• Panie Waszczak-wez Pan to zwal a nie baw sie kursem!!! Autor: ~Wikta [87.205.142.*]
    Wystarczy grac po 10szt i trzymac kurs przez kolejne kika lat,tak do Eura 2012r.
    Zrobi sie luke miedzy 3,70zł a 3,40zł i wymianka po 100szt akcji. Zrób Pan coś,albo zwal to na 1zł albo zacznij normalnie pracowac.
  • Re: Panie Waszczak-wez Pan to zwal a nie baw sie kursem!!! Autor: ~Wikta [87.205.142.*]
    A teraz niech Pan ,panie prezesie napisze ile akcji skupiliście w ciagu tygodnia!?(buhaha).Jedynym infem,który by ruszył tą spółkę było by pana degradacja w firmie do akwizytora.Tu może popisałby sie pan fachowoscią.A i kurs by wyskoczył do 30 zł chyba wówczas.Tego panu zycze z całego serca.
  • Re: Panie Waszczak-wez Pan to zwal a nie baw sie kursem!!! Autor: ~powr [79.184.23.*]
    Niech zwalają jak najniżej :)))....będzie okazja dobrać :)))
  • Re: Panie Waszczak-wez Pan to zwal a nie baw sie kursem!!! Autor: ~do powr Wikta [87.205.142.*]
    Nie martwie sie tylko pamietam jak kosztował ponad 30zł i jak kombinowali,to Return oddał Nystalowi,to Nystal Returnowi itd.Kazde dobre info prowadziło do zwały. Stad tez nie objąłem PP.W moim odczuciu juz wtedy było do przewidzenia ze beda oszukiwac (jak wtedy) i nic sie w tej kwestii nie zmieni.Do dzis tak widze jest.Jestem pewny że te opcje to kolejny manewr by wykonczyc ludzi na tej spółce i by oddawali za darmo akcje.
    Od ponad dwóch lat mamią ludzi i kombinują.Ja kupiłem po 9,30-9,45zł i wywaliłem dzieki bogu po 9zł.Zresztą przypadkowo wywaliłem bo potrzebowałem kasy na tamtą chwilę i zdecydowałem ruszyc własnie te akcje sposród wielu innych.Notabene jak wszędzie dostałem "po głowie"na innych też mocno.Ale to co sie dzieje tutaj to przeraza nawet najwytrwalszych doborowych graczy.Mój kolega do dzis trzyma te akcje kupione po 33zł-szlag człowieka trafia na takie praktyki.Po to wprowadzili ten skup akcji własnych by ten kurs mocno nie leciał.Nie zganiajmy na recesje bo to już gorzej niż recesja.
    Zeszmacili tą spółkę i teraz zastanawiam sie tylko co na to następni czarodzieje,typu Nystal i Return.Przeciez i oni dostaja teraz mocno w głowę.
    Tego prezesa powinni wysłac do Kambodży i tam niech steruje spółką zajmującą sie wielbłądami.Sam popatrz na wystawione oferty-teraz 72szt!!!!Nikt normalny nie wywali tyle bo szkoda na prowizje,nie róbmy jaj.
    Mam to gdzies bo sam kupiłem niedawno ,ale jak słuchałem mojego kolegi to faktycznie "nóz sie otwiera w kieszeni".Co ten prezes zrobił dla akcjonariatu dobrego od dwóch lat?-NIC!!!!Ciagle przekładaja chyba akcje z ręki do reki bo jak inaczej można to tłumaczyc?To jakies skur........stwo jest!!Brak słów.
    Ta emisja to jawne okradanie ludzi i wpływanie na psychike inwestorów celem osiągnięcia swoich korzysci.ten prezes nadaje sie tylko do degradacji.
  • Re: Panie Waszczak-wez Pan to zwal a nie baw sie kursem!!! Autor: ~Wikta [87.205.142.*]
    Wezcie oddajcie temu gosciowi po 3,45zł te 1072szt - tyle się chłopak naczekał na kupno,ze nalezy mu sie oddać(buhahahahahaahahahahahahahahahahha!).
