• MEGA WYNIKI :) Autor: ~oze [37.225.60.*]
    226 mln przychodu

2,5 bańki zysku NETTO !

Kapitalizacja 30mln zł ....SZOK!

Tu już dawno powinno być 100mln ...
  • Re: MEGA WYNIKI :) Autor: ~oze [37.225.60.*]
    pozdrawiam szorta haha
  • Re: MEGA WYNIKI :) Autor: ~Moze [37.248.218.*]
    Nie wiem kto cie uczył finansów, zysk na poziomie netto wynosi 873 tys. zł.
  • Re: MEGA WYNIKI :) Autor: ~123 [37.30.14.*]
    Widać je po aktualnej wycenie?
  • Re: MEGA WYNIKI :) Autor: ~Wojtek [5.184.227.*]
    Nie :) będzie jutro potężny plus
  • Re: MEGA WYNIKI :) Autor: ~MurBeton [46.134.117.*]
    Skomentuj przychody i zysk , możesz
  • Re: MEGA WYNIKI :) Autor: ~jurbul [31.6.189.*]
    spokojnie.nic nie urosnie przyblokuja.cel to 48gr
  • Re: MEGA WYNIKI :) Autor: ~Karol [83.28.166.*]
    Jutro 2
    Pozdrawiam
  • Re: MEGA WYNIKI :) Autor: ~Jas [85.193.252.*]
    No cóż chyba każdy liczył na konkretny minus a to jednak dycha ....jeszcze no i ma zyski
  • Re: MEGA WYNIKI :) Autor: ~Haha [84.205.172.*]
    Na oochybel śląskiej męskiej dzi*wki z Eichendorffa :)
  • Re: MEGA WYNIKI :) Autor: ~odp [84.205.172.*]
    Kolejny kwartał z pięknym zyskiem ponad 2,5 mln z działności operacyjnej zdominowanej handlem energią. Wbrew niemotom, nieukom od monitorów sądowych oraz z pod kierulowego drzewa, którzy wieszczyli straty.
    W sumie już ponad 6,5 mln zysku w 2023 przy kapitalizacji spółki poniżej... 30 mln.
    Czy to się przełoży na kurs? Zobaczymy... to wbrew polityce soekulacyjnej shorta, ale czytający raporty mogą pokrzyżować plany i skupować.
  • no i Vincent z sensem Autor: prawnuk [89.64.63.*]
    swoją drogą trafiłem ostatnio na tekst o jednym z najbardziej kuriozalnycych muzeów jakie widziałem.
    Będąc kiedyś w grodzie Kraka poszedłem do muzeum Szindlera /dla mnie to ciekawostka bo kiedyś tata zabrał mnie do miraculum i to była moja 2 fabryka w życiu - a czasy były gierkowskie - a to jest po sąsiedzku/.
    W budynku są świetne wystawy czasowe a ta szindlerowska stała /na nią świat przyjeżdza a to kompletny bezsens/.
    I tak - dostać sie dość trudno, bo.....
    Bilet kosztuje /tu wg tekstu/ 38 zł, tyle, że wykupują firmy i sprzedaja po 21 euro.
    Czyli za 100 zł sprzedają coś co kupili za 38 zł.
    dla mnie to nie jest normalne,ale nie mój biznes.
    I firma energetyczna to dokładnie firma żyjąca z tego 100 - 38........
    I będzie to fajnie działało do momentu, gdy ktoś nie wpadnie na banalny pomysł.
    W wakacje wejdziecie za 20 euro
  • Re: no i Vincent z sensem Autor: ~haha [195.74.92.*]
    Wyj leszczu na peronie !

Wyj !
  • ja tu wyję od 2,17 bo mi sie nie udało kupić Autor: prawnuk [89.64.63.*]
    w tamtej cenie.
    I jak kretyn kupiłem mieszkanie.
    Tak jak teraz myslę o kolejnym
  • Re: ja tu wyję od 2,17 bo mi sie nie udało kupić Autor: ~Romus [31.61.184.*]
    500 mln euro na transformacje energetyczną do końca roku 2023 czy wpłynie na kurs
  • Re: ja tu wyję od 2,17 bo mi sie nie udało kupić Autor: ~Rom [31.61.184.*]
    Zaliczka z KPO dla Polski, info z Bloomberga
  • a ta firma z oze nie ma nic wspólnego Autor: prawnuk [89.64.63.*]
    wiec może zrobią oze oze albo oze kwadrat
  • Re: a ta firma z oze nie ma nic wspólnego Autor: ~odp [84.205.172.*]
    kwadrat? A ten tylko o tych mieszkaniach:)
  • Re: a ta firma z oze nie ma nic wspólnego Autor: prawnuk [89.64.63.*]
    Dnia 2023-11-15 o godz. 12:07 ~odp napisał(a):
    > kwadrat? A ten tylko o tych mieszkaniach:)

no w marcu czeka mnie rozmowa. bo rynek ciągle jest fajny. ale trzeba kupić z 6 mieszkań by zostało potem jedno.
    tyle, że miejsce spełnia moje kryteria
  • Re: MEGA WYNIKI :) Autor: akcjoinm [5.173.242.*]
    kłamstwo oze [37.225.60.*] 2023-11-14 18:15

