Kurs zjechał głównie z powodu tego wezwania do zaplaty olbrzymiej kwoty 12.843.942,90 PLN, a wynagrodzenie Spółki wynikające z umowy wynosiło łącznie tylko 6.728.100,00 zł brutto.
Wyniki finansowe po 3 kwartałach były przecież do przewidzenia po wcześniejszym wstępnym określeniu przychodów. One mogą być dopiero znacząco wyższe w kolejnych kwartałach.
Czy ktoś coś wie na temat tego roszczenia? Coś tam się faktycznie złego działo na Ławicy? Niczego nie potrafię znaleźć w tej sprawie...
Bo takie zgłoszenie wpływa dziwnym trafem dokładnie w dniu publikacji raportu i wg Zarządu ATREM nie jest nawet uzasadnione i udokumentowane (czyli "całkowicie bezzasadne").
Moim zdaniem Zarząd powinien przekazać na ten temat coś więcej by uspokoić nastroje.
Panują nad sytuacją. Roszczenie jest bezzasadne ale ja zainwestowałem w ATREM aby mieć z tego dochód i obecnie nie jestem zadowolony. Spółka powinna zarabiać. Obecnie jest napływ kapitału do Polski ( zobaczcie kurs € czy $) , szeroki rynek spokojny w oczekiwaniu na rajd Św. Mikołaja, KPO to kolejny zastrzyk. A tu co?
prezes chce nam przekazać że zarząd lotniska nie zauważył jeszcze że atrem już opuścił budowe, przecież to nie idioci, wykryli pewnie jakieś wady czy zaniedbania wykonane umyślnie byc może próbę zatuszowania jakiejś wtopy dlatego okres gwarancji ich nie interesuje, ale zobaczymy, jestem dobrej myśli jak zawsze