    Nie róbcie scen i oddaj który chociaz z 101szt-proszę w jego imieniu!
    A moze pan prezes mu sypnie z 1000szt,co?
  • Re: Panie Waszczak-wez Pan to zwal a nie baw sie kursem!!! Autor: ~powr [79.184.23.*]
    - a skąd wiesz ???..... czy to przypadkiem nie jest zlecenie prezesa ;)
  • Zeby upłynnic troche papiera trzeba go zjebac do minimum 2zł Autor: ~edward [88.156.105.*]
    co stanie sie juz niebawem.
    Pozdrawiam posiadaczy
  • Re: Panie Waszczak-wez Pan to zwal a nie baw sie kursem!!! Autor: ~do edwarda [87.205.142.*]
    Ale co sie Twoim zdaniem niebawem stanie?-spadek do 1zł czy zakup przez zarząd akcji?
  • Re: Panie Waszczak-wez Pan to zwal a nie baw sie kursem!!! Autor: ~edward [88.156.105.*]
    do 1 zł to chyba nie zwalą. Biorac pod uwage wartosc ksiegowa na poziomie ponad 6zł oraz wartosc nominalną 3zł, plus zakup 5 lat temu przez nystal i return od ing za 3zł mysle ze aby upłynnic walor beda musieli zejsc ponizej tej ceny. Po wywaleniu kurs powinien powrócic w okolice 4-5zł. Niestety jesli beda zdeterminowani aby sypac moga zejsc i do 2zł i ja tak prognozuje, a co bedzie ?? to tylko wróżka wie.
  • Re: Panie Waszczak-wez Pan to zwal a nie baw sie kursem!!! Autor: ~do edwarda Wikta [87.205.142.*]
    Ja powiem tak- moim zaniem kurs nie powinien zejść nizej jak 3 zł (oczywiscie przy takim zarządzie to i 0,50gr mozliwe-żarty)to tak na chłopski rozum biorę.Jeżeli zwalą ponizej zwali sie tu kupe spekoli i kurs bedzie bujał raz w góre raz w dół.Będą sie bawić kursem tylko nie wiem czy ten kure...ski zarząd zdaje sobie z tego sprawę.Nie mówcie mi że nie bo dzis jest wiele spółek na giełdzie przesadnie zwalonych i trwa tam czysty festiwal wahań.Spekole zarabiają na krótkich ruchach.Martwię się że i tu moga dopuścic do takiej sytuacji, jeżeli zwalą.Poza tym muszą oddac swoje akcje by weszły w obrót a coś mi sie nie chce wierzyc by zarząd oddawał swoje akcje teraz własnie.Przecież doskonale wiedzieli na ile zwalą kurs więc wywalili już dawno a teraz pozostaje im kupowac.Jaki cel miałby byc gdyby wywalali?-żaden!Nie teraz!Teraz sie kupuje.
    Oczywiscie to moje zdanie i moge sie mylic.Raty układowe spłacają,mają zamówienia, opcja w zabezpieczeniu długoterminowym-nie ma powodów by zwalać kurs tak naprawdę.Zwalają ją sami drobni akcjonariusze w panice i zestresowani bessą.
    Byle spadki na giełdzie i juz srają akcjami.Zero popytu ,więc wszystko możesz tutaj zrobić.Dzis na otwarciu 16 szt akcji podbiło kurs o 5,76%(jaja jak byk!!!!!)Tu wystarczy drobny pieniądz i mamy jutro poniżej 3zł.Nie mówcie mi tylko że 5000szt akcji to duzo,bez jaj przy tej cenie.Sam zrobiłem obrót jakiego nie było przez kilka dni naraz,kupując oczywiscie.Jestem przekonany,ze to dobra cena na zakupy,biorąc przy tym pod uwagę fakt,iż ludzie trzymają akcje od odniesienia z PP.Ponadto nie ma akcji w obrocie.Zobaczymy co zarząd teraz wymysli i jak to rozegra.Mam nadzieję,że rusza swoje dupska i zabiorą się za naprawę kursu oraz stosunkiem informacyjnym wobec akcjonariatu.

