14th of November, from 15:00 to 17:00 CET. The Top 12 Medical Start-ups 2023 will present their innovative solutions with live jury evaluation, and benefit from MEDICA’s extensive network of health tech experts, corporates, investors, business partners, and media from over 170 countries. Nie było jasno napisane na FB spółki ale ze strony targów (powyżej) wynika że wczoraj na żywo się rozstrzygnęło
After the award ceremony on Tuesday, we asked the three best-placed start-ups what the award means to them and what they plan to do now: ROPCA, Sidekick Health and MeMed Diagnostics.
Trzej zwycięzcy powyżej, wygląda że ich produkty rewolucyjne nie są....
jaranie się takimi konkursami jest bez sensu, po co Wam to? wybrali ich do top12, dobrze, pokazali się-jeszcze lepiej, a wygrana będzie później
popatrzyłem na te top 3-kę: ktoś z Izraela (musiał coś dostać, wiadomo jakie czasy), jakis digital health i robot do USG połączony z AI (fajne ale bez przesady, kupa tego jest)...
tylko SDS z tej top12 jest s-ką publiczną, ma 10mln EUR finansowania z EBI, pracuje z Philipsem, tworzy własną produkcję pilotażową, robi badania kliniczne, ma ISO13.., odpala zaraz lab w USA, ma prawie 40 osób na pokładzie - to jest konkret !
a dlaczego rosło?? stało przez miesiąc w miejscu bo ktoś liczył że spadnie do 25 zł...wszystko powoli rusza, WIG20 już napompowany to następne w kolejce są spólki małe i techowe...
Przecież to rośnie pod każdy news, ja dziś sprzedałem i czekam znów na 29 do 30zl..To już tutaj standard. Od piątku powrót do bazy. Może jutro macie szanse na wyjście
normalnie szal, mozna za to kupic bilety do Duss i oplacic hotel, zostanie na waciki...
Najwazniejsze ze sie pokazuja, ktos z duzych sie po takich prezentacjach kreci, SDS ma sprytnie male stoisko w strefie startupowej, ktos podejdzie, popyta...
O to w sumie chodzi
A bez tych 3500e chyba dadza rade :-)