2,5 mln to nie jest zysk netto ale operacyjny
    zysk netto to niecałe 840 tys zł
    widać to również po różnicy na kapitałach własnych
    więc takich jak ty kłamców trzeba tępić
  • Re: MEGA WYNIKI :) Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    staryznajomek to nie INM, gdzie jesteś utopiony, haha
    2,32 mln środków pieniężnych i ponad 11 mln innych aktywów finansowych na bieżącą działalność

A teraz napisz, jeśli potrafisz to obliczyć:) Ile razy OZE Capital ma większe obroty od twojego
    śmiecia INM???
    Uwaga
    226 mln versus obroty INM, 300 zł tak 300 czyli butelka przeciętnego wiskacza:)
  • Re: MEGA WYNIKI :) Autor: ~proszeniekłamać [195.74.92.*]
    "W trzecim kwartale 2023 roku Grupa Kapitałowa osiągnęła przychody ze sprzedaży na poziomie 225 990 tys. zł. wobec 49 284 tys. zł w 2022 roku, co pozwoliło na wypracowanie zysku netto na działalności operacyjnej w wysokości 2 554 tys. zł. wobec 74 tys. zł w analogicznym okresie roku ubiegłego.  "

To jest cytat z raportu.
  • Re: MEGA WYNIKI :) Autor: ~odp [84.205.172.*]
    akcjoinm to manipulant z INM, gdzie piętnuje się jego kłamstwa.
    Przychodzi tu i z drugim przy.. em (helmut dajjużspokoj) próbuje się odgrywać:) Ignorować wpisy i tyle.
  • Re: MEGA WYNIKI :) Autor: akcjoinm [37.109.164.*]
    oj bolą cię Vincencik moje zyski oj bolą :D
    sprzedałeś po 11-12 w marcu i czekać na 7 groszy? ja w czerwcu sprzedawałem znaczną cześć INM po 0,32-0,34 z średnią stopą zwrotu 134%
    a obecnie po odkupieniu licząc z dzisiejszymi pakietami 43000 szt. średnia 0,1474 zł
    kwicz i baw mnie swoimi wpsiami na forum Inventiona jak jadzia, Analityczk czy mój FAN hahahahahaha

• Widzę że nie macie pojęcia ani o giełdzie ani o finansach. Autor: ~doradcafinansowy [83.26.185.*]
    Nie macie pojęcia o tym co to jest zysk operacyjny!
    Dla części was zysk operacyjny jest tożsamy z wynikiem finansowym przedsiębiorstwa za dany okres. Tak więc siadać czytać norować i się uczyć:

1 Czym jest zysk operacyjny?

Inaczej wynik operacyjny, czyli różnica między przychodami a kosztami z działalności podstawowej bez podatków i kosztów finansowych. Pojęcie zysku operacyjnego bywa zamiennie używane z pojęciem EBIT, przy czym to drugie ma szersze znaczenie, ponieważ obejmuje wszystkie przychody i koszty, nie tylko operacyjne, jak to ma miejsce w przypadku zysku operacyjnego.

2. Czy zysk operacyjny oznacza wynik finansowy przedsiębiorstwa za dany okres?

Nie nie oznacza, może się zdarzyć że pomimo dodatniego zysku operacyjnego przy wysokich kosztach finansowych (np obsługa zaciągniętego kredytu) wynik finansowy przedsiębiorstwa w danym okresie może być ujemny.

3.Czym są koszty finansowe?

Koszty finansowe to m.in. odsetki od zaciągniętych kredytów i pożyczek, odsetki i dyskonto od wyemitowanych przez jednostkę obligacji, odsetki za zwłokę, strata ze zbycia aktywów finansowych, odpisy aktualizujące wartość aktywów finansowych, nadwyżka ujemnych różnic kursowych nad dodatnimi.

W przypadku omawianego dziś raportu zysk operacyjny wyniósł ok 2.550.000 zł
    natomiast wynik finansowy (dochód całkowity razem- bo taką nomenklaturę to przyjmuje według KSR) wyniósł ok 873.000 zł
    Dziękuję za uwagę i polecam uzupełniać swoją wiedzę aby być świadomym graczem giełdowym.

• Re: Widzę że nie macie pojęcia ani o giełdzie ani o finansach. Autor: ~Hmmm [46.113.8.*]
    Odpowiedz mi na jedno pytanie i ci w w związku z tym jak nie ma kupujących na koniec zbili kurs nie były komu kupowac
[x]
OZECAPITAL 0,00% 0,42 2026-05-22 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.