• Re: Panie Waszczak-wez Pan to zwal a nie baw sie kursem!!! Autor: ~edward [88.156.105.*]
    Dnia 2009-02-05 o godz. 19:57 ~do edwarda Wikta napisał(a):
    > Ja powiem tak- moim zaniem kurs nie powinien zejść nizej
    > jak 3 zł (oczywiscie przy takim zarządzie to i 0,50gr
    > mozliwe-żarty)to tak na chłopski rozum biorę.Jeżeli zwalą
    > ponizej zwali sie tu kupe spekoli i kurs bedzie bujał raz w
    > góre raz w dół.Będą sie bawić kursem tylko nie wiem czy ten
    > kure...ski zarząd zdaje sobie z tego sprawę.Nie mówcie mi
    > że nie bo dzis jest wiele spółek na giełdzie przesadnie
    > zwalonych i trwa tam czysty festiwal wahań.Spekole
    > zarabiają na krótkich ruchach.Martwię się że i tu moga
    > dopuścic do takiej sytuacji, jeżeli zwalą.Poza tym muszą
    > oddac swoje akcje by weszły w obrót a coś mi sie nie chce
    > wierzyc by zarząd oddawał swoje akcje teraz
    > własnie.Przecież doskonale wiedzieli na ile zwalą kurs więc
    > wywalili już dawno a teraz pozostaje im kupowac.Jaki cel
    > miałby byc gdyby wywalali?-żaden!Nie teraz!Teraz sie
    > kupuje.

Tu sie zgodze, moze byc i tak, ale moze byc i całkowicie na odwrót, tego nie wiesz

Oczywiscie to moje zdanie i moge sie mylic.Raty
    > układowe spłacają,mają zamówienia, opcja w zabezpieczeniu
    > długoterminowym-nie ma powodów by zwalać kurs tak
    > naprawdę.Zwalają ją sami drobni akcjonariusze w panice i
    > zestresowani bessą.
    Byle spadki na giełdzie i juz srają
    > akcjami.Zero popytu ,więc wszystko możesz tutaj zrobić.Dzis
    > na otwarciu 16 szt akcji podbiło kurs o 5,76%(jaja jak
    > byk!!!!!)Tu wystarczy drobny pieniądz i mamy jutro poniżej
    > 3zł.Nie mówcie mi tylko że 5000szt akcji to duzo,bez jaj
    > przy tej cenie.Sam zrobiłem obrót jakiego nie było przez
    > kilka dni naraz,kupując oczywiscie.Jestem przekonany,ze to
    > dobra cena na zakupy,biorąc przy tym pod uwagę fakt,iż
    > ludzie trzymają akcje od odniesienia z PP.Ponadto nie ma
    > akcji w obrocie.Zobaczymy co zarząd teraz wymysli i jak to
    > rozegra.Mam nadzieję,że rusza swoje dupska i zabiorą się za
    > naprawę kursu oraz stosunkiem informacyjnym wobec
    > akcjonariatu.

Tu juz nie masz racji. Od kursu 9zł ktos wali ciagle w doł powodujac spadek. To nie drobni, popatrz na zlecenia, ciagłe ukryte S nie pozwalajace na wejscie w wyzsze poziomy, jesli zostanie dany poziom przebrany i pojda pare groszy wyzej od razu wystawiane jest nowe ukryte S zwalajace z powrotem kurs. Do bodajze wczoraj przez chyba 2 czy 3 miesiace nie było sesji na której akcje zdrozłyby o min.3 % - to nie zart, zawsze uwalali, codziennie na minus lub 0.
    Teraz kwestia kto to robi :
    Zarzad i udziałowcy celem tanszego kupna i byc moze zakupów w przyszłosci taniego papiera ??
    Moze jakis fundusz który pozbywa sie trupa po jakiekolwiek cenie ??
