumiem tego natarczywego podejscia na forum. Informowal ze bral kredyty w wszystko pakowal w medicalg to sie wysmiewales i poniżałes. Nie spotkałem sie zeby pisal o 300zl nigdzie ale mysle ze w perspektywie 5 lat bardzo możliwe.
    Ja wczoraj zakupilem 1000 akcii powyzej 30zl i licze wlasnie na 300zl w przeciagu 5 lat
    Polecam skontaktowac sie ze specjalistą bo stany obsesyjne sa niebezpieczne dla otoczenia.
  • Anrdzej Autor: ~piracik33 [146.70.161.*]
    Andrzeju dzieki za wstawiennictwo ale prosze ze swojej strony o calkowita ignoracje postow powyzszego osobnika.
    Nie odpowiedac na zaczepki, bedzie pisal glupoty wymyslal liczby z ksieazyca liczac ze skusze sie na jego prymitywna gre.
    Otoz nie.
    Definitywnie koniec znizania sie do niegodnych poziomow. Od dnia wczorajszego tylko merytoryczne posty dotyczace spoki.
    Bardzo spodobal mi sie cytat Marcina ktorego z przyjemnoscia zacytuje.

"„Pszczoły nie tłumaczą muchom, że miód jest lepszy od gówna”. Bądźmy jak pszczoły i róbmy swoje.:

Pozdrawiam cierpliwych:)
  • Re: Anrdzej Autor: ~dd [31.61.244.*]
    Piracik odnośnie cytatu wiesz z czego robią pszczoły miód spadziowy?
  • Re: Refleksje MDG Autor: ~Niki [145.14.241.*]
    Ja dopiero zarobię- jak będzie 300:) a Ty Andrzejku chyba jeszcze po imieninach nie wytrzeźwiałeś, poczytaj moje wpisy dotyczące sekty to będziesz widział szerszy kontekst. Jesteś tu leszczem od niedawna więc nie znasz historii mojej zażyłości z piracikiem:) aaa i na 1000sz dużo nie zarobisz, bierz kredyt. Do 300 daleko
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [87.249.133.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~dracos [5.173.44.*]
    100-150 mozliwe z vcastem. Jakies mile niespodzianki i cos ekstra mozliwe 300. To jednak troche zabawa zyczeniowa. Strategia jest realizowana zgodnie z planem ale pytanie co dalej. Krzysztof generalnie w porzadku pisze, pokotny gosc, zgadzam sie bedzie dobrze albo nie, jest ryzyko i jak sie to akceptuje to latwiej przyjac na psyche porazke. Pozdro
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Dzisiaj [212.244.241.*]
    Dzisiaj 34-35 możliwe, wielu liczy, że może będzie mini korekta i kupią po ok 30 ale znając życie nic takiego nie będzie - wręcz przeciwnie - a czy zobaczymy 34 dzisiaj - jest na to duża szansa!
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Dzisiaj [212.244.241.*]
    33,50 już było to 34 też przebijemy - tu poważne podmioty kupują i dlatego są takie obroty!
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Ziom [91.225.135.*]
    Ja liczę że kupie niżej niż 30:p
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~ixi [46.204.12.*]
    Może do 12 groszy spadnie jak to śpiewał Kazik. A nie wróć, to nie cena akcji to wysokość dywidendy za rok.
  • Re: Refleksje MDG Autor: ~Pytanko [212.244.241.*]
    Niki rozważałeś pracę w kabarecie? Podobno tam można sporo zarobić...
  • Re: Refleksje MDG Autor: ~Północ_ZIELEŃ [212.244.241.*]
    https://comparic.pl/akcje-spolki-z-gpw-odbily-o-46-po-spadku-o-48-to-juz-nowa-hossa/

Warto przeczytać - piękne odbicie kwestia czasu jak wróci na 40-50 i wyżej! Trend wzrostowy - a obroty się rozkręcą na dobre jak przebije 50! Zamknięcie dzisiaj powyżej 35-36 możliwe - niech odda kto ma i jedziemy dalej!
  • Re: Refleksje MDG Autor: ~Pięknie [37.30.124.*]
    Piękna sesja - kurs najwyższy od kilku miesięcy - kwestia czasu i przebijemy sierpniowe szczyty!
  • Re: Refleksje MDG Autor: ~Amadeusz [37.19.195.*]
    Jutro i pojutrze cofka zeby wytrzepac leszcza z akcji ba ostatniej prostej. Obstawiam 22 grudnia 44zl o tak sobie to wymyslilem hahhahahha
  • Re: Refleksje MDG Autor: ~Ihaaaaa [5.184.235.*]
    Tak w sobotę -40%
    Mialem na mysli poniedzialek oczywiscie hahahha
  • Re: Refleksje MDG Autor: ~Frog [95.49.220.*]
    I teraz wszyscy widzą jak na dłoni kto tu lody kręci,jak wam q a jutro s pu szcze na 31, to się nie pozbieracie.
    Ixi bądź męski 1mln wolumen to ty masz naprawde małego hahahhaha
    Spuszczaj,spuszczaj chetnych jak widac nie brakuje do oddawania wiec niewiele zyskasz ale na wykresie bedzie prawidliwy ząbek hahahhahaha
    Razem pojawilismy sie na forum przy pizuomie 27 przed wybiciem. Zawsze wiedzialem ze pajacyk z ciebie nieziemski ale to co teraz wyprawiasz to już tego co lubi do paszczy brać przebijasz hahahhahaha
  • Re: Refleksje MDG Autor: ~Spokój [212.244.241.*]
    Panowie nie ma co się kłócić - kurs pięknie rośnie - z czasem jak będą obniżane stopy procentowe na Świecie - penie 2Q 2024 to kurs mdg może już być ok 100, a nawet 150 - hossa technologiczna przed nami, która potrwa pewnie 2-3 w tym głównie technologiczna AI i za kilka miesięcy wspomnienie o 35-40 czy 50 będzie tym samy czym teraz jest wspomnienie o 25....wielu ludzi drapie się po głowie, dlaczego więcej nie kupiłem tych akcji po 25.......skoro kilka tygodni później jest 36!
[x]
MEDICALG -1,02% 29,25 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.