    Karkosik ze swoim 5% próbujacy zwalic kurs aby wysunąc nową propozycje ?? - pamietajcie ze wtedy dawał podobno 17-19zł/akcje co po emisji daje okolo 10zł za akcje.

Jedno jest prawdą - wystarcza drobne zeby zejsc do 3zł, niestety te same drobne nie wystarcza aby wejsc wyzej. Moim zdaniem w zanadrzu jest jeszcze jakies 0,3mln akcji. Ba, uwazam ze te akcje to włąsnie te pakiety które latały po 7-9zł z returna i nystala do spolek zaleznych, te miały ponizej 5% i moga robic co chca. Kwestia teraz policzyc ile tego wtedy przelali i ile mniejwiecej mogło juz pojsc.

Spekula - jak najbardziej, nie wazne wahania, wazne ze duza czesc akcji tego debila walacego ciagłe S zostanie odebrana i w koncu bedzie bez akcji co moze skutkowac grubym podpąpowaniem w górę.

A jescze jeden wariant - zanizanie pod wezwanie, ale to chyba raczej odpada bo liczy sie tez cena zakupu na rynku a przecierz i nystal i return kupowali powyej 9zł.
  • Re: Panie Waszczak-wez Pan to zwal a nie baw sie kursem!!! Autor: ~do edwarda Wikta [87.205.142.*]
    Co do wezwania to sie zgadzamy,nie wierzę w żadne wezwanie.Było by to czystym skur....
    ..stwem bo dali emisje akcji wcześniej i zrobili skup akcji własnych celem umożenia.
    Wezwanie nie miało by celu teraz.
    Co do blokowania akcji i celowym zanizaniu akcji w ostatnich czasach: to prwda,że ktos to zwalił i ma w tym jakis cel.Moim zdaniem stoi za tym osoba Romusia K. Nie chcę tutaj nic sugerować ani nikomu nic wmawiać,ale od samego poczatku mam takie wrazenie jakby za spadkami stał Romus. Poprzez spółki zalezne chciał miec i Ferruma by dołozyc do Alchemii.Romus od dawien dawna zaintereowany był Hutami i Ferrum tez,czego dowodem jest to,ze ma akcje.Kiedys napisał(bodajze X lub XI 2007r) ze zainteresowany jest powiekszaniem stanu akcji.Wczesniej faktycznie roponował odkup po cenie nawet 50zł z rynku ,ale sie nie zgodzili(mowa była o Nystalu).Return zawsze był powiązany z Romkiem i Pan B.tez.Ostatnio zebrał sporo z rynku akcji.
    Co do wielkości akcji wywalanych to tu sie nie zgodzę.Sytuacja na rynku była zła i pewna ilosc akcji Romuś poprzez spółke zależną wpuscił w rynek i stąd moim zdaniem spadki.
    widocznie uznał,że skupi po nizszej cenie a i wpłynie może na Nystala. My nadal nie wiemy ile Nystal ma akcji.Return był i jest powiązany z Romkiem-zgodzisz sie ze mną?
    Nie wierze by ludzie wywalali ci,co brali PP -nie wierzę.Jakaś garstka napewno,która w popłochu wywala bo spadki na giełdzie itp.Ich nie liczymy.
    Moim zdaniem to dobrze zaplanowana strategia i jestem przekonany,ze za tymi spadkami stoi Return.Romek w moim odczuciu nie poddał się co do Ferrum.
    pamietajmy,że bessa sie skończy a rury są potrzebne pod budowy i Euro 2012.
    Dodatkowo Return kupił sporo akcji powyżej 30zł i objał PP.Akcji jest więcej.
    Wpuscili w rynek troche akcji i tyle.Ludzie przekonani że jest zapora na S boją sie kupować.
    Teraz "edward'nie ma dużych ilości ukrytych.Gdyby ludzie przejzeli na oczy i uswiadomili sobie,ze wiecznie spadac nie moze oraz zabrali by sie za zakupy to i znikły by szybko te zlecenia S. Ludzie tutaj są poprostu zmęczeni ciagłymi rozgrywkami poza wiedzą zwykłego szarego "inwestorka"(patrz-ja na przykład).Niech mi ktos napisze po co skupował Pan Bajor akcje,dla kogo????-nie ma takiego!!!!!!!!
    Nikt tutaj nic nie wie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Rozgrywają sprawy poza nami i cierpi na tej rozgrywce drobny akcjonariusz.
    moim zdaniem Romus nadal walczy.
    P.S.To tylko moje zdanie i nie nalezy podejmowac żadnych decyzji w oparciu o moje subiektywne oceny sytuacji.dziekuje.

Tylko e na ostatnich wza przyjazn return nystal kwitła w najlepsze, nie wiem dlaczego wiec tak sie dzieje.
    Inna sprawa jest fakt ze nystal dostarcza produkty do huty i na tym zarabia a sam kurs moze miec w dupie bo na czyms innym trzepie kase. Gdyby wszedł Romek, nie było by im dane.
    To ze na WZA było widac przyjażn miedzy Nystalem a Returnem to ok,co ma piernik do wiatraka.Romkowi chodzi o Nystal,by oddał wszystko(sprzedał znaczy akcje).
    Nie chcieli to Romus zwala i zmusi do oddania akcji.Nie zdziwię się jak kiedyś nagle Romus ogłosi,że ma większośc w udziale.Waszczak pójdzie pierwszy na bruk,łobuz jeden.Do tego daleko jeszcze chyba.Ta emisja była celowa,wiedzieli co robią.
    3 zł to szczyt spadków,tak uważam.Mogą tu potrzymac troche akcje i zbierać do 4 zł.
    Ciekawe kto odda?Zbierają wszystko,nawet drobne.
    Te wzystkie dobre infa ,które sie pojawiały muza kiedys być zrealizowane wzrostem i to mocnym.Póki co bawia sie kursem ,ale nadejdzie czas kiedy nadrobią stracony czas.
    Pije do tego ze return odwrocił sie od romka.
    I z całym szacunkiem ale jesli roman ma miec wiekszosc to musi dogadac sie z nystalem, innej wersji nie ma i nie moze byc, wiec poki co jest pat.

Inna sprawa to mysle ze romek poki co o ferrum zapomniał i nie wyglada mi to na jego robote. On teraz patrzy na te spoki które ma i tam ma pełne rece roboty bo nie jest najlepiej.
    Ta bessa to świetny moment aby pozbyt się zbytniego balastu,typu HTM i zapewne jednej innej spółki z parkietu.Teraz Romus zajmie sie pókami,które cos mu wniosą a reszty sie pozbędzie i ogłosi upadłosci.Oby nie,ale nie widze tego inaczej.
    Daj boże,by wszystkie sie uchowały bo przeciez ludzie wkładali swoje oszczednosci życia i teraz ..... odpukać.
    Dlaczego Twoim zdaniem Return nie trzyma z Romkiem????
    oczywiscie bessa to dobry moment.
    Co do walut, byłbym ostrozny, oczywiscie miejsce złotówki to wg mnie 3,8 za euro, ale to tylko moje widzimisie, moze byc rowienie dobrze 6zł gdyz kolejne trupy beda wychodzic a wtedey strata bedzie 2 razy wieksza niz 30mln.
    Gdyby Retorn trzymał dalej z Romkiem podjałby działania aby nakłonic Nystal do sprzedazy a nawet jesli nie sprzedazy to wspolpracy, a oni go całkiem olali i robia wspolne interesy - stad mysle ze romka olali
    Nie bedzie Euro chodziło po 6 zł,bez jaj prosze.Oczywiscie to tylko spekulacje widząc co sie dzieje na świecie.Jakubas ma racje twierdząc,ze jest to "zamach"na polska walutę.
    Przykładem spektakularnych podejść w ostatnim czasie moze byc przykład Lotosu,gdzie wycena przez zagraniczne raitingi wynosiła = 0 zł!!!!Wrogie przejecie!!!!!
    Te ataki na nasza walute niczemu innemu nie służą i dobrze o tym wiemy.Poza tym spadki na naszej giełdzie są równiez efektem emocji ludzkich i w większości niewiedzy ze strony inwestorów drobnych.taka jest prawda.Ludzie często gęsto kierują sie opiniami wziętymi z "kosmosu".sami sobie zrobilismy recesje i stąd mamy zerowy popyt.Ludzie boją się wchodzić bo już od ponad półtora roku pisza tylko o recesji i krachu w polsce.Popatrz na Stany-schodza na SP#500 w okolice 800pkt i znowu w górę bez powodu,potem znowu te same manewry.GPW natomiast non stop w dół,podsycana analami i posranymi postami drobnych inwestorów podniecających sie atmosferą.
    Policz ile spadł index w Stanach od poczatku recesji a ile u nas!?
    Atak na złotówke był do przewidzenia ponieważ pozwalają na to przepisy i dzis fundusze zagraniczne robią co chcą z naszą giełdą.
    Nasze rodzime fundusze musza za tem zaatakowac i wkoncu wziąśc sie za te spekulacje i kupowac akcje by "wydymac"zagranice.
    Co do Ferruma to uważam,że Romus nadal zainteresowany jest Ferrumem.To nie Return ma prowadzić dialogi,lecz Romus.Return słiuzy wylącznie do gromadzenia akcji.
    Nystal od początku sie nie uginał,gdyby chciał wywalic i sie zgodzic to by sprzedal Romkowi po 50zł ( tak jak Romus proponował wczesniej).
    Uważam ze te zwalanie ma słuzyc udowodnieniu,ze bedzie trzymał az sie ugnie i odda akcje.Sądze,ze dalej by mu zaproponował godziwą cene(Nystalowi).
    Mysle też,że dzisiejsza sesja dowodzi iż zarząd sam ze sobą juz gra by podac info ze skup trwa nadal i skupili dzis te chociaż 5400szt.
    Co do opcji i wyceny nieruchomosci w Katowicach to wiemy,że w samych Katowicach ceny nie spadły wogóle,jak w innych regionach w polsce.Ceny tutaj sa nie duże w stosunku np-do Warszawy,Wrocławia,Krakowa itp.
    Ich nieruchomość może byc warta te 38mln zł.
    kazdy ma swoje zdanie, ja uwazam ze romka juz dawno nie ma.
    Cena 50zł/ papier to kosmos i w zyciu romek jej nie proponował, dawał 17-19zł./papier - były przecieki i dlatego sie nie zgodzili bo chcieli okolice 40zł co było głupotą zwłaszcza ze wartosc ksiegowa wynosiła 14zł. Z jednym sie zgodze, inwestorzy sa tak zrazeni do tego papiera ze nie dziota ze jest tutaj tak pusto i kazdy sie boi wziasc chocby pare tysiecy
    I będą sie bac jak tak własnie będą myslec.Kurs nigdy nie ruszy z miejsca a zarząd skupi troche akcji w tym poziomie.Potrzymaja jeszcze z pół roku i skupią kilkadziesiąt tysiecy akcji,zobaczysz.Wspomnisz moje zdanie,że w perspektywie czasu nie stracą na tych opcjach!!!Potem to juz bedzie za pózno bo ci co maja zamiar skupic to skupia te akcje.Taki b,edzie finał "chorego"myslenia inwestorków na Ferrum.
  • Re: Panie Waszczak-wez Pan to zwal a nie baw sie kursem!!! Autor: ~do Zarządu!!!!! [213.77.59.*]
    http://www.pb.pl/Default2.aspx?ArticleID=89ee6696-d258-4390-938d-f4390d1a68c9&open=sec
    Opcje to rzeczywiscie zmora spółek,ale spółek bez zabezpieczeń!!!!
    Złotówka sie umocni ,zobaczysz!
    Zgadzam sie z opinią,ze chodzi o typowe wrogie przejęcia i ogłaszanie upadłości przeznasze spółki rodzime.To dla zagranicy łatwe kąski.Pozdrawiam
[x]
FERRUM 0,98% 4,12 2024-09-